..: Fotogalerie - detaily fotografie 754.059-4 + T 478.1002 :..
 

754.059-4 + T 478.1002


754.059-4 + T 478.1002Informace o fotografii:
 - Úsek: Nové Město na Moravě - Olešná na Moravě
 - Datum: 2.7.2016
 - Autor: Chary  Poslat email autorovi
 - Pozn.: Když má přijet
zamračená...
 - Zobrazeno: 3705x
 - Detailní EXIF informace »
 - Rating od autorů:   
 10
 - Rating od uživatelů:
 10

   
 
Abyste mohli hodnotit, musíte se přihlásit
 

  1 2      Zpráv na stránku:   
26.08.2016 (14:27)  
Ad Astartoth: I do PNG lze dostat metadata, technicky to sice není EXIF, ale lze tam uložit to samé (*). Kromě toho existuje možnost exportovat metadata do extra souboru, nebo je držet v databázi správce fotografií. Pokud se tedy dělá konverze formátů v rámci zpracování fotky, není nutné o metadata přijít.

(*) předpokladem je podpora v softwaru -- OSS nástroje, se kterými pracuji to podporují, a i ze starších temnějších časů na Windows jsem metadata přes konverze do PNG udržel (tuším že tehdy v Zoneru).
registrovaný uživatel (gp) 
Počet komentářů uživatele761 »fotek 0
26.08.2016 (14:11)  
Chary: existuje model Prahy od jistého pana Langweila, který ho postavil proto, abychom věděli, jak Praha vypadala tehdá. Paní, která se o ten model stará, sestavila knížku o zmizelých pražských nádražích a tratích a uvádí v ní čísla mašin, jež jsou na těch fotkách vyfocené, přestože s vlastním obsahem knihy to souvisí jen velmi volně, co kdyby to náhodou šotouše zajímalo. Ostatně, na řadě zmíněných fotografií bylo záměrem zachytit něco jiného, než trať nebo nádraží, které už v jednadvacátem století zmizí.

Tím chci naznačit, že i když dneska je nalezení šotofleku celkem jasné, může být lokace fotky zajímavá i z jiných důvodů - třeba že trať mostem překonává výpusť z rybníka, nebo kde stála předvěst s ramenem.
26.08.2016 (11:49)  
Astartoth: Na ŽP je podporován formát JPG, který je uveden při vkládání fotografie do schvalovacího procesu.
26.08.2016 (11:23)  
Zirecku, jak chces exif narvat do PNG?
26.08.2016 (10:02)  
Jo, EXIF vymazat, GPS souřadnice nevyplnit, už jen tu fotku začernit, ta taky leccos prozrazuje... :-(
26.08.2016 (7:11)  
GPS jsem zde zadával pravidelně při vkládání fotek. Podobné výzvy na zadávání souřadnic jsem psal často, bez odezvy. Je škoda, že pravidelní autoři GPS nezadávají. Když jedu fotit do neznámé lokality, je pro mne prvotní vodítko vyhledání fotek. Zrovna okolo Bystřice nad Pernštejnem je trať poměrně klikatá, takže dohledávat možné místo focení je obtížnější.
Dle GPS souřadnice lze z fotomapy už zjistit, jestli je to foceno ze země, stožáru, stromu.
Otázkou je, proč někteří autoři zadávají souřadnici foceného vlaku a nikoliv stanoviště fotografa, :-).
A otázkou také je, proč GPS autoři nezadávají - asi se jim tímto nechce trávit čas navíc. Zase někteří vypíší přesná čísla všech lokomotiv. Až bude mít více autorů fotoaparát s GPS modulem, tak to situaci na ŽP také moc neposune, neboť je běžné vkládání fotek bez Exifu, takže systém nebude mít odkud čerpat.
25.08.2016 (23:53)  
Ja som naivne predpokladal, že zadávanie GPS súradníc je už na Želpage brané ako úplná samozrejmosť. Až teraz zisťujem, že je to vlastne výnimka :D Je to strašná škoda, najmä vďaka skvelému projektu http://mzf.rsx.cz/ , ktorý bol propagovaný aj na týchto stránkach. Parádne to uľahčuje plánovanie výletu a osobne by som zadávanie GPS súradníc nastavil ako povinnú položku. Holt asi som divný.
25.08.2016 (21:34)  
Chary: platí to samozřejmě všeobecně, nikoliv jen pro tuto fotku, to je snad jasné. Když už tak často voláš při využívání všech funkcí, které galerie poskytuje.;-)
Sám vím, že najít některá místa na mapě je snadné, jinde je to složitější. A bohužel ne vždy má člověk čas projet si celou trať, obhlídnout fleky.
Když jedu někam poprvé a chci třeba nahánět páru, tak luxus půlhodinového obhlížení okolí si můžu dovolit leda tak na tom prvním. Stejně tak se mi hodí informace, jestli je to konkrétní místo od silnice 20 m, nebo půl kilometru. Prostě konkrétní specifikace místa někdy hodně pomůže a mozek si přitom v relaxačním módu procvičím s GPS souřadnicemi i bez;-).
25.08.2016 (20:13)  
Zrovna u týhle fotky? V onom úseku je sice pár obloučků, ale takových, kde by za tratí byly sloupy, na trati propustek, za tratí strom, před tratí strom a vlevo silnice... to je bych řekl až výrazně nadprůměrný počet identifikačních rysů.

Jen aby těm kolegům třeba nevadilo, až si to budou chtít vyfotit, že se na ten sloup bez žebříku budou sápat celkem složitě ;-)
25.08.2016 (11:10)  
Baguvix) "...K čemu by tady pak ta možnost komentářů byla? ..." Stejně tak by se dala položit otázka ohledně možnosti vyplňování souřadnic ;-)
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- akreditovaný fotograf nebo člen ŽP, - správce galerie nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci - otázky a odpovědi


Info
informacni okenko