..: Srovnávací článek mot. vozů DESIRO vs MARFUŠA :..
obrazekNové motorové vozy pro ČD - V kruzích železničních nadšenců kolují různé názory na nákup nových motorových vozů pro České dráhy, které by měly nahradit již dožívající motorové vozy řad 830, 831 a také zřejmě 850.
V červnu se v Čechách a poté i v Ostravě na výstavě představila jednotka DESIRO, kterou vlastní firma Vogtlandbahn. S těmito jednotkami zajišťuje značnou část své osobní dopravy. Cestujícím, kteří si tuto jednotku prohlédli, při putovní výstavě, se velice líbila. Dalším kandidátem by mohla být jednotka typu GTW, kterou vyrábí firma Stadler a nyní je testována pro pravidelný provoz na Slovensku (řada 840 zssk). Dalším nováčkem by mohl být motorový vůz, který si již vysloužil přezdívku "Marfuša" a vyrábí jej ruská firma Metrovagonmaš Mytišči (také dodavatel vozidel pro pražské metro (Ečs a 81-71). A posledním kandidátem by mohla být sériová modernizace motorových vozů řady 810 na řadu 812, která si vysloužila přezdívku Esmeralda.
H@WKEY sepsal zajímavý článek, který srovnává asi dva největší a nejvíce srovnávané vozy - Marfušu a DESIRO. Také jsme připravili anketu na toto téma. Na výběr máte ze všech čtyř jmenovaných možností. Nekteré jsou sice jen teoretické, ale časem být nemusejí. Anketa je pod menu.
Stará anketa: "Ohodnoťte obsah Želpage (jako ve škole). Obdrželi jsme průměrnou známku 1, 72. Což ukazuje, že naše snažení není špatné, ale je stále ještě dost věcí, co se dá vylepšit. Na ilustračním snímku je jednotka řady VT 642 - VT 09 společnosti Vogtlandbahn, foto P. Provazník

Karel Chýla Poslat mail autorovi | 12.9.2003 (15:44)
Související zprávyopen/close
Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko