Simulátory v přípravě

  
Všechny možné simulátory výpravčího a strojvůdce

Simulátory v přípravě

Příspěvekod Wan-To » 25.06.2007 - 12:40:58

Napadlo mě vytvořit 3D železniční simulátor. Úsek železnice by se dal ovládat stavěním vlakových cest a ručním přehazováním výhybek v nezabezpečených částech kolejiště. V podstatě by šlo o sloučení schematického simulátoru typu Gordikon a 3D modelu kolejiště a vlaků. Možná by nemuselo být špatné přidat seřazování vlaků.

Celé bych to napsal nejspíš v C s použitím SDL a OpenGL a v úvahu také připadá kombinace Javy a OpenGL (JOGL), případně bych mohl ještě použít místo C objektové C++.

Máte nějaké dotazy? Chce se někdo přidat?

Jestli víte o někom, koho by mohla tato zpráva zajímat, odkažte ho sem prosím, případně mu ji přepošlete. Díky.

PS: Chtěl jsem si založit vlastní téma, což prý ale mohou jen moderátoři, takže se omlouvám za zdejší OT. Nejlepší asi bude, když někdo z moderátorů téma rozdělí a tenhle příspěvek přesune.
Wan-To
staniční dělník
 
Příspěvky: 9
Registrován: 25.06.2007 - 12:33:44

Re: 3D železniční simulátor

Příspěvekod Duke123 » 25.06.2007 - 15:52:35

Wan-To píše:Napadlo mě vytvořit 3D železniční simulátor. Úsek železnice by se dal ovládat stavěním vlakových cest a ručním přehazováním výhybek v nezabezpečených částech kolejiště. V podstatě by šlo o sloučení schematického simulátoru typu Gordikon a 3D modelu kolejiště a vlaků. Možná by nemuselo být špatné přidat seřazování vlaků.

Celé bych to napsal nejspíš v C s použitím SDL a OpenGL a v úvahu také připadá kombinace Javy a OpenGL (JOGL), případně bych mohl ještě použít místo C objektové C++.

Máte nějaké dotazy? Chce se někdo přidat?

Jestli víte o někom, koho by mohla tato zpráva zajímat, odkažte ho sem prosím, případně mu ji přepošlete. Díky.

PS: Chtěl jsem si založit vlastní téma, což prý ale mohou jen moderátoři, takže se omlouvám za zdejší OT. Nejlepší asi bude, když někdo z moderátorů téma rozdělí a tenhle příspěvek přesune.

Jéé, něco podobného jsem měl kdysi dávno rozdělané ve VB6. Ale skončil jsem s posouváním bitmapů :) Nakonec pro nedostatek času jsem to odložil na neurčito a už jsem se k tomu v životě nevrátil. Kdybys tedy potřeboval faktickou radu, co a jak, tak ti rád pomůžu, ale s psaním kódu rozhodně ne.
Uživatelský avatar
Duke123
generální ředitel
 
Příspěvky: 1421
Registrován: 07.11.2005 - 20:31:27

Re: 3D železniční simulátor

Příspěvekod Wan-To » 27.06.2007 - 12:35:48

Duke123 píše:Kdybys tedy potřeboval faktickou radu, co a jak, tak ti rád pomůžu, ale s psaním kódu rozhodně ne.


Tak jestli víš, jak fungují návěstidla, jak se staví vlakové cesty, kde co svítí a bliká a podobně, tak tě určitě využiju. :) Já sám o tom mám jen slabý přehled získaný hraním Multikonu a předpisy D1 se mi fakt číst nechce.
Wan-To
staniční dělník
 
Příspěvky: 9
Registrován: 25.06.2007 - 12:33:44

Příspěvekod Wan-To » 28.06.2007 - 22:29:09

Tak jsem ten simulátor začal psát. Kdybyste měl někdo zájem o zdrojáky, jsou v SVN repozitáři na svn://hellmachine.klfree.net/3d_simulator .
Wan-To
staniční dělník
 
Příspěvky: 9
Registrován: 25.06.2007 - 12:33:44

Příspěvekod MirekM » 29.06.2007 - 10:23:03

Wan-To píše:Tak jsem ten simulátor začal psát. Kdybyste měl někdo zájem o zdrojáky, jsou v SVN repozitáři na svn://hellmachine.klfree.net/3d_simulator.

Takže to bude rovnou open-source, jo? To jsme tu myslím taky ještě neměli…
Uživatelský avatar
MirekM
generální ředitel
 
Příspěvky: 1099
Registrován: 15.06.2004 - 18:35:02
Bydliště: N. Město n. Met./Praha

Příspěvekod Wan-To » 29.06.2007 - 10:38:57

MirekM píše:Takže to bude rovnou open-source, jo? To jsme tu myslím taky ještě neměli…


Samozřejmě (pod GPL licencí). K čemu by mi bylo schovávat si zdrojáky, když jde o nekomerční projekt? :-)
Wan-To
staniční dělník
 
Příspěvky: 9
Registrován: 25.06.2007 - 12:33:44

Příspěvekod MirekM » 29.06.2007 - 10:42:55

Wan-To píše:Samozřejmě (pod GPL licencí). K čemu by mi bylo schovávat si zdrojáky, když jde o nekomerční projekt? :-)

Nevím, můžeš se zeptat p. Konrada, Koudyho, Michala Novotného a mnohých dalších. A je pravda, že já si Opočno taky kryju. :lol: Ale možná by stálo za zvážení k tomu pustit i někoho jiného, třeba by se to pak zrychlilo…

P.S. Pro moderátory: Nehodilo by pro tuhle diskuzi nové téma? I když jméno tentokrát nenavrhnu… :(
Uživatelský avatar
MirekM
generální ředitel
 
Příspěvky: 1099
Registrován: 15.06.2004 - 18:35:02
Bydliště: N. Město n. Met./Praha

Příspěvekod samlep » 29.06.2007 - 10:49:46

MirekM píše:P.S. Pro moderátory: Nehodilo by pro tuhle diskuzi nové téma? I když jméno tentokrát nenavrhnu… :(

Tak a je to! Ale lepší jméno mě bohužel nenepadlo. Pokud máte někdo kvalitnější návrh, tak se ozvěte. :wink:
380 - Nejhezčí lokomotiva ČD. :)
Uživatelský avatar
samlep
člen ŽelPage
 
Příspěvky: 2021
Registrován: 09.08.2005 - 17:37:45
Bydliště: Bohumín

Příspěvekod jirka1302 » 29.06.2007 - 11:03:12

samlep píše:Tak a je to! Ale lepší jméno mě bohužel nenepadlo. Pokud máte někdo kvalitnější návrh, tak se ozvěte. :wink:



Jednoduše - Simulátory v přípravě
Jiří Hovorka
Uživatelský avatar
jirka1302
vrchní přednosta stanice
 
Příspěvky: 375
Registrován: 30.03.2006 - 18:44:08
Bydliště: Dvůr Králové/Brno

Příspěvekod Wan-To » 29.06.2007 - 11:14:33

Jen tak mimochodem - nechcete mi někdo vymyslet jméno pro ten simulátor? :D
Wan-To
staniční dělník
 
Příspěvky: 9
Registrován: 25.06.2007 - 12:33:44

Příspěvekod samlep » 29.06.2007 - 12:01:52

Wan-To píše:Jen tak mimochodem - nechcete mi někdo vymyslet jméno pro ten simulátor? :D

Co třeba 3Dsim? 8)
380 - Nejhezčí lokomotiva ČD. :)
Uživatelský avatar
samlep
člen ŽelPage
 
Příspěvky: 2021
Registrován: 09.08.2005 - 17:37:45
Bydliště: Bohumín

Příspěvekod EightyFour » 29.06.2007 - 12:15:05

Station Simulator 3D
Virtual Station Simulator
Station Dispatcher 3D
Naposledy upravil EightyFour dne 29.06.2007 - 12:42:48, celkově upraveno 1
Obrázek
EightyFour
správce galerie
 
Příspěvky: 1083
Registrován: 16.05.2006 - 20:18:54
Bydliště: Kopřivnice

Příspěvekod jirka1302 » 29.06.2007 - 12:36:56

Real Station
Jiří Hovorka
Uživatelský avatar
jirka1302
vrchní přednosta stanice
 
Příspěvky: 375
Registrován: 30.03.2006 - 18:44:08
Bydliště: Dvůr Králové/Brno

Příspěvekod samlep » 29.06.2007 - 14:40:46

A co hezky česky Staničí simulátor, nebo prostě jen název stanice, kterou bude simulovat... :idea:
380 - Nejhezčí lokomotiva ČD. :)
Uživatelský avatar
samlep
člen ŽelPage
 
Příspěvky: 2021
Registrován: 09.08.2005 - 17:37:45
Bydliště: Bohumín

Příspěvekod Wan-To » 29.06.2007 - 14:44:44

Díky za návrhy, buď si něco vyberu nebo se nechám inspirovat. :)

samlep: Stanic bude moct simulovat tolik, kolik jich kdo vytvoří. Nepočítám s omezením jen na jednu.
Wan-To
staniční dělník
 
Příspěvky: 9
Registrován: 25.06.2007 - 12:33:44

Příspěvekod Wan-To » 05.07.2007 - 12:37:57

V zájmu toho, abych simulátor vůbec někdy dokončil, jsem se rozhodl, že sice budu vycházet z předpisů D1, ale návěstní pravidla si trochu zjednoduším. Budu se snažit, aby simulátor předpisu D1 neodporoval, ale obsáhnout celý předpis do simulátoru je pro mě jakožto pro železničního laika nadlidský úkol.

Vidím to tak, že zachovám světelná návěstidla pro jízdu a pro posun vlaků (včetně základního omezení rychlosti na hodnoty 40, 60, 80, 100 km/h), předvěstí, autobloky a nějaká základní nesvětelná návěstidla. Myslíte, že je to takhle OK?
Wan-To
staniční dělník
 
Příspěvky: 9
Registrován: 25.06.2007 - 12:33:44

Návěstidla

Příspěvekod Radek Papež » 08.07.2007 - 10:41:37

Jasně že jo, vždyť přečíst celou déjedničku zabere minimálně několik hodin čistýho času ;-)
Uživatelský avatar
Radek Papež
administrátor
 
Příspěvky: 473
Registrován: 13.03.2007 - 21:44:07
Bydliště: Náchod-Staré Město nad Metují

Re: Návěstidla

Příspěvekod PZ » 08.07.2007 - 11:54:22

radekedar píše:Jasně že jo, vždyť přečíst celou déjedničku zabere minimálně několik hodin čistýho času ;-)


Nejde ani tak o přečtení, ale spíš o přeložení do "češtiny" a pochopení... Navíc ten, kdo by to pak chtěl hrát by tu D1 musel luštit taky, tak by bylo lepší, kdyby to bylo nějak zkompromitováno.
Uživatelský avatar
PZ
generální ředitel
 
Příspěvky: 649
Registrován: 05.01.2006 - 22:08:27

Re: Návěstidla

Příspěvekod Radek Papež » 03.08.2007 - 08:03:39

PZ píše:Nejde ani tak o přečtení, ale spíš o přeložení do "češtiny" a pochopení... Navíc ten, kdo by to pak chtěl hrát by tu D1 musel luštit taky, tak by bylo lepší, kdyby to bylo nějak zkompromitováno.


Ta D1čka by se měla hodně zjednodušit. Žádný odchylný návěsti a minimum zbytečností 8)
Uživatelský avatar
Radek Papež
administrátor
 
Příspěvky: 473
Registrován: 13.03.2007 - 21:44:07
Bydliště: Náchod-Staré Město nad Metují

Příspěvekod MirekM » 04.08.2007 - 07:06:10

radekedar píše:Ta D1čka by se měla hodně zjednodušit. Žádný odchylný návěsti a minimum zbytečností 8)

Jsou tam zbytečnosti, to jo, ale vyplývá to z nejednotností při umisťování návěstidel a nedostatku financí pro sjednocení. A železnice není silnice, aby to musel umět každý a muselo to tudíž být dostatečně jednoduché. :wink:
Uživatelský avatar
MirekM
generální ředitel
 
Příspěvky: 1099
Registrován: 15.06.2004 - 18:35:02
Bydliště: N. Město n. Met./Praha

Další

Zpět na Simulátory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron