..: Na přejezdu u Ptení na Prostějovsku se srazil vlak s náklaďákem a vykolejil :..
obrazekNa přejezdu u Ptení na Prostějovsku se srazil vlak s náklaďákem a vykolejil. - Nehoda se stala zhruba ve tři čtvrtě na devět ráno. U Ptenského dvorku se srazil osobní motorový vlak s nákladním autem s dřevem a vykolejil, řekla mluvčí hasičů Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.
Nákladní automobil, který převážel dřevo, leží převrácený na boku a všude kolem něj se povaluje kulatina. Při srážce vykolejily dva ze čtyř vagonů osobního vlaku, sdělil ČTK jeden z očitých svědků.
Kabina nákladního automobilu je po srážce na nechráněném železničním podle svědků relativně nepoškozená. Naopak přední část vlaku je úplně zdevastovaná, dodal očitý svědek.
Viníkem zřejmě řidičSrážka se stala na nechráněném přejezdu s výstražnými kříži mezi obcemi Ptení a Stražisko. Vlak jel z Prostějova do obce Chornice, upřesnil mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.
Podle všeho nehodu způsobil řidič nákladního automobilu, nebo? na přejezdu jsou velmi dobré rozhledové podmínky. Strojvedoucí vlaku nemohl srážce zabránit a čelně narazil do boku kabiny náklaďáku, sdělil Jan Kučera, mluvčí Drážní inspekce.
Na místě nehody zasahovalo pět hasičských jednotek - jedna z Konice a po dvou z Prostějova a Olomouce. Dorazilo také pět resuscitačních vozů a dvě převozové sanitky. Případem se zabývá také policie.
Všichni tři těžce zranění lidé jsou zaměstnanci drah. Podle Drážní inspekce skončil v nemocnici nejen strojvedoucí motorového vlaku, ale také kontrolor dopravy, který byl v okamžiku nehody v kabině strojvedoucího. Zraněn byl i vlakvedoucí.
Nejhůře dopadl kontrolor dopravy. Z vlaku vyletěl předním oknem. Vrtulník ho přepravil v kritickém stavu na traumatologické centrum Fakultní nemocnice v Olomouci, sdělil ředitel olomoucké záchranky Michael Fischer.
Hasiči nejprve z místa nehody hlásili 40 velmi lehce zraněných. Ambulantní oštření od záchranky ale nakonec využilo jen 15 lidí.

Pavel Vlček Poslat mail autorovi | 29.8.2003 (12:54)
Související zprávyopen/close
Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko