..: ALSTOM přestaví francouzské vlaky CORAIL :..

Francie - Fracouzské státní dráhy udělily společnosti ALSTOM zakázku na přestavbu 48 vozů Regionálních vlaků CORAIL v hodnotě 37 milionů €. Smlouva obsahuje i 18 milionovou opci na přestavbu dalších 30 vozů. Vlaky se skládají z jedné lokomotivy a 4 až 8 osobních vozů. Přestavba zahrnuje také zřízení řídícího stanoviště v koncovém voze, aby se umožnila i jízda úvratí. Zlepší se tak hospodárnost provozu a zvýší kapacita na jednotlivých regionálních tratích. Některé vlaky dosahují rychlosti až 200 km/h. Přestavěné vlaky budou nasazeny v 5 francouzských regionech: Elsass, Rhone-Alpes, Burgund, Franche-Comté a Provence-Alpes-Cote d´Azur. Vozy budou dodány mezi lety 2006 a 2008 a montáž bude provedena ve 3 továrnách ALSTOMU ve Francii.
Vlaky CORAIL jsou nasazovány nejen na regionálních tratích, ale mnohé dosahují kvalit středoevropských vlaků IC/EC. V Evropě můžeme je spatřit například na trati mezi Frakfurtem nad Mohanem a Paříží (EC 56 Goethe).


CSPSV | 7.4.2005 (11:40)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Francie


-pv-
07.04.2005 (18:06)  
Zpráva byla převzata. Také jsem se divil, že píší pouze regionální vlaky, ale zase na druhou stranu musím poznamenat, že v Alsasku a Lotrinsku Coraily jako regionály jezdí (Strassbourg-Mulhouse).
Railmen
07.04.2005 (16:30)  
Když jsem ve Francii, tak s tím vedle TGV jezdím poměrně dost, ale dovoluji si upozornit, ze se nejedná o "regionální vlaky"! CORAIL je normální dálková doprava, která se rozvíjí zvláště v relacích, kam zatím TGV nemůže. Uvnitř jsou vcelku pěkné, interier dosahuje kvalit EC ale v podstatě se jedná o obyčejné vlaky, jaké u nás jezdili v kategorii R (ovšem s jiným komfortem:). Jediný problém jsou jejich podvozky. Vůz se při rychlosti nad 160km/h (úseků kde se jezdí 200km/h není zrovna málo), měkce kolíbe ze strany na stranu jako kačena. To se u Bmz (Bpmz) a jejich derivátů nevyskytuje.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko