..: „Albatros“ 498.022 odvezl parní expres na Velikonoce na Křivoklát :..

krivoklatKřivoklát - Parní expres v čele s lokomotivou 498.022 „Albatros“ vyjel v sobotu 26. 3., v neděli 27. 3. a v pondělí 28. 3. 2005 ze stanice Praha - Braník přes stanice Praha - Vršovice, Praha Smíchov, Beroun a Křivoklát do Rakovníka.

Ve stanici Praha - Vršovice bylo v sobotu a v neděli možné z parního expresu vidět projíždějící soupravu „Pendolino“ při cestě z odstavného nádraží do stanice Praha Masarykovo nádraží. Setkaly se tak dvě generace vozidel ČD.

Jízdenky na parní expres byly v sobotu a v neděli zcela vyprodané, v pondělí zůstala některá místa neobsazena. Patrně kvůli špatnému počasí.

Na hradě byl pro cestující připraven řemeslnický jarmark, kde byli k vidění řezbáři, hrnčíři, košíkáři, perníkáři, kováři, malérečky kraslic a další řemeslníci. V prostorách hradu se konaly koncerty, divadla a dobové tance.

Ve vlaku byl zařazen bufetový vůz Bam Bistro, který byl během jízdy vlaku hodně využíván.


VLAK81 | 29.3.2005 (20:28)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Reportáže

Další z regionu ČR Středočeský


editor nebo admin ŽP NIcKON  mail  
31.03.2005 (3:58)  
2 jr: máš pravdu :)
dá se to ale brát i z jiného hlediska, než časového: zatímco Ešus je přímým potomkem Albatrosa se soupravou Rybáků (hlavním úkolem obou byla/je ve své době vozba kapacitních osobáků na hlavních tratích), Pendolino je sice současníkem Ešusu, ale o generaci dál ve svém poslání. Poslední soupravu, schopnou držet krok se západním standardem, měly ČSD/ČD ve svém portfoliu začátkem sedmdesátých let (Vindobona v podání M 296.1 a spol.), proto si Pendolino jako možná cesta zpátky mezi elitu podle mě zaslouží trochu nadržování :)
editor nebo admin ŽP JRtrain  mail  
30.03.2005 (19:33)  
no Ešus je stejná generace jako Pendo :-)))
editor nebo admin ŽP ddt
30.03.2005 (9:48)  
JPNK z CHUCHLY pyt topra čecha...
30.03.2005 (7:50)  
Projetí hradla v Chuchly je nějak moderní nedávno to spáchal R 707.
editor nebo admin ŽP NIcKON  mail  
29.03.2005 (23:27)  
Tak pánové, kdo byl takový frajer a vyfotil to předjíždějící Pendolino? Houkalo dostatečně dopředu. Btw, ty generace se tam sešly tři, jestli se dobře pamatuju, jel s Pendolinem a Albatrosem (ten byl bohužel uhlím napřed, ale zase bylo super světlo) souběžně i Ešus.

Btw, v sobotu jsme cestou zpátky v Chuchli projeli "stůj" na oddílovém návěstidle. Mj to znamenalo, že fotografové u železničního mostu se nás dočkali až za úplné tmy, protože se to skoro hodinu řešilo.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko