..: Fotogalerie - detaily fotografie 151.001-5 :..
 

151.001-5


151.001-5Informace o fotografii:
 - Úsek: Parník odbočka - Dlouhá Třebová
 - Datum: 7.8.2008
 - Autor: Duhy  Poslat email autorovi
 - Zobrazeno: 3258x
 - Detailní EXIF informace »
 - Rating od autorů:   
 8
 - Rating od uživatelů:
 7

   
 
Abyste mohli hodnotit, musíte se přihlásit
 

  1 2 3      Zpráv na stránku:   
14.06.2009 (13:12)  
04.10.2008 (12:49)  
Děkuji topičovi za detailní zamyšlení nad kompozicí :)
03.10.2008 (23:32)  
Honzinus: Flegis to napsal víceméně tak, jak bych to napsal sám. Nedá se vše dogmaticky dodržovat, ale pokud je to možné, tak jsou kompoziční zásady příklad hodný následování. Pokud je v obloze na co koukat, tak raději horizont v půlce než vlak na středu. U této fotky by vypadalo lépe, kdyby byl vlak o něco výše. Bylo to ale možné? Dole asi moc přidat nejde, nejspíš tam je nějaký porost (nebo to autor nevyfotil nejlépe) a řezat od vrchu je tady dost obtížné. To bys zakrojil do skupiny horních domů a oříznout to pods nimi, znikla by nudle s plochým obrazem. Můj názor je, že je to kompozice nejmenšího zla", kterou někdy musíš zvolit, protože je dána místními podmínkami. Takže se na fotku dívám a říkám si, mohl to autor udělat lépe? Myslím, že příliš ne.
03.10.2008 (22:17)  
flegis: děkuju za link. Ano, pokaždé je trochu jinak, záleží na mnoha faktorech. Středová kompozice není vždy to pravé, ovšem mít tam hodně oblohy a navíc v polovině, to též ne. U této fotky ovšem obloha není.
Pokud mám být konrétní, nelíbí se mi, když je vlak ve spodní třetině, pak v polovině předěl oblohy a celá horní část obloha. Radsi bych měl oblohu v horní polovině a potom uprostřed spodních dvou třetin vlak, ale určitě né uplně dole, ale také ne uprostřed. Vždycky se to ale nepovede..:-)
03.10.2008 (22:11)  
Honzinus: Nechci Ti odpovídat za topiče, jistě Ti ještě odpoví. Co se týče kompozice, zcela jistě ti nenapíše striktně, jak by měla kompozice vypadat, vždy záleží na dané situaci, motivu a tvém pohledu na věci aj. které fotíš. Existují však určitá obecná pravidla, která by se měla více či méně dodržovat. http://www.fotografovani.cz/art/fozak_df/rom_comp1_zaklad.html zde najdeš pěkný seriál o kompozici, mě samotného na něj upozornili zdejší správci, tudíž ho doporučuji dál. Myslím, že mně samotnému v lecčem pomohl.
03.10.2008 (21:57)  
topič: já tu svoji fotku dal veřejně k diskuzi, pokud bych se chtěl někomu "svěřovat", napsal bych mu osobní zprávu.
Co se týká kompozice, myslím, že až tolik fotek na střed nemám. Někdy to lze, někdy mi tam vadí moc oblohy. Pokud bych Tě mohl požádat, napsal by jsi přesně (či dal link), jak tedy by měla kompozice vypadat ? Z faq na žp mi to není jasné. Každý máme jiný vkus.. Díky.
03.10.2008 (21:15)  
Honzinus: Chápu, že máš svoji neotřesitelnou víru, ale ty Tvoje středovky fakt nejsou tak zela to pravý vořechový.
Jinak Tě nikdo nenutí upravovat fotky proti Tvému přesvědčení. Pokud je to pro Tebe natolik nepřekousnutelný problém, že se s ním musíš svěřovat u fotek jiných autorů, pak je přeci jednoduché řešení. Pokud máš pocit, že je Tvá tvůrčí svoboda znásilňována, můžeš fotku kdykoliv stáhnout již během schvalování a tak se vyhneš jakýmkoliv úpravám, jež se Ti příčí.
03.10.2008 (21:07)  
Pavel Ch: Ty posuzuješ fotky z náhledu? To si doufám děláš pr..l?
03.10.2008 (19:06)  
Bea: děkuju za názor, lze říci, že je to správné vysvětlení. Ovšem nevím proč, ale nějak stále mám pocit, že dole kousek chybí, stačil by opravdu jen kousek. Na této fotce je to ješte vpohodě, ovšem je zde mnoho záběrů, kde se díky takovému to umístění dostane obloha do poloviny, což nepovažuji za dobré. V tomto případě bych si dovolil poukázat na můj snímek kde tomu tak je http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/749027.jpg
Zde jsem opravdu hodně dole ubral a nechal nahoře moc ikdyž to bylo proti mému přesvědčení. Jaký máš na to názor?
03.10.2008 (18:55)  
pekné aj keď by som možno toľko nezoomoval
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- akreditovaný fotograf nebo člen ŽP, - správce galerie nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci - otázky a odpovědi


Info
informacni okenko