..: Policisté kvůli zlodějům zostřili ostrahu rychlíků :..
Plzeň - Na trati mezi Chebem a Plzní obrala cestující banda lupičů. Více policistů doprovází kvůli zlodějům v posledních týdnech mezinárodní vlaky, které projíždějí západními Čechami. České dráhy kvůli vyšší bezpečnosti cestujících dokonce omezují počty zastavení vlaků na českém území.

Policie doprovázela expresy už dříve, nyní však posílením ostrahy reaguje na řádění zlodějské bandy, která 27. října okradla cestující v mezinárodním rychlíku směřujícím od Chebu do Prahy. Lupiči obrali v nočním expresu dva Čechy a sedm cizinců někde mezi Chebem a Plzní. "Zřejmě na okraji Plzně vlak zpomalili a s ukradenými věcmi z něj vyskákali. Pravděpodobně tam na ně čekal komplic a z místa pak ujeli," uvedl zdroj, který je o případu informován. Co přesně zloději udělali, aby vlak zpomalili, nechtějí komentovat ani policisté. Obávají se totiž, aby tím neposkytli návod dalším lupičům.
Okradení cestující dojeli do Prahy, kde vše oznámili olicistům. "Nechtěli vystoupit cestou, protože cílovou stanicí pro ně byla Praha. Tam vše oznámili. Případ je kvalifikován jako trestný čin loupeže. V Praze vyšetřování začalo, nyní už případ převzali policisté v Chebu," řekla Eva Brožová z pražské policejní správy.
Náměstek krajského policejního ředitele Jan Brázda potvrdil, že právě po incidentu z konce října jezdí ve vytipovaných vlacích více policistů. "Postup, jakým pachatelé okradli cestující, je zcela nová metoda. V západních Čechách se to stalo poprvé. Od té doby je zvýšený dohled nad některými vlaky," potvrzuje Brázda.

Policejní akce už přinesla konkrétní výsledky. Policisté chytili v polovině listopadu v rychlíku na Prahu zloděje, který okradl turistku z Koreje. Žena se probudila právě v okamžiku, kdy zloděj opouštěl její kupé. Když zjistila, že nemá v batohu fotoaparát, hned běžela za průvodčím. Ten se spojil s policisty, kteří byli ve vlaku. "Policisté utíkajícího pachatele pronásledovali přes několik vagonů. Třiadvacetiletý muž z Jičínska se před nimi snažil schovat na WC," sdělila západočeská policejní mluvčí Helena Malotinská. Při výslechu policisté zjistili, že zloděj do vlaku směřujícího na Prahu nastoupil v Rokycanech. Pátrači pak objevili i ukradený fotoaparát. Ležel u trati nedaleko vesničky Stašov na Berounsku.

Právě na ochranu před zloději doplatí cestující, kteří mezinárodními rychlíky cestovali v noci po Česku. Například vlak odjíždějící z Prahy do Německa ve tři čtvrtě na deset večer bude od 11. prosince stavět jen v Plzni, Mariánských Lázních a Chebu. Už nezastaví v Rokycanech, aby se zmenšila možnost, že vlak opustí nebo do něj nastoupí pobertové.
"Tento rychlík je hlavně pro klienty, kteří odjíždějí z Česka," uvedl zástupce ředitele odboru osobní dopravy a přepravy Českých drah v Plzni Vladimír Kostelný.

Zdroj : iDnes.cz

CSPSV | 24.11.2005 (14:06)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Plzeňský


  1 2 3 4 5 ... 7      Zpráv na stránku:   
27.11.2005 (21:34)  
Vážení, jak vidno, máme tady zcela neřešitelný problém. Bohužel se už nikdy nevyřeší, protože naše tratě jsou a na věčné časy budou tak pomalé, že se přes den mnohdy nedopravíte kam byste potřebovali a pořád bude jezdit spousta nočních vlaků. Kdyby se to tady dalo sjet za dne a zbylo tak deset nočních vlaků (pět párů), tak ty by snad nějaká ochranka zvládla a nestálo by to tolik peněz. Samozřejmě vůbec nepočítám se státní policií, protože ti nemají důvod zneškodnit škodnou, protože jsou to státní zaměstnanci a ti se z titulu své funkce musejí dožít slušné penze a ne riskovat své zdraví natož pro nějaké cizince.
Tím jsem chtěl jen tolik, že kvalita dopravní infrastruktury se promítá i do tak banální věci jako je bezpečnost uvnitř vlaku. Kdyby naše milé koridory byly budovány na rychlosti obvyklé v Evropě - tedy v rozsahu 160-200km/h, pak be se republika dala přejet v jednom směru za dvě až tři hodiny a ve druhém za čtyři. Pak by se zde skutečně mohlo vyskytnout maximálně pět párů nočních vlaků a nyní zmiňovaný R352/353 by byl zrušen bez náhrady, protože na/z nočních vlaků by se přestupovalo v Mnichově, či Norimberku. Takže tak dva z pěti by byly ještě vedeny jen podle potřeby - tedy sezónně.
registrovaný uživatel M 
26.11.2005 (0:01)  
Hotel nemá jenom jeden vchod :) Aspoň 99 procent ne...
-Ne, nema, ale u tech zbyvajicich clovek (riskuje ze) vzbudi podezreni, kdezto u vlaku se da nastupovat vsemi (polovinou) dvermi bez povsimnuti

Při vstupu do hotelu jsem žádnou ID kartu nikdy neukazoval, jedině když jsem se chtěl ubytovat :)
-v hotelich, kam jsem zabloudil ja, malokdo spal primo v hale a kdo sel "nahoru" bez checkinu, tak viz vyse

Noc v hotelu stojí různě, ale určitě nezačíná na 2K :)
-kde stoji min, tak tam rozhodne nemaji tu hotelovou ochranku...

A hotel se skutečně nepohybuje, což je samozřejmě spíš jeho nevýhoda, páč z něj zloděj uteče kdykoliv...
-Zlodej z nej utece kdykoliv, ale taky se hotel nemusi zastavovat, aby se dal zlodej chytit (mohla tam dorazit policie - pokud se neceka, ze co vlak, co zasahovka). A zastaveni vlaku beru jako problem pro ostatni cestujici. Vlak v pohybu dava zlodeji utect kdekoliv na trase rekneme 50 km. Dost velky prostor na rozjeti patracky. Narozdil od hotelu...
registrovaný uživatel Web
25.11.2005 (21:57)  
Ano, to je díky tomu, že na tom sami nejsou a dost těžko někdy budou jakkoliv zainteresovaní...co byste dělal vy, být policistou?
registrovaný uživatel Míla
25.11.2005 (21:52)  
Nejhorší je,že policajti co jedou ve vlaku ho jednou (maximálně) projdou a pak zalezou do jedničky a tam chrápou po zbytek cesty a už je nic nezajímá.Bohužel taková je naše policie.
registrovaný uživatel Web
25.11.2005 (21:43)  
Hotel nemá jenom jeden vchod :) Aspoň 99 procent ne...

Při vstupu do hotelu jsem žádnou ID kartu nikdy neukazoval, jedině když jsem se chtěl ubytovat :)

Noc v hotelu stojí různě, ale určitě nezačíná na 2K :)

A hotel se skutečně nepohybuje, což je samozřejmě spíš jeho nevýhoda, páč z něj zloděj uteče kdykoliv...

Ale ve vlaku to nejde, já vím, to je prostě něco uplně jinýho a my lidi, my to prostě nemůžeme pochopit :))

To máte jedno, ale počítejte s tím, že vám na každém vlaku 6 švestek jezdit nebude (páč vám přeci taky musej hlídat nádraží a kabely po trati, že...jo a vlastně občas odtamtud taky musej vyjet řešit i nějaký nedůležitý přepadení a podobné banality...)
registrovaný uživatel M 
25.11.2005 (21:34)  
-hotel ma jeden vchod, vlak jich ma 40
-ubytovany clovek v hotelu predklada ID card, ve vlaku jsem obcanku jeste neukazoval
-noc v hotelu stoji 2K+, noc ve vlaku 0-500
-hotel se nepohybuje

Jeste nejake inteligentni namety?
registrovaný uživatel Web
25.11.2005 (21:18)  
Úžasné, že nevidím všude články z nejrůznějších hotelů (co jiného je lůžkový vlak), že chtejí na každé patro policajta, neb jim tam cikáni kradou... Jak oni to sakra vyřešili?! To má zřejmě hotelová ochranka nějaké zvláštní pravomoce, co? Jinak to přeci NEJDE!
25.11.2005 (18:16)  
Dokud nebude nejen právem, ale povinností příslušníka policie zneškodnit "ŠKODNOU", tak ani škodit už nikdy nemohla, a nesplnění této povinnosti se bude hodnotit jak zneužití pravomoci veřejného činitele, tak nebude klid.
Kradeš = škodíš = jsi škodná => budeš zneškodněn = nebudeš už nikdy krást …
Zůstal-li po tobě majetek, bude zabaven na úhradu nákladů tvého zneškodnění.
Možná nepříliš humánní, ale z hlediska daňového poplatníka velmi efektivní. Levnější než držení škůdce ve vazbě a ve vězení …
registrovaný uživatel Rail-2005  mail  
25.11.2005 (17:05)  
Myslím, že by pomohlo, aby v těchto lepších nočních vlacích jezdil v každém voze 1 průvodčí + 1 policajt a dveře mezi vozy byly zamčeny. Pokud by došlo ke krizové situaci, průvodčí by dveře mezi vozy odemkl, aby se dalo evakuovat.
registrovaný uživatel Jakub S
25.11.2005 (12:54)  
Včera už toto téma proprala n@va ve zprávách, samozřejmě si to okořenila a jako vždy za vše můžou tzy špatné ČD...
  1 2 3 4 5 ... 7      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko