..: Bohumín má zájem o vlaky SC Pendolino :..
Pendolino - ilustrační fotoBohumín - Obyvatelé Bohumína mají zájem o nástup do vlaků SC Pendolino. Jedná se hlavně o vlaky SC 500, 502, 509 a 511. Tyto vlaky zajíždějí do Bohumína jako Sv. Městský úřad už napsal kvůli Pendolinu několik žádostí o prodloužení trasy.
"Měli jsme stejný problém i s dnes zrušeným Manažerem, kdy čtyři roky trvalo, než jsme České dráhy přinutili mít konečnou v Bohumíně," tvrdí starosta města Petr Vícha. České dráhy vlaky SCP do Bohumína ale prodloužit nechtějí. "Dělali jsme si před spuštěním vlaku co nejdetailnější průzkum a z něho vyplynulo, že Ostrava je nejideálnějším nástupním místem," oponuje Aleš Ondruj z tiskového oddělení Českých drah.
České dráhy se dále brání tím, že vlaky SuperCity Pendolino zastavují pouze v krajských městech, mezi které Bohumín nepatří.

Zdroj : MF Dnes, TIK Bohumín

Samir Lepara | 10.1.2006 (21:14)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu ČR Moravskoslezský


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
12.01.2006 (16:34)  
680 mezi výrobky typu dokolalý nepatří
12.01.2006 (15:56)  
Ideálnější nebo nejideálnější je nesmysl. Ideální je slovo cizího původu a jeho synonymem je dokonalý, bezvadný.
Je–li výrobek dokonalý, bezvadný = bez vad, pak nemůže býj bezvadnější nebo nejbezvadnější.
Je–li něco dokonalé (=absolutně nejlepší), pak nemůže současně být něco dokonalejšího.
Formálně se dají dají slova stupňovat, ale "vyšší" stupně nemají logickou náplň.
registrovaný uživatel PZ 
12.01.2006 (15:54)  
Se divím, že o to vůbec stojí, po dnešních problémech...
registrovaný uživatel DaveStorm  mail  
12.01.2006 (11:02)  
Já bych ty zastávky v Ostravě zredukoval pouze na jednu s tím zavedením přípojný dopravy v rámci aglomerace. A ohledně toho Bohumína tu padla připomínka že by to pak mohlo stavět rovnou i v MuN a Kolíně. Ten Kolín by nebyl od věci,je to slušně velký město a důležitej uzel pro min. 100 tisíc lidí odsud a nejbližšího okolí. Stejně tak nechápu proč tady už nestavěj ty EC který budou vedený pendolinem. Jinak v neděli sem jel SC503 s Perníku do Olomouce a tam odsud to nějak nemohli rozjet pomohl až reset systému,ale spozdilise jen asi 10min.
registrovaný uživatel PN  mail  
12.01.2006 (3:31)  
AndrewM: Je mi jasné, že to asi nebylo míněno zcela vážně, nicméně za to zastavování v Libni bych se zcela vážně přimlouval. Jedna zastávka v Praze příliš škody na jízdní době neudělá a naopak může být přínosem pro přestup z Wilsonu či Masaryčky. Holešovice jsou přece jenom mimo hlavní přepravní proudy.
11.01.2006 (21:47)  
Tak jsem myslel, že nadzvednu nějaké Pardubičáky a Olomoučáky, a ono ne. Kolegovi Pjetrovi a Adamovi skutečně musím přiznat, že Ostravu neznám a přes žst. OV-Svinov jsem v životě nejel. Z Hranic na Moravě do Bohumína a dále na Žilinu jsem jel asi 15x. Polaneckou spojkou přes Kunčice a Havířov tak 8x. Zbytek raději přes ValMez, protože to bylo přesně o hodinu rychlejší s čistými soupravami. Můžou si dát za domácí úkol kdy to bylo. (Nápověda - dvacet let po tom, co se přejmenovala žst. Babín na 4x delší název, který nikdo u nás nepoužívá)

Ale k věci - v tomto případě kdy četa nastupuje až na OV-hlavní je požadavek nesplnitelný. Ale jestliže z Holešovic jede přípojný autobus na letiště, tak proč by nemohly jezdit přípoje v Ostravské aglomeraci. To bych viděl jako komplexní nabídku. Ve směru od Těšína to docela funguje, v opačném směru na ranní z Prahy je NULA-fíra z Pendolina ještě vidí koncovky nepřípojného Os. Odpoledne jakž takž (přípoje do 20min.) V Praze stejně přijíždí a odjíždí do/z prázdných Holešovic a ti chytřejší od ČD se vymlouvají že to bude lepší až bude Nové spojení.
registrovaný uživatel M 
11.01.2006 (21:32)  
Karel.f: ten priklad s Trebovou je lichy, protoze v Bohumine BY nezastavoval. On tam proste zastavuje. Pro relaci Praha-Ostrava by to nebyla zadna ujma
11.01.2006 (19:51)  
Tak to muze rovnou zastavovat ve Vrsovicich, nebo v Kyjich a Libni podle toho, kudy pojede z ONJ :-) Jen to nesmim rikat moc nahlas pred Petrem Vichou :-)))
registrovaný uživatel Drapa  mail  
11.01.2006 (19:50)  
Aˇjim daj nějaký přípoje na Ostravskej hlavák a maj to z krku!
registrovaný uživatel karel.f  mail  
11.01.2006 (19:38)  
opravuji Pantografy
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko