..: Orient Express přivezla do Chebu olympijská lokomotiva :..
personalPraha/Cheb/Paříž - Od poloviny září 2005 je v úseku Praha hl. n. – Plzeň – Cheb nasazována na vlak Venice Simplon - Orient - Express nová reklamní lokomotiva ČD 363 078 (21.9. a 8.10.2005). Legendární Venice Simplon Orient - Express jezdí přes Českou Republiku celkem čtyřikrát do roka v trase Benátky - Vídeň - Brno - Praha - Cheb - Frankfurt - Paříž. Dne 8.10.2005 mi bylo na dotaz u ředitele vlaku (Manager - Coordination, France Venice Simplon - Orient - Express Ltd.) potvrzeno, že kapacita 16ti vozové soupravy je zcela vyčerpána. A tak se můžeme i v dalších letech těšit na to, že přes Českou republiku bude nadále projíždět legendární Orient Express.

Na Vánoce 2005 připravuji vydání nové knihy o vlaku Venice Simplon Orient – Express v českém jazyce. Podrobnosti včas zveřejním.

Termíny pro rok 2006 jsou již zveřejněny na stránkách o VSOE v ČR.

snímek: Martin Nožička


VLAK81 | 8.10.2005 (23:52)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby Vozidla

Další z regionu Česká republika (celá)


vvx
10.10.2005 (9:34)  
ad troll: já jím nejsem, alespoň se tak necítim, tehdy to bylo vyvrcholení nutnosti, když řada lidí slibuje a pak se na tebe vykašlou ...
vvx
10.10.2005 (9:25)  
... psal jsem to na základě zkušeností s jinými knihami. Také byly v českém jazyce (bohužel nejen), také byly včas propagovány v časopisech, které došly 2.ledna a déle. Měl to být podnět k zamezení zbytečným chybám, které mohou nakonec zájemce od koupi odradit a může být kniha sebelepší. Nevím proč tedy to pohoršení, já to myslel dobře ...
Troll
09.10.2005 (23:32)  
Koukám, že je to tady samej spisovatel..
vvx
09.10.2005 (12:26)  
... měl bych o knížku zájem, akorát doufám, že to nebude koncipováno jako třeba Salonní vozy Ringhoffer, která sic byla velmi pěkná, ale vzájemné míchání textu v češtině, němčině a angličtině nebyl moc dobrý nápad, nehledě na to, že jazykové mutace ji jen prodražili. Pakliže má autor pocit, že prodá dost kusů do ciziny, nechť vydá cizojazyčnou verzi. Nevím proč bych měl platit stoh stánek, které jsou mi k ničenu. Nakonec to dopadlo, že z původní přemrštěné ceny 870 Kč se to vyprodávalo tuším za 250 Kč. Kdyby se cena vešla do 400 Kč prodalo by se jí mnohem víc a mnohem dřív.
Bude-li za to stát, knihu o VSOE si rád zakoupím, autor myslím, že má v oboru dobré jméno, tudíž by mohla být pěkná. Mohu-li ještě připomenout, bylo by vhodné, aby se na trhu objevila nejdéle v druhé polovině listopadu a byla včas anoncována v železničních periodicích i webech. Vydání 15. prosince (s reklamou v časopise, který vyjde až po svátcích, jak tomu často bývá) by bylo opravdu pozdní. Leckterá "drahá polovička" přemýšlí co tomu "svému" (znám i některé dámy, které by kniha potěšila) koupí k vánocům, tak ať má šanci.
Jinak fandím autorovi, ať se mu dílo zdaří a smekám před každým, kdo si na takový rozsah troufne, sám jsem se podílel na něčem podobném na jiné téma a v podstatně menším rozsahu, tak vím o čem to je. Mne to tehdy stálo "pouze" půl roku práce a zpětně časem přicházím na to či ono, co tam ještě mohlo být ...
09.10.2005 (9:04)  
Za ty prachy co jsou na stránkách zveřejněny bude vždycky plný. Jink jsem rád, že pro včerejší jízdu byla mašinka modrým čumákem k soupravě, což ještě na zmíněné 967 nebylo. Vypadalo to moc dobře, jen na trase Praha - Cheb není moc míst, kde se dá na fotku postihnout celý vlak. Takže jsem fotil doma ve stanici, kde mám 700m dlouhý volný prostor, bohužel narušený stíny od stožárů a bran. Kdo by chtěl foto, pošlu vzorek cca 600kilo v jpg.
registrovaný uživatel mike
09.10.2005 (3:42)  
"Chef the Train", ehm. to moc francouzsky nezni, ze? podobny projev jazykovych schopnosti ve mne nebudi moc duveru - buhvi s kym jste tam vlastne mluvil a co bylo ve vlaku vlastne plne (nebyl to jidelni vuz?)
registrovaný uživatel JN
09.10.2005 (0:03)  
Vlak je nádhernej, potkal v Černošicích. Bohužel bez fotky :-( Jinak Olympik jel dnes jako přípřež na rychlíku tuším R967 od Plzně

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko