..: Fotogalerie - detaily fotografie 751.114-0 :..
 

751.114-0


751.114-0Informace o fotografii:
 - Úsek: výhybňa Víťazstva - Medzilaborce štátna hranica (Lupkowský tunel)
 - Datum: 14.05.2011
 - Autor: Csaba  Poslat email autorovi
 - Zobrazeno: 4841x
 - Detailní EXIF informace »
 - Rating od autorů:   
 3
 - Rating od uživatelů:
 6

   
 
Abyste mohli hodnotit, musíte se přihlásit
 

  1 2 3      Zpráv na stránku:   
30.07.2011 (23:29)  
Antoníne Neměčku, tvrzení, že na strom neumí vylézt každý, je v tomto případě úplně irelevantní. Já psal názor na fotku sám za sebe, ne za každého. A od toho tady ty komenáře jsou, aby bylo možno se vyjádřit k prezentovaným fotografiím. Nepíšu, že se mi fotka vysloveně nelíbí, ale pouze jsem vyjádřil svůj názor na zde prezentovanou kompozici a nastínil svůj pohled. Já osobně bych se na tomhle fleku zkrátka zkusil po nějakém tom stromě poohlédnout nebo by to řešily štafle.
"Nemusím znát místo,ale zcela určitě to šlo jinak... tím si měl začít! Mistře! Víc to komentovat nehodlám. (viz třeba onen Božíkov - já si myslím) Asi neznáš známé pořekadlo co znamená myslet..." - tohle jsem nějak nepochopil, kam tím je mířeno, ale už to docela zavání osobním problémem a nesouvisí s fotkou, ne? Notabene s tím myšlením to je taky trochu jinak, Antoníne.., na Božíkově jsem fotil a vím, že to tam jinak (lépe) jde, jak kompozičně, tak technicky, dokonce i zde v galerii je několik konkrétních příkladů ;-)

Nepochopil jsem sice na co reaguje druhá část komentáře nebo jak souvisí s touto fotkou, ale přesto.., když už jsi to naťukl. Můžeš to trochu blíže vysvětlit, když jsi tak "zasvěcený"? Ono to pořekadlo s tím myšlením totiž neplatí úplně pokaždé, někdy je naopak zapotřebí trochu přemýšlet, než něco napíšu. Hodnocení je vždy nějakým "průměrem" všech hodnotících. No a někdo hodnotí velkou/malou mašinu, někdo má rád páry a nemá rád elektriky, někdo rád krajinovky, jiný nerad hledá vlak. A hlavně, což je jádro problému v tomto případě, někdo hodnotí fotku (kompozici, aspekty technické kvality, originální nápad...) a někdo hodnotí to, co je na ní. Jinými slovy; kdybys nad tím přemýšlel, tak bys chápal a toleroval, že pro Tondu Němečka pěkný a zajímavý záběr 751.154 se nemusí povinně líbit všem, a že každý má trochu jiná kritéria a priority.
30.07.2011 (9:33)  
Já myslím, že jinak by to šlo. K napsání této fráze mě inspiroval snímek zde: http://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/4069-Lupkowskym-tunelom-do-Polska-nevsednou-jazdou-za-modernym-umenim-pozvanka/
Nechat mašinu ještě trošku povyjet a řádně technicky zpracovat, tak by to vypadalo lépe.
Nešlo mi ani tolik o násvit, ale spíš o kompozici. Aspoň by to nebylo na střed, z podhledu a na široko, což považuji za smrtelnou kombinaci. :-)
Jinak samozřejmě i pan Němeček může s foťákem vyrazit a ukázat nám to. ;-)
30.07.2011 (7:07)  
Raven:
"z nadhledu" vzhledem k tomu, že ten kousek trati je celkem zarostlej tak nevím kde bys ten nadhled chtěl vzít a na strom neumí vylézt každý. Nemusím znát místo,ale zcela určitě to šlo jinak... tím si měl začít! Mistře! Víc to komentovat nehodlám. (viz třeba onen Božíkov - já si myslím) Asi neznáš známé pořekadlo co znamená myslet....

Téma hodnocení se zde řešilo už hooodně dávno. Ono se občas stačí podívat kdo a jak hodnotí, nezasvěcený by se asi hodně divil!!! Nicméně mnohdy malé hodnocení mají celkem pěkné a zajímavé záběry - viz třeba 751.154. To stejné platí pokud sem někdo dá třeba nějakou 742 někde...jedno kde.
29.07.2011 (22:19)  
Já bych se také přiklonil spíše k volnější verzi, případně ke snímku z nadhledu, kde by více vynikla architektura toho krásného portálu, nicméně je pravda že to místo neznám a vůbec netuším, zda tam lze něco vymyslet.

Antonín Němeček: A věřte, že já (my) se zase musím smát, když se člověk, který zcela suverénně kritizuje povedené fotografie (alespoň dle názoru široké veřejnosti vyjádřeném v hodnocení) ostatních, poskytuje podrobné návody, jak by to mělo být "správně" vyfoceno a doporučuje autorům, aby se doučili fotografické řemeslo, prezentuje sám snímkem kompozičně i technicky nepříliš povedeným :-)
Věta "šlo to určitě jinak" mi osobě taky přijde jako prázdná fráze, ale na druhou stranu, co je na té větě samotné špatně? Zcela určitě to jinak šlo, to jde vždy a všude a ani k tomu není zapotřebí místo nějak detailně znát :-D
29.07.2011 (17:55)  
Já se musím smát vždy když čtu větu "určitě to šlo jinak" ...Zpravidla to píše člověk, který místo nezná, nikdy tam nebyl. U toho tunelu zrovna moc místa není a otázka jestli by o pár desítek metrů dál byl násvit z druhé strany. A pak taky co autor chtěl mít na snímku, jestli loko a tunel a nebo vlak v oblouku...
"loko není normální" a která tedy je?
29.07.2011 (9:40)  
rysanek: ..Většinou jsou zde lokomotivy foceny z dálky ale tady se můžu kouknout zblízka a to taky není špatné...
Kolik fotek v galerii sis prohlédl než jsi napsal výše uvedenou větu?
Co to je "foceno z dálky"? Více jak 5m od kolejí? Proč nám nějakou vyfocenou bez stativu nepošleš sem do galerie?
29.07.2011 (9:06)  
rysanek: Ty jako žiješ v přesvědčení, že zdejší fotky obvykle vznikají na stativu? Si upad, ne?:-)
A pokud aplikuješ ten přístup "jdu a jakmile něco jede, vytáhnu foťák, vyfotím", tak asi zůstaneš jen u té dokumentace. Spíš se doporučuje postup "jdu, někam dojdu, vytáhnu foťák, vymyslím kompozici, (uklidím foťák), počkám, až něco pojede, vyfotím". A se stativem to fakt nemá nic společného.
29.07.2011 (8:21)  
Většinou jsou zde lokomotivy foceny z dálky ale tady se můžu kouknout zblízka a to taky není špatné.
A jak je psáno v předešlém komentáři že je to momentka tak i já většinou fotím momentky a nepřipravuji kde to bude lepší a,hlavně aby to bylo v rovině.Já vždy když něco vidím jak jede tahám foťák z pouzdra a zaostřím mašinu a konec.

Holt někteří se patlají se stavivy jiní ne.
Dejte mi klidně 30 mínusů ale stejně někteří to dělají tak jako já a autor tohoto snímku.
MĚ SE TA FOTKA LÍBÍ-NENECH SE ROZHODIT NĚKTERÝMI KOMENTÁŘI AUTORE
29.07.2011 (8:20)  
Dale Cooper, Ufo: spíš jsem myslel "odlehlé" nebo něco takového. Před rokem 1989 bylo vhodné se při turistice v té oblasti nahlásit na Veřejné bezpečnosti :)
28.07.2011 (22:17)  
Mně se to teda vůbec nelíbí. Nechci autora dehonestovat, ale i když je to možná zajímavá momentka, estetická podoba se mi moc nezamlouvá. Fotka je celá zdeformovaná a kompozičně je to taky takové divné. Chápu snahu zachytit vzácnou chvíli, ale jelikož (přiznám se) v mimořádnostech moc nepátrám, neoslovilo mě to.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- akreditovaný fotograf nebo člen ŽP, - správce galerie nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci - otázky a odpovědi


Info
informacni okenko