..: Další trasa panoramatického vlaku ve Švýcarsku :..

gpcMontreux - Od 5.5.2005 začne společnost GoldenPass Services jezdit v úseku Zweisimmen - Montreux. Nový vlak umožní cestujícím prožít jedinečný zážitek v duchu Orient Expressu. Železniční spoj jezdící z Luzernu do Montreux spojuje německy hovořící část Švýcarska s francouzským regionem.

Vlaky GoldenPass Line jezdí na trase Luzern - Interlaken a nově dále přes Zweisimmen do Montreux. Atraktivní a tradiční trasa vede skrz centrální Švýcarsko až k Ženevskému jezeru. Pro jednotlivce se rezervace doporučuje, pro skupiny je povinná. Ve vlaku jsou řazeny i speciální panoramatické vozy. Na jmenované trase jezdí 5 párů vlaků. Cesta trvá necelých 6 hodin. Bližší informace o trase na www.goldenpass.ch.


CSPSV | 9.4.2005 (12:54)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Švýcarsko


-ps-
10.04.2005 (23:09)  
Miroslav Zikmund: V tomhle máte velkou pravdu. Výhodu mají v tom, že ty nové zákazníky se jim přilákat daří.

Horší je to u našich ČD. Tam to někdy vypadá, jako by marketingové oddělení vůbec neexistovalo. O tom se ale píše v jiných komentářích, takže to tady nechci znovu rozebírat.
10.04.2005 (22:17)  
Tak to je jiná, účelem informační brožury "ve švýcarském stylu" je přilákat další zákazníky …
registrovaný uživatel -ps-
09.04.2005 (23:44)  
Švýcarská informační centrála ve své brožuře píše, že GPL začne od 5. 5. 2005 jezdit na trase Zweisimmen - Interlaken nově. K tomu je ještě dovětek, že na vybraných vlacích budou jezdit zlaté soupravy. Nedošlo ke špatnému překladu, ale k rozdílným informacím v propagačních materiálech a na internetu. V tomto případě bych spíš věřil internetu... Místa jsou skutečně pod a ne nad, to jsem se spletl
09.04.2005 (21:57)  
Co to je za informční mišměš. Podle informací na www odkazu - tedy přesněji podle "jízdního řádu 471" bude od 5. 5. 2005 na dvou párech vlaků nasazena "zlatá" souprava, která je zobrazena na úvodní www stránce (GoldenPass Classic) – to je ta poznámka 11. Do 4.5.2005 tam jezdí "normální" souprava …
"Zlatá" souprava tam jezdí "x" let, takže žádná další trasa.
"Panoramatický" výhled na trať je umožněn z čela soupravy, kde je ve voze I. třídy osm míst "pod" řídícím stanovištěm strojvedoucího … nikoli "nad" … Platí tam běžné jízdenky
registrovaný uživatel -ps-
09.04.2005 (16:18)  
Panoramatický vůz je řazen zejména na atraktivních trasách, které často využívají turisté (Alpy v Rakousku a Švýcarsku). Tyto vozy mají většinu stěn až do poloviny střechy prosklenou, aby cestující měli dobrý výhled na okolní krajinu. Takový typ vozu můžete vidět i na uvedené adrese.

V jedné soupravě GPL je vyhrazeno dokonce 8 míst, která jsou nad kabinou strojvedoucího, aby měli turisté ten nejlepší výhled.

Panoramatické vozy jsou řazeny na vybraných spojích (Glacier Express, Bernina Express, Golden Pass Line).
09.04.2005 (15:54)  
Už jsem dříve četl v IDOSu o některých vlacích v Rakousku, že mají řazen panoramatický vůz. Mohl by někdo vysvětlit, co to je? Díky.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko