..: Fotogalerie - detaily fotografie 477.013 :..
 

477.013


477.013Informace o fotografii:
 - Úsek: Podhorany pri Kežmarku - Toporec
 - Datum: 15.10.2008
 - Autor: topič  Poslat email autorovi
 - Zobrazeno: 4814x
 - Detailní EXIF informace »
 - Rating od autorů:   
 6
 - Rating od uživatelů:
 5

   
 
Abyste mohli hodnotit, musíte se přihlásit
 

  1 2 3      Zpráv na stránku:   
14.01.2011 (18:02)  
Jo, pánové, vypadá to, že jsme všichni rozděleni na dvě skupiny. Na umělce, kteří fotí atmosféru a ze všeho co tu najdou se rozplývají, a na fotisty, pro které jsou podstatnější mašiny a pravidelný provoz na dráze.
Jak správně tušíte, patřím do té druhé skupiny. Fotím pořád fotky stejné nebo podobné kompozice a nenudí mě to proto, že vždy chytím jinou nebo jinak barevnou mašinu a jedinečnou soupravu. Dělá to tak hodně kamarádů a hodnota fotky je především v historické dokumentaci. Naopak, zamyslete se jakou hodnotu budou mít fotky jako tato za pár let...
13.01.2011 (8:30)  
Toušisko: Vašku palec nahoru.
12.01.2011 (21:12)  
?žasná fotka! 5*
registrovaný uživatel Toušisko  mail  
Počet komentářů uživatele1768 »fotek 0
12.01.2011 (21:03)  
Tak jsem si početl různých názorů a je mi docela smutno, že zde začínají převažovat hodnotitelé, kteří nedokáží ocenit NÁPAD v téměř profesionálním technickém provedení. A netýká se to jen tohoto snímku. Copak fotografie železnice je o "velké mašině (soupravě) pod ideálním úhlem v ideálním násvitu"? Pak se však vytrácí autencita zachyceného okamžiku. Kvalita fotografa se však pozná nikoli pouze podle řemeslně odvedené práce zapadající do zažité šablonky, ale právě podle toho, jak umí zajímavým způsobem zachytit atmosféru prchavého okamžiku. Z tohoto pohledu pak fotografie topičovi, Holubovi, Payusovi, Charyho a mnohých dalších velmi často nekopírují mnohými nekompromisně vyžadovanou šablonovitost, ale naopak se snaží otevřít nám ostatním oči. Ovšem jak je vidět docela se sem hodí rčení o perlách a sviních.
Pánové vydržte a nenechte se znechutit rádoby odborníky, kteří mnohdy neznají ani základy kompozice a techniky fotografie a jen prudí.
P.S. V jednotvárnosti je neskutečná nuda!
12.01.2011 (19:22)  
topič:
1) hádat se rozhodně nebudu, ty jsi autor a víš, co jsi s tím dělal. Jen mi to tak přijde. Ale světlo umí divy.

2) Ok, možná to není čistokrevný šum, ale nějaké částice tam prostě vidím. Ruší celkově pěknou atmosféru snímku, přičemž neřeším, jakého jsou původu. On také každý monitor zobrazuje šum a jeho příbuzné úplně jinak. A můj je z těch, na kterém je šum znát hodně (i u svých fotek s tím mám hodně velký problém).

Ad žraní klobouků - nějak by se to provést dalo (třeba hooodně dlouhým časem) ale klobouk si nech a techniku také :D
Zkoušet to nehodlám a hádat se nebudu, nikdy jsem tvým foťákem nefotil.
12.01.2011 (18:44)  
honzinus: já se ti to pokusim vysvětlit - někomu vadí, že je vidět těch 200m mlhy mezi foťákem a mašinkou (a jenom pro upřesnění, mě osobně to v tomhle případě vůbec nevadí, ale respektuju a chápu názor těch, kterým se to nelíbí)
12.01.2011 (17:49)  
Co proti té fotce furt máte? Kdybch ji nalil já, tak ani neceknete. Proč by se nedalo fotit za mlhy na delší ohnisko když je na fotce takový impozantní dým? A technicky? Pánové, pěkně zametejte, to bude nejlepší. ;-)
Pokud bych se na to měl podívat pečlivě na svém monitoru (CRT od Lacie, 22 palců, obrazovka Mitsubishi) a díval bych se na to uplně zblízka co dokážu oči zaostřit, tak na čele mašiny vidím něco co mi trošku připomíná šum, ale jen velmi vzdáleně. Navíc to zřejmě vzniklo doostřením. Kdybyste mě neupozornili, ani bych si toho nevšimnul. Nutkno podotknout, že mi to opravdu ale opravdu nevadí, fotku to vůbec nekazí. Osobně mívám na svých fotkách ze své APSC zrcadlovky daleko větší potíže se šumem. Toto množství opravdu nestojí za řeč. ;-)
12.01.2011 (15:10)  
Souhlasim s Petrem, je to vylozena naladovka.
12.01.2011 (14:06)  
z mého pohledu z dosavadní diskuze vyplývá otázka, jestli je dobrý nápad za mlhy fotit takhle vzdálené objekty...pokud jde autorovi o náladu - tak jednoznačně proč ne, pokud bych si chtěl prohlídnout mašinku - tak to je blbej nápad...a jelikož tahle galerie rozhodně nemá nějaký dokumentační charakter, tak sem ta fotka podle mě beze zbytku zapadá
12.01.2011 (11:25)  
btv, nápadů, jak by měli publikovat správci galerie, tedy ti, co se podílejí na procesu vybírání, tu už padlo několik, některé pošetilé, jiné jen z nepochopení. K tomu tvému,

dovedu si představit, že by se autoři zamítaných fotek rozčilovali, co si jim to troufá nějaký nepublikující Chary zamítat jejich skvosty, když sám nemá žádné fotky, kdoví jestli fotí a když, tak určitě hnusně, zeditovat to neumí a jen mele pantem. A jakmile by se profláklo, že Olí Z Nusinudle je Charyho publikační pseudonym, jsme na samém začátku.

Takže já rád budu publikovat pod svou přezdívkou, pod tou samou zamítat a schvalovat, a jestli s tím má někdo problém, je to především jeho problém ;-)

co se týče Křovího pojetí "není schopen přijmout u svých fotografií nějaký jiný názor", stále ještě by měl ten jiný názor korelovat se skutečnosí. Píše-li kupříkladu někdo o šumu a ten ne a ne na fotce najít, pak nevím, jestli by kvůli tomu měl autor přestat publikovat %-)
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- akreditovaný fotograf nebo člen ŽP, - správce galerie nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci - otázky a odpovědi


Info
informacni okenko