..: Fotogalerie - detaily fotografie 386.018-6 :..
 

386.018-6


386.018-6Informace o fotografii:
 - Úsek: Velké Zboží - Poděbrady
 - Datum: 7.11.2015
 - Autor: Jiří Navrátil  Poslat email autorovi
 - Pozn.: Konečně zase jeden nový
flek v Poděbradech :)
 - Zobrazeno: 4097x
 - Detailní EXIF informace »
 - Rating od autorů:   
 6
 - Rating od uživatelů:
 4

   
 
Abyste mohli hodnotit, musíte se přihlásit
 

29.11.2015 (21:19)  
U vozů na přepravu automobilů je problémem vysoká torzní tuhost, tedy to, že se málo přizpůsobují nerovnostem typu "tady je propadlá levá kolejnice, tady zas pravá".
Co se týče rychlostí, četl jsem, že má být v budoucnu zavedena i rychlost V150, která však nebude na dnešním trojklacku V/V130/Vvyj v terénu, ale má být pouze v elektronické podobě. Ano, i takto se dá zvyšovat rychlost na železnici - snižováním pohodlí cestujích. Pokud by to bylo občas, nic bych nenamítal, ale pokud by se využívala na tratích, které jsou samý oblouk, nic moc by to nebylo. Nechtěl bych vidět interiér WRmee...
registrovaný uživatel JiP 
Počet komentářů uživatele95 »fotek 0
29.11.2015 (12:58)  
Panove jiste prominou, tu zlutou lat jsem povazoval za zluty pruh na tom kontejneru, potom je samozrejme situace jasna. Vubec mi toto muj zrak nerekl. Tahle navest se zkratka moc casto nevidi a jeji pritomnost jsem vubec nijak nepredpokladal. Fotografie je zkratka kouzelna jake triky a klamy muze vyvolat 2D obraz 3D prostoru.
29.11.2015 (20:31)  


Popravdě se překouknutí v tomto případě vůbec nedivím. A taky je dost zarážející, kolik různých možností návěštění rychlosti existuje, nevěřím že se občas nepřekoukne i nějaký strojvedoucí.
V dnešní době bych už dávno očekával plné fungování automatických systémů jako ETCS, AVV apod.
29.11.2015 (12:42)  
Doporučuji nastudovat předpis SŽDC D1. Tam byste zjistil, že se nejedná o rychlost pro Vvyj. To by dost nedávalo smysl, že by byla nižší, že? Když odkrvíte oči, tak zjistíte, že je nad rychlostníkem žlutobílá lať a ta značí, že rychlostník platí pro vyjmenované druhy vlaků.
29.11.2015 (12:40)  
Ad JiP:
Co je to tam za rychlostniky?
A nepřijde Vám divné, že tenhle "horní rychlostník" povoluje nižší rychlost, než ten standardní? Ono je to tím, že nad tímhle "horním rychlostníkem" je ta "šikmá žlutá fošna" (znalci jistě doplní název návěsti), a tudíž ono rychlostní omezení platí pro vlaky, ve kterých jsou řazeny vyjmenované druhy vozidel. Myslím, že v tomhle případě (tj. cca Golčův Jeníkov až Mělník) jde o prázdné vozy pro přepravu automobilů, které v těchto místech rády opouštěly kontakt s kolejnicemi. Mimo v principu ne zrovna nejlepší koncepce těchto vozů je na vině i ne zrovna nejlepší stav svršku v inkriminovaném úseku...
registrovaný uživatel JiP 
Počet komentářů uživatele95 »fotek 0
29.11.2015 (9:39)  
Co je to tam za rychlostniky? Rozdil 40km/h pro Vvyj ???? Takovy rozdil rozdil neni ani mezi klasickymi vlaky a pendolinem? Je pro to nejake vysvetleni?

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- akreditovaný fotograf nebo člen ŽP, - správce galerie nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci - otázky a odpovědi


Info
informacni okenko