..: Fotogalerie - detaily fotografie 742.156-3 :..
 

742.156-3


742.156-3Informace o fotografii:
 - Úsek: Podlesí - Červený Potok
 - GPS: 50°5'14.836"N, 16°49'33.412"E  »  Mapy.cz Google mapy
 - Datum: 22.7.2015
 - Autor: David Maier  Poslat email autorovi
 - Zobrazeno: 3080x
 - Detailní EXIF informace »
 - Rating od autorů:   
 8
 - Rating od uživatelů:
 7

   
 
Abyste mohli hodnotit, musíte se přihlásit
 

  1 2      Zpráv na stránku:   
15.08.2015 (10:20)  
Opravdu pěkný snímek s pěknou mašinkou na netradičním výlukovém výkonu na dnešní lokálce, kde se dřív proháněly i rychlíky s klasikama. Kritika, že jde o něco okoukaného není na místě. Ať si každý fotí co chce a jak chce, to je oč tu běží:-)
Z plešiveckého depa se evidentně vykazuje jen A.N., jiní problém nemají, ale ono se není čemu divit, když on sám udává bezpředmětně šotouše i podél tratí, takže v tom se opravdu doba ,,zkurvila", dneska je v módě lidi udávat i za to, že stojí u trati a fotí:-), prostě je to o slušnosti a toleranci na obou stranách. Ono je taky smutné taky, že tady kritizuje, že nikdo nepřiloží ruku k dílu, ale on sám nebyl viděn, aby jeho parta přiložila ruku k dílu při vysekávání okolí tratě (neplést s kácením stromů, jde o sekání plevelných trav a keřů!) při vytváření pěkného neokoukaného fleku kam se dostane opravdu každý místo do nepovolených prostor dep:-).
15.08.2015 (0:20)  
A.N.: Co máš konkrétního k mojí fotce 2x 742, předpokládám z okolí Jedlové? Tedy ve spojitosti s určitými pravidly, jestli jsem správně pochopil.

http://www.zelpage.cz/fotogalerie/motorove-lokomotivy/742/742597.html
14.08.2015 (22:30)  
Že na toho A.N. vůbec reagujete, vždyť je to jasná provokace!
14.08.2015 (18:19)  
A.N: To víš poněkud špatně, na trati 241 jsem nefotil. Psal jsem naopak, že se na nějaké fotky z 241 rád podívám. Jihlavské odklony jsem navštívil všeho všudy 1x. Podvečerní Mn do Jihlavy byl slabota, asi 3 vozy s jednou 742, zveřejňovat nebudu, protože kolegům den dřív jelo luxusní dvojče s parádní zátěží... Něco na téma 742 na Mn někde kde běžně nejezdí ti však připravím ať máš radost.
Zmiňuješ 4.044, tak jistě také víš kdo má v těch žlutých omalovánkách prsty a jak se dotyční k loko dostali...
14.08.2015 (17:53)  
PM: jde to všude, i v Praze máte dost zmalovaných 754. Nakonec nikde nepíšu, že se musí něco dělat v depu. Proto jsem uvedl níže příklady.
Pod pojmem normální, si představuji flek, který je dostupný všem a nefotí se střecha lokomotivy. Ve finále všechny fotky v tomto stylu začínají být nudné a bohužel někteří fotiči se pak mylně domnívají, že se jinak fotit ani nemá.
Vůbec nezmiňuj 742 na nějaké lokálce. To už zde bylo X krát. Pokud vím, fotil jsi i na t 241, a proto bych rád viděl třeba mechaniku v MB. Nikoliv zmámé místo ze stromu od Bítovčic po Bransouze, kde bohužel bylo asi milionpět lidí. Případně nějakou 742 jedoucí v okolí, třeba tu 248 nebo 426. Však sem nemusíš dát kopírák za který 100% bude +5. Takže asi tak...

PS: odpoledne tě z Plešivce nikdo nevyhodí, ale ráno na to musí být bohužel už povolení. A jinak viz níže, kdy nastolená doba "zkurvila" dříve běžné focení.
14.08.2015 (12:16)  
Šepli: Žádná výmluva, ale vlastní zkušenost, alespoň co se týče Prahy...

A.N: Jednak by mě zajímalo, kdy jsi zde viděl moji fotku brejlovce na PP. Poslední brejle byla z Protivínky se čtyřvozovkou, to tam vyfotíš na rozdíl od Mn jednou za rok. Myslím, že je každého věc co kde fotí a zveřejní, každého třeba netankuje bangle se třema vozama na zapadlé lokálce. Ale ať je po Tvém, něco v tomto duchu zkusím zpracovat a zveřejnit... Vysvětlíš mi prosím pojem normální fotič, resp. rozdíl mezi normálním a nenormálním?
Mimochodem, nikdy mě nikdo z Plešiveckého depa nevykázal...
13.08.2015 (22:19)  
To jsou zas moudra, ty vole... Že bych se ještě sebral a zajel do Jihlavy vyleštit 4.018 na ranní patra?:-))
13.08.2015 (21:31)  
PM: "Chuť i snaha je, ale člověk mimo dráhu co nemá známosti se do depa k vyčištění loko nemá šanci dostat...". A to je obyčejná výmluva a jsem si jist, že to víte. Protože když se chce, všechno jde.
13.08.2015 (18:17)  
PM: ale ne, a nebo spíš ano. Víš kolik se motá nenádražáků kolem různých akcí? Nakonec i já v době školní docházky dělal něco podobného. Dále můžeme zmínit nedávnou akci 754.080 nebo s 749.006. Jde vše, jen chtít, ale pokud mi někdo řekne, že jde fotit a až to udělám, že přijde...pak ta vůle samo není. To teď nemyslím tebe, ale jiné fotiče (i nádražáky). A ty též znáš dost lidí od fochu a pomohl jsi jim? Tedy jinak než, že jsi vyfotil jejich loko?

Nadto mám pocit, že sem dáváš jen určitý druh fotek, aby to bylo za +5, viz Pacifik. Co třeba něco jiného? Mechaniky v Mor.Budějovicích jinak než ze stromu...atd. Místo 754 sem prsknout 742 s Mn ZN-Jihlava nebo foto 742 z vedlejší tratě ze Slavonic.
Dost bylo kopíráků a stromů, teď něco pro inspiraci normálních fotičů, byť to poruší pomyslná pravidla a díky tomu to nehodí oněch +5.

Zirecek: jenže ten kdo to má, nemá náladu skenovat a ostatní zas mají pocit, že by to nebylo de pomyslných pravidel. Kdo chce, samozřejmě to dává různě viz třeba já. Jde o to, ukázat, že některá pravidla jsou na draka - a vytváří průsery. To stejné jsem mohl nedávno napsat pod foto PH.

Pohled nádražáků se rapidně změnil. Viz třeba Plešivecko. Vůbec ochota poskytovat info a nejen to. A kdo za to může? Vedení nikoliv, předpisy jsou stále stejné. Můžou si za to šotouši. Támhle lézt na vozy, jinde pokácet strom, pak lézt na střechu, vjet autem na soukr.pole...atd. Veř, že za posledních 20 let se to rapidně změnilo.

Věta: to jsou zas moudra mluví za vše...lze použít ve všech zmíněných případech, třeba při vyhazování z plešiveckého depa nebo při kácení stromu na soukr.pozemku.
13.08.2015 (16:12)  
A.N.:
Proč tedy stále házíš hrách na zeď sunarákům fotící střechy lokomotiv z 20 metrových výšek stromů, neschopných naplánovat fotoakci? :-)

Vidíš, já jsem vůbec nezaregistroval, že 070 na fotce P. Martocha na Pacifiku prošla leštěním, které způsobilo úspěch.
Fotky lze prezentovat na více webech a galeriích, takže není problém vywebit "730.007 s pomníčkem na Mladči", rád bych se na tuto fotku podíval. Je tu Káčko, lokomotivy.net, vlaky.net, railgallery.cz, flickr.com, různé osobní stránky galerií a řada dalších.

Myslím, že pohled nádražáků na šotouše se příliš nezměnil. Jen hrozba a reálná praxe konání jejich nadřízených, kteří mohou vidět něco nepředpisového u podřízených, bohužel nutí tyto nádražáky na fotkách k opatrnosti a spíše k pasivitě.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- akreditovaný fotograf nebo člen ŽP, - správce galerie nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci - otázky a odpovědi


Info
informacni okenko