..: Fotogalerie - detaily fotografie 753.211-2 + 753.141-1 :..
 

753.211-2 + 753.141-1


753.211-2 + 753.141-1Informace o fotografii:
 - Úsek: Raspenava - Oldřichov v Hájích ("Pod skálami")
 - Datum: 28.10.2005
 - Autor: Petr Holub  Poslat email autorovi
 - Pozn.: SKEN
 - Zobrazeno: 4202x
 - Detailní EXIF informace »
 - Rating od autorů:   
 9
 - Rating od uživatelů:
 7

   
 
Abyste mohli hodnotit, musíte se přihlásit
 

  1 2      Zpráv na stránku:   
25.02.2010 (0:55)  
Vítek: myslím, že dobře víš, že se mezitím poměrně zásadně změnila situace a důvod, který byl za mým tehdejším rozhodnutím, už pominul. Mlátit mi to o hlavu není zrovna fér, navíc nechápu souvislost s tím, že komentuju něčí fotku.
23.02.2010 (14:53)  
JTB, s dovolením bych Ti rád předložil něco pro osvěžení paměti.. kde bych se (psát to já) chytil za nos.

http://www.zelpage.cz/fotogalerie/ostatni/zkz/zkz010.html
zejména komentář ze 04.06.2008 (11:48), kde jasně autor píše zcela jasné prohlášení, které však vlastně nedodržuje a svým chováním ho popírá. Trochu sám proti sobě, nemyslíš? Já pokud vím, že budu dělat to, co dělám, netvrdím veřejně opak, no ni ;) ?

To je jakobych teď řekl, že tímto 1300 komentářem končím s diskuzemi zde a hned zítra bych se hádal v galerii, že moje fotky jsou nejlepší a správci jsou slepí. Sám proti sobě (hrdost stát si za svým názorem?!) a na mojí důvěryhodnosti to moc nepřidá.
23.02.2010 (14:12)  
JTB, laskavě, to není prostá přítomnost, tys nejprve linkoval moji fotku a pak reagoval na můj obecný komentář adresně, já ti to pouze adresně oplácím ;-)

Když se s tím ztotožňuješ, proč nelkáš o ratingách pod tím švajcem anebo novou vsí :D
23.02.2010 (11:09)  
Chary: a mě zase baví, jak tě moje prostá přítomnost dokáže donutit napsat takovouhle litánii, a přitom se v ní můžu téměř se vším ztotožnit...:)

Za svým názorem, že Petrova fotka je o dost zajímavější a líbivější, si samozřejmě dál stojím, ale je to pro mne především další důkaz, že ratingy jsou poměrně obtížně pochopitelná veličina, tečka. Žádný útok, natož na tebe - a nechápu, proč se mi to pořád snažíš podsouvat. Já s tebou problém nemám, na rozdíl od druhé strany.
23.02.2010 (10:35)  
Pozor! Pozor! Grafomanský výlev!

Předem se omlouvám Petrovi za poněkud dlouhé pojednání spíše adminské a filozofické povahy, i když s fotkou a diskusí pod ní přímo souvisí.

JTB> Zcela upřímně, přemýšlel jsem, co ti napíšu. A asi toto to vystihuje nejlíp: mám tě moc rád jako diskusního protivníka. Protože ty jsi zářný příklad toho, co člověku zvedne náladu, když je mu mizerně. Ty totiž nárazově, ale opakovaně přijdeš s nějakou blbostí, která má velmi často dva společné jmenovatele, a sice mou maličkost, a tvůj problém s ní.

Nejspíš si i myslíš, že
- mi vadí že Petr tu fotku do galerie dal, protože
- je lepší než moje a to mne žere
- má hezčí barvy, hezčí stroje a samozřejmě hezčí soupravu vozů, to se už řešilo
- a určitě podle tebe musím mít hroznou radost z toho, že to Petrovi nevyšlo a moje ratingy jsou vyšší, i když je fotka ve spoustě ohledů o dost horší
- z předchozího důvodu si nárokuješ dělat nějakého arbitra a poukazovat na nespravedlnost (budiž...)

Škoda, že jako vždy neznáš fakta, nevíš, překrucuješ a fabuluješ.

Že je ta Petrova fotka lepší kvůli roční době, barvám krajiny a nátěru strojů je jasné a nemusí se kolem toho dělat divadlo, ne?

Kdybych jeho fotku za výbornou nepovažoval, asi bych ho opakovaně nepřemlouval, aby ji zeditoval pořádně, vložil a neradil mu, jak se má vypořádat s na první pohled dost hrozným nádechem skenu a co s tou fotkou má udělat, aby byla co nejlepší a byla další z jeho parádních desítek.

Petr Holub je totiž zřejmě nejlépe hodnocený autor vůbec, z 23 fotek má
10x 10/10; 5x 10/9; 1x 10/8; 1x 9/9; 1x 9/8; 1x 8/8; 2x 9/7; 1x 9/6; 1x 7/7

To znamená průměr 9,56 / 8,96 a druhá nejhroší fotka má 9/6! Je fakt, že focení má v ruce a není žádným nováčkem. Dovednosti úročí ve znamenitých fotkách.

Petr nemá potřebu mazat med kolem úst a když jsme spolu tuhle fotku řešili a ladili, vtipkovali jsme, že má další desítku jistou. Jak vidno, nemá. Proč, o tom je třetí odstavec od konce. Bohužel se musí jednat o statistikou chybu, protože ta fotka splňuje všechny předpoklady být desítkovou. Brejlovci, dva stejný, s bleskem, podzimní barvy, známé jméno autora hraničící s "miláček galerie".

Docela mě baví, JTB, jak se vždy angažuješ tam, kde se nějakým způsobem vyskytuje moje jméno. V té teorii o tom, že správci mají automaticky vyšší žlutý rating šlo hlavně o mne, co si budem namlouvat, a když se tu objevila fotka relativně začínajícího autora s extrémním ratingem tuším 9/4 (v současnosti 7/4), ticho po pěšině.

Srovnáváš dvě fotky a nahlas se divíš tomu rozdílu v ratingu s ohledem na kvalitu fotek. Proč jsem podobné srovnání nečetl například u dvou sice povahou zcela rozdílných fotek, které vyšly brzy po sobě, jedna od správce, taková... normální, payusovské tele přes kolej s velkým čelem, a 8/7, a druhá z alp zajímavé esíčko se stínohrou, jenomže nový neznámý začínající autor, a 4/6. Kdyby ta jména byla obráceně, určitě by obráceně byly i ratingy. A kdyby pod tou alpovou byl podepsanej třeba Tomáš Kubovec, desítky jasný.

O čem to svědčí? O tom, že ratingy se počítají z hvězdiček, a ty udělují lidi. Obyčejní lidi, žluté pak udělují sami přispívající autoři, pro oddělení. Můžeme tyto údaje vzít jako zajímavý zdroj dat pro psychologickou analýzu, můžeme si o tom povídat, můžeme s těmi čísly nesouhlasit, můžeme proti nim protestovat, ale to je zhruba asi tak vše, co se s tím dá dělat. Dokud budou lidé velkým mašinkám a známým jménům dávat větší skore a naopak, budou mít ratingy takové, jaké jsou. Je to jen v těch lidech.

Proto si můžeme dovolit například filozofické debaty o tom, jak je to s počasím a můžeme si dovolit skrytě vtipkovat o tom, že většinu roku nemá smysl ani chodit k trati. Anebo můžeme mít rudo před očima a ve všem vidět problém pramenící u toho jednoho šéfa galerie. Záleží, jak se k tomu chceme postavit. A jestli, když se rozdával smysl pro humor, jsme si náhodou nebyli znovu vystát frontu na vedení.

Tys tam v noci psal něco o nadhledu, a pak jsi to přepsal. Víš, ale vo tom to je. Vo tom nadhledu. Jen ho asi mají lidé, kteří o něm nementorují.
23.02.2010 (9:48)  
JTB: Kdy už se konečně odnaučíš vidět v komentářích jiných své vlastní chyby? Jarda se na nic nevymlouvá. Pouze konstatuje holou pravdu, se kterou se nedá než souhlasit. Snad jedině ty v tom opět vidíš vymlouvání se. Oba snímky jsou technicky na výši a jediné, co je rozlišuje, jsou skutečně jen barvy všeho na ní. Dej si facku, třeba to rudo před očima zmizí ;o)

K nesmrtelnosti toho či onoho snímku mám snad jen tolik, že každá fotka je nesmrtelná, neboť právě proto fotografování vzniklo - k zachycení okamžiku v čase a jeho uchování pro příští generace. Když se řekne "nákladní dvojče pod skálami", tobě se třeba vybaví tato fotka, nikoli Jardova. Mně se za půl roku nevybaví ani jedna, jen budu vědět, že tam asi někdo něco fotil a ře tam byli brejlovci...
23.02.2010 (0:17)  
Chary: nezlob se, ale vymlouvat se na to, že není celý rok hezky je stejný, jako by ti nějaký zhrzený autor fotky omlouval její nekvalitu tím, že "nesvítí celý rok sluníčko".

Holt jsou fotky, na kterých odvede fotograf maximum - a to jsi u té své celkem odvedl, když si odmyslím ten celkem hraniční násvit na čumák, a přesto to nezaručuje umístění fotky mezi nesmrtelné. Protože další procenta ti zajistí jen štěstí a příroda - a o tom to je.
22.02.2010 (23:47)  
Drahoši, to máš recht, bleskový dvojče bylo asi tak to nejhezčí, co se tu tehdy dalo fotit, a bohužel už to má za pár. Nechť mne někdo opraví, ale asi to bylo poslední opravdu pěkné ucelené nákladní dvojče u nás vůbec.

Podzim je nejhezčí roční období, o tom žádná. Všechno krásně barevný. Ale ruku na srdce, jak dlouho se to dá fotit v plné kráse? Měsíc? Ani ne... pak tu máme zimu, všechno bílý, stromy krásně pod námrazou... třikrát do roka než to druhý den odtaje? A zbytek jsou hnědý stromy. No, třeba ty vánoce 2008 bylo sněhu, vždyť se to tu někde řešilo, co? A ještě máme jaro, všechno kvete, taky tak ten měsíc?

V úhrnu je to asi tak maximálně dva měsíce nejhezčího co se dá fotit. Zbylých pět šestin roku je hnusné jarní hnědo, hnusné pastelové jarní zeleno, hnusné parné letní zeleno, hnusné pozdně letní parné žluto, hnusné opadané podzimní hnědo bez sněhu, a poněkud hnusné zimní bílo inverzní bez sluníčka, či jako vloni hnusné hnědo inverzní bez sluníčka.

Prostě nejhezčí fotky se poříděj asi tak ve šestině roku, když se daří, a zbytek nemá ani cenu vyndavat foťák ze skříně.
22.02.2010 (23:31)  
Tak já jsem taky srovnával...obě ty fotky mají něco do sebe...samozřejmě podzim je podzim,zvlášť když vyjde počasí,a taky,na Petrově snímku,ten soulad nátěrů na vlakové i přípřežní lok.taky není k zahození.
22.02.2010 (23:02)  
Tak hlavní je vědět, že ucelenka hnědejch malejch sypáků je šotoušsky daleko cennější než ucelenka hnědejch velkejch kotlů :-D
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- akreditovaný fotograf nebo člen ŽP, - správce galerie nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci - otázky a odpovědi


Info
informacni okenko