..: Nová anketa: Která verze fotogalerie se Vám líbila více ? :..
anketaAnketa - Mám tu pro Vás novou anketu: Již měsíc a půl je v provozu nová fotogalerie, která by měla být lepší než původní. A nás zajímá Váš názor - líbila se Vám fotogalerie víc před změnou, nebo po změně, kdy je posuzování nových fotografií přísnější?

Stará anketa: Jakou známkou hodnotíte barevné řešení Regionovy - motorové jednotky 814-914 ?
1-výborné (269); 2-chvalitebné (264); 3 - dobré (192); 4 - dostatečné (91); 5 - nedostatečné (533), průměrná známka 3,26. Ještě na závěr doplním, že grafický vzhled navrhla firma Konting, grafické řešení si vybíraly České dráhy.

Karel Chýla Poslat mail autorovi | 6.11.2005 (19:46)
Související zprávyopen/close

  1 2      Zpráv na stránku:   
JH
11.11.2005 (16:34)  
Comar: Počet fotografií dle trakce zhruba odpovidá poměru elektrifikovaných a neelektrifikovaných tratí (také 1/3:2/3)
Petr
08.11.2005 (12:28)  
PavelHK: Ale je-li to např. obyčejná 471 někde mezi Kolínem a Prahou, tak ji zamítnu, protože je možnost vyfotit to lépe. Zkuste např. fotit v létě brzy ráno, to jsou stíny vrhány úplně jinak :-)
---
V zahraničí není toto dost dobře možné. Tam je omezený čas, prostor, tolerance zaměstnaců, čas pobytu apod. Fotografií ze zahraničí je zde opravdu zoufale málo!!!

Jeden doatz, jaký je účel fotogalerie? Je zřízena pro veřejnost nebo k soukromé archivaci fotek. Z toho bychom měli vycházet, pokud si ji autor zřídil pro sebe, tak není o čem diskutovat, ale pokud je to myšleno "pro veřejnost", veřejnost by měla mít šanci ji alespoň částečně ovlivňovat - proto se řadím k zastáncům předchozí fotogalerie, kdy o zveřejenění rozhodovalo více lidí.
DŠvestka
07.11.2005 (18:48)  
Nemyslím že je přímo zavrhují, řekl bych že jde spíš o "problémy" s tr. vedením (sloupy) - možná sice někomu připadá hezčí trať "nahoře bez" - tedy bez zatrolejování, ale je to věc názoru a sloupy k elektrizované trati prostě patří, tak proč se jim vyhýbat? A např. stínům na bočnici lokomotivy se prakticky nedá vyhnout.

Taky bych měl námět na inovaci fotogalerie: cenzoři by ve svém menu měli seznam nejčastějších "závad" na fotce, a ty by potom vybírali pokud by neschválili fotku. Uživatel (zejména nováček) by měl přehled v čem udělal chybu. Komentáře cenzorů se vyskytují totiž dost sporadicky.
registrovaný uživatel comar 
07.11.2005 (18:43)  
DSvetstka: taky jsem mel pocit, ze tu jsou censori, kteri zavrhuji vsechno, co nesmrdi naftou. Ale abych tady jen tak neplacal, tak jsem se podival do prijatych fotek za posledni mesic, abych zjistil, jaky pomer maji elekriky ku dieslum. A vysledek? <b> 23:56 </b> (+10 parnich a ruznych mixu - napetovke vyluky, stavebni stroje...)
Samozrejme taky zalezi na poctu zaslanych fotek, ale ten ja bohuzel nevidim.
registrovaný uživatel DŠvestka
07.11.2005 (15:42)  
Nová fotogalerie je lepší v tom, že už nejde poslat kompletní obsah karty, takže zavedení limitu vítám. Co mi však vadí je zaujatost oproti lokomotivám elektrické trakce (nejenom u některých cenzorů ale i u bandy šťouralů neúnavně kritizujících umístění trakčního vedení apod.). Mám dost fotek elektrik, které neprošly a vsadím se, že kdyby tam místo třeba 163 byla 750/753, tak fotka projde (podobné jsou ve fotogalerii)
registrovaný uživatel PavelHK
07.11.2005 (15:07)  
VKor: Spíš je problém v tom, že takové zajímavé fotografie moc často nepřibývají. Mnohem častěji autoři pošlou X fotek nacvaných na pražském hlavním nádraží.

A taky je tu druhý problém v tom, že si autoři s tou fotkou vůbec nepohrají. Často by stačilo trochu upravit barvy, hloubku tónů, srovnat tu fotku, uříznout půlku lampy, která je akorát na kraji snímku atd. Dnes má člověk spoustu možností na úpravu snímků, o kterých se lidem před pár roky ani nesnilo. Ono nestačí hodit obsah zásobníku ve foťáku na ŽP s tím, že "oni si s tím nějak poradí"...
registrovaný uživatel VKor
07.11.2005 (14:26)  
Fotogalerie tohoto typu patří na stránky klubu fotografů. Zde bych spíše čekal fotogalerii, do níž se fotky vybírají (a hodnotí) podle zajímavosti z hlediska železničního fandy, nikoli profesionální fotografické dokonalosti. Místo údajů o typu objektivu apod. bych vítal údaje o vlaku (číslo, název, směrování apod...), což ve staré fotogalerii bylo. Z toho důvodu jednoznačně preferuji starou fotogalerii.
editor nebo admin ŽP Nick  mail  
07.11.2005 (11:44)  
Matylda: ...Je fakt, že cenzoři můžou protěžovat toho a zase jiného naopak záměrně odmítat...

Na zaklade ceho toto mohou delat? Jedine podle jmena, ale to se jim pri trideni fotek nezobrazuje.
editor nebo admin ŽP Filip
07.11.2005 (11:19)  
Přijde mi,že galerie na tehle stránkách není vůbec zajímává.Pořád jen samý dokanolý fotky,který se ještě přidávají hodně pozvolna a někdy i několik dní je tam pořád to samé.Všichni tady pořád řeší jenom sloupy a podobný.... Přitom sloup trakčního vedení je součást tratě a podle mě tam patří at kouká z lokomotivy nebo ne.Je nudný jak jsou tady fotky pořád jen z těch samých míst-trat 011,090,070....
editor nebo admin ŽP Matylda
07.11.2005 (11:00)  
hanzlík: Já bych z toho zase nedělal takové politikum. Je fakt, že cenzoři můžou protěžovat toho a zase jiného naopak záměrně odmítat, ale nazívat to podivnými machinacemi mi připadá trochu nadsazené.
Jestliže se opravdu pracuje na vylepšení systému hodnocení (tedy zahrnutí do hodnocení všech fotgrafií a vystavení jen těch nejlepších), pak to lze jen přivítat.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko