..: Hejtman Bendl osobně zkoumal vytíženost vlakových spojů :..
Středočeský kraj - V pátek 21.10. bylo možné se na středočeských tratích setkat se zajímavým spolucestujícím. Hejtman Středočekého kraje Ing. Petr Bendl se rozhodl osobně přezkoumat situaci na tratích, na nichž by měla být od letošního prosince zastavena osobní doprava. Hejtman se vydal vlakem z Nučic do Rudné a z Čisovic do Nové Vsi pod Pleší. Důvodem této "poznávací" cesty bylo především velké množství protestů, kterými byl KÚ doslova zavalen po zveřejnění informace o zastavení dopravy. Ze slov hejtmana Bendla cituji: "Přesvědčil jsem se, že na tratích Vrané nad Vltavou - Dobříš i Beroun - Rudná - Praha rozhodně nejezdí prázdné soupravy. Navrhnu proto v pondělí 24.10. na jednání zastupitelstva, aby se původní rozhodnutí přehodnotilo. Odboru dopravy dáme za úkol, aby s Českými drahami připravil návrh, jak osobní dopravu na některých tratích zachovat a provozovat ji hospodárněji." Podle hejmana by se podobně měly prověřit ještě tratě Louny - Rakovník a Vraňany - Straškov. Ing. Bendl chce též jednat s primátorem hl m. Prahy Pavlem Bémem o finanční účasti hlavního města, protože některé spoje využívají z velké části právě Pražané.

Martin Hanzal | 23.10.2005 (18:44)
Související zprávyopen/close

  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
29.10.2005 (13:43)  
Ano v Rakosku zrušili několik lokálek, např. tu z Drösingu a nahradili busem, který jezdí na nádraží. Jenže tam to cestující nepocítí na jízdním, protože jak ve vlaku tak autobuse mu platí jízdenka VOR (dopravního svazu) a to buď předplatní nebo jednorázová. Tím spíše, že v Rakousku provozují autobusovou dopravu převážně ÖBB prostřednictvím dceřinné společnosti POST BUS, kterou koupily od rakouské pošty.
V sobotním týdnu v regionech na ČT 1 (12.05) byl mluvčí Středočeského hejtmatsví půvabný. Osobním vlakem jezdí senioři na "seniorpas" = síťová jízdenka pro osobní vlaky za danou cenu. Autobus si budou muset platit. Proč Středočeský kraj tedy nenavrhne na to, aby "seniorpas" vydaný ČD platil i v autobusech, které kraj platí. Patrně proto, že kraj neví, jak by se měly o tržby za senior pasy dělit ČD a autobusový dopravce …
registrovaný uživatel gapa
27.10.2005 (7:26)  
860 003: To že je špatně trasovaná, tak s tím musím souhlasit. A co se týče psychiatrie - ano, můžete si ji vybrat, ale jestliže jste ze sev.Čech,tak těžko budete chtít odvézt do Kosmonos či Prahy.To by příbuzní ze sev.Čech asi těžko přijeli.Nehledě na to, že na psych.vozí i pac.z ÚSP a ti si vybrat nemohou :-(
registrovaný uživatel 860 003
26.10.2005 (23:13)  
Ona ta 095 ve většině délky je v Severočeském kraji, takže těžko PID. Ty podřipské lokálky mají 2x smůlu: procházejí nepříliš osídleným krajem a trať ze Straškova je divně trasovaná. Kdyby ji před 120 lety vedli v trase Straškov-Velvary-Kralupy tak by tudy dnes asi vedl koridor. Podívejte se na mapu. Spádová oblast: To snad platilo za minulého režimu, dnes si mohu vybrat i psychiatrickou léčebnu a nikde není psáno, že obyvatel severočeského kraje nemůže mít příbuzné v Praze a chtějí ho v léčebně navštívit.
registrovaný uživatel dotace
26.10.2005 (14:55)  
Gapa:Je to zajížďka na té 095,kdyby se měla nahra zovat přesně podle vlaku,což by i tak bylo levnější ale pomalejší.
Já jsem vycházel z představy zaintegrování se současnými bus linkama a jejich nové trasování.
To by chtělo samozřejmě někoho,kdo takovou "operaci"zvládne.Snad jednou bude Středočeský kraj takové lidi mít.
registrovaný uživatel gapa
26.10.2005 (12:10)  
Tak to je dobrý. I když tedy jak říkáte vlak přidají - komu to pomůže? Maximálně těm turistům na Říp. Protože na psychiatrii jezdí z 95% návštěvy ze sev.Čech, protože H.B. jsou spádovou oblast pro celý Ústecký /a částečně - okr.Kladno/ kraj.
registrovaný uživatel Pavel
25.10.2005 (17:11)  
To by nešlo, že by kraj vyhlásil konkurs na dopravce, kde by vyhlásil maximální dotaci a při zájmu více dopravců dal koncesi tomu levnějšímu? Pak by mohl jít do kytek celej systém prokazování ztrát, počtu cestujících apod. Snad i ČD by se pak snažily při provozu šetřit...
registrovaný uživatel 860 003
25.10.2005 (16:54)  
Nenapadlo mně, že na to opravdu někdo skočí, myslel jsem to jako provokaci. Chytly se i ČD nový vlak jezdí z Kralup v 9.20 KRALUPY-VRAŇANY-LUŽEC-VRAŇANY-STRAŠKOV v 6 a +. Z Prahy se musí v 8.40 technickou památkou. Brečeli jste nad 095 a ona dostala nový vlak. Takže ideální na návštěvu pacienta psychiatrické léčebny nebo na výlet na Říp.
registrovaný uživatel gapa
25.10.2005 (14:41)  
To vím, že je tam PL - 3 roky jsem tam pracoval jako ošetřovatel. Ale kde to píšou, že ty vlaky tam budou jezdit? Není to jen utopie? Btw musel jsem tam skončit, protože mi přestaly vyhovovat spoje, které tam jezdí z časových důvodů.
registrovaný uživatel 860 003
25.10.2005 (14:23)  
V Horních Beřkovicích je psychiatrická léčebna, tak aby Praha získala přímé spojení až ta bohnická přestane stačit.
registrovaný uživatel comar 
25.10.2005 (10:55)  
MZ: o tom, jak moc lidi dojizdi do Vidne me poucovat nemusite. Nicmene i zde byly nektere trate zruseny a nahrazeny autobusy.
A jeste odbocku k tomu HDP: http://ekonomika.idnes.cz/ekonomika.asp?r=ekonomika&c=A051024_171125_ekonomika_maf
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko