Fotogalerie

Veřejné vzkazy, připomínky a návrhy

Hawkey:

Příspěvekod JTB » 16.05.2006 - 10:10:45

Fungovat by to sice mohlo a chápu, že ti cenzoři leží v žaludku, ale FG takhle funguje už skoro rok a za tu dobu si vydobyla elitní postavení, proč ho ničit? Já bych nechal, jak to je a jen upravil přístup ke komentářům a známkám podle svého návrhu. Nic revolučního, pokrok v mezích zákona.
JTB

Re: Hawkey:

Příspěvekod Hawkey_CZ » 16.05.2006 - 10:16:16

JTB píše:Fungovat by to sice mohlo a chápu, že ti cenzoři leží v žaludku, ale FG takhle funguje už skoro rok a za tu dobu si vydobyla elitní postavení, proč ho ničit? Já bych nechal, jak to je a jen upravil přístup ke komentářům a známkám podle svého návrhu. Nic revolučního, pokrok v mezích zákona.

Tak lezi - nelezi, pro me se svet nezboril, ze mi par fotek neproslo. Jen mi vadi ze 3 lidi muzou se svym subjektivnim nazorem zamitnou neco co se muze treba dalsim 100 libit a zase obracene. A ve vysledku ... pokud by fotka byla opravdu tak spatna, tak 100 lidi ji zamitne taky, nemyslis?
Hawkey_CZ
člen ŽelPage

Příspěvekod JTB » 16.05.2006 - 10:19:20

Hawkey_CZ píše:
JTB píše:Fungovat by to sice mohlo a chápu, že ti cenzoři leží v žaludku, ale FG takhle funguje už skoro rok a za tu dobu si vydobyla elitní postavení, proč ho ničit? Já bych nechal, jak to je a jen upravil přístup ke komentářům a známkám podle svého návrhu. Nic revolučního, pokrok v mezích zákona.

Tak lezi - nelezi, pro me se svet nezboril, ze mi par fotek neproslo. Jen mi vadi ze 3 lidi muzou se svym subjektivnim nazorem zamitnou neco co se muze treba dalsim 100 libit a zase obracene. A ve vysledku ... pokud by fotka byla opravdu tak spatna, tak 100 lidi ji zamitne taky, nemyslis?

To sice může být za určitých okolností pravda, ale kritéria jsou nastavena prostě takhle a já s nimi vlastně i souhlasím. Že k rozhodování cenzorů mám výhrady, to je věc druhá, ale systém je v zásadě správný. Myslím, že jen málo lidí se s cenzory hádá tak usilovně jako já a přesto je respektuju.
JTB

Příspěvekod Hawkey_CZ » 16.05.2006 - 11:05:34

JTB píše:
Hawkey_CZ píše:

To sice může být za určitých okolností pravda, ale kritéria jsou nastavena prostě takhle a já s nimi vlastně i souhlasím. Že k rozhodování cenzorů mám výhrady, to je věc druhá, ale systém je v zásadě správný. Myslím, že jen málo lidí se s cenzory hádá tak usilovně jako já a přesto je respektuju.

Tak to je veci nazoru a diskuze zda je to spravne nebo ne. Nicmene Zelpage neni muj web a tak muj nazor je hlasem poradnim, ten rozhodujici maji jini.

Ale ted k jedny veci, trosku jsem premyslel o tve myslence. Myslim ze pro zacatek by mohly byt v zadavacim okne fotky dve zaskrtavaci okynka .. povolit komentare vsem a povolit znamkovani vsem. A co se tyk znakovani, nechal bych jen jedno.
Hawkey_CZ
člen ŽelPage

Příspěvekod paolo3 » 16.05.2006 - 11:36:31

Lidi já Vím, že můj názor tak trochu nehraje roli, ALE.

Nemyslíte si náhodou, že tento tah vedl cenzory k tomu aby to bylo tak jak je? Kdo myslíte, že jim to navrhnul? Přiznám se jeden z nich jsem byl já. Ale bylo jich určitě více, nejenom já. Hold to asi většině lidí začalo lést krkem.

Hold ta sorta lidí co lezla té druhé krkem se nesnesou a udělal se tím tento radikální krok, který vyvolává další a další střety.

Chci jen říci, že stojím za cenzorou a za touto věcí mít to takto rozdělené, nevidím na tom nic špatného a pokud někdo jo, tak co mu brání nafotit pár pěkných fotek dát to sem když mu projdou je tam a zase může pokračovat, jde o to jestli ten člověk z té sorty lidí, dokáže vyfotit tu fotku aby prošla, neříkám, že ne. Držím mu naopak palce, třeba pak i změní názor na ostatní a bude to vidět z jiného úhlu.

PS: Změna v tom od kolika do kolika fotek se bude hodnotit a psát komentáře, je věc názoru a pak domluvy.

Dík.
paolo3
správce galerie

paolo

Příspěvekod JTB » 16.05.2006 - 11:42:46

Nic proti tomu, jak říkám, pohnutky k zákazu komentů zcela chápu a respektuju, ale mě to třeba nevadí, pro mě je to dobrý feedback. Navíc je žp do určité míry rozdělena, jedni fotí, druzí hodnotí. Někteří fotí dobře, jiní špatně, to samé platí pro hodnocení. Já bych se nerad o tenhle feedback z řad méně fotících připravil, krom toho mi to třeba vůči takovému Payusovi příjde dost nefér. Proto bych nechal na samotném autorovi, jak moc komentářů chce slyšet.
JTB

Příspěvekod Adam » 16.05.2006 - 11:51:42

Koukam, ze se to tu dost viri, tak prihodim i svuj nazor. Zatrhnuti komentaru tem, co nemaji fotky, je podle meho nazoru zbytecne. Alespon mi to urcite nevadi. Pokud to vadi jinym a pusobi jim to psychickou ujmu, myslim, ze optimalni reseni je zaskrtavaci pole "mohou komentovat pouze uzivatele s x a vice fotkami/mohou komentovat vsichni". Popripade totez u hvezdicek. Myslim si, ze i lide, co nefoti, mohou mit zajimave nazory. Navic na mistni exoticke internetove existence uz jsem si zvyknul a tak kdyz nemam u fotky aspon jednu nulu nebo jednu hvezdicku, mam obavy, jestli se jim chudackum neco nestalo.

:lol:

Navic mi teda komentare daji mnohem vic nez nejake klikani na hvezdicky...
Adam
šotoklub

Vyjadření

Příspěvekod petr.03 » 16.05.2006 - 12:06:33

Važení,nevím proč tohle všechno,ale dost se mi zda,že se admini stranek zelpage snazi aby byli prispevatele jen blizky okruh,a vsichni ostatni maji smulu a muzou jen koukat.Ja sam jsem nedavno poslal nekolik fotek a vsechny mi byli zamitnuty nesmyslnym kvantem vymyslu.Nektery fotky byli sedive,ale vetsina byla focena v Praze,z vetsi dalky,tak se to nejak musi projevit.A jeste dalsi vec me docela stve.To jak vsichni hodnoti kvalitu fotek.Jestli je to presvicene,sede,tmave,zastavky apod.Za prve,pri darovani fotky jsme omezeni velikost 400 kB,takze fotka musi ztratit na kvalite.Doufam,ze se trosku umodri a pri zarazovani na web nebudou admini vyhazovat pekne fotky.[/b]
petr.03

Příspěvekod Hawkey_CZ » 16.05.2006 - 12:13:03

paolo3 píše:Lidi já Vím, že můj názor tak trochu nehraje roli, ALE.

Nemyslíte si náhodou, že tento tah vedl cenzory k tomu aby to bylo tak jak je? Kdo myslíte, že jim to navrhnul? Přiznám se jeden z nich jsem byl já. Ale bylo jich určitě více, nejenom já. Hold to asi většině lidí začalo lést krkem.

Hold ta sorta lidí co lezla té druhé krkem se nesnesou a udělal se tím tento radikální krok, který vyvolává další a další střety.

Chci jen říci, že stojím za cenzorou a za touto věcí mít to takto rozdělené, nevidím na tom nic špatného a pokud někdo jo, tak co mu brání nafotit pár pěkných fotek dát to sem když mu projdou je tam a zase může pokračovat, jde o to jestli ten člověk z té sorty lidí, dokáže vyfotit tu fotku aby prošla, neříkám, že ne. Držím mu naopak palce, třeba pak i změní názor na ostatní a bude to vidět z jiného úhlu.

PS: Změna v tom od kolika do kolika fotek se bude hodnotit a psát komentáře, je věc názoru a pak domluvy.

Dík.

No pak to je tak ze fotky se delaji podle toho ce se libi cenzorum a ne podle toho co se muze libit autorum nebo navstevnikum, fotky se zamitaji pro formu a ne pro fakticke nedostatky. Takle by to odstrihli navstevnici sami a nebylo by komu nadavat, uz by nebyl zadny "zly cenzor", uz by nebyly zadne narky, jak to mohli pustit a tak podobne. Bylo by to fer pro vsechny.

No tomu pristupu, jak psal JTB .. dal bych to i autorovi fotky jako mznost, pokud bude chtit, tak umozni znamkovani i komentare (oboje samostatne), pro vsechny, pokud ne, budou mit pristup ke znamkovani a komentarum jen ti, kteri splnili patricne limity.

A jeste na zaver, pokud by vas zajimalo podle jakeho mustru znamkuju, je to nasledujici:

0* - priserny - cenzori se asi zblaznili kdyz to pustili
1* - des bes - - "" -
2* - jakz tkaz
3* - dobra fotka
4* - pekna fotka
5* - super fotka (tu si shcovavam pro extra povedene fotky)

Bohuzel jsem i dostal nekolik vzkazu od autoru, ze se jim snad za neco mstim, neni to tak, nemam potrebu se mstit a neni v tom ani zavist, proste hodnotim podle sveho vkusu a svedomi. A nezdali se autorum fotografie me komentare, klidne muze napsat, rad mu sve znamkovani ci komentar v klidu a miru vysvetlim, tak jako jsem to jiz ucinil a mam za to, ze to i dotycny autor pochopil, proc dostal ohodoceni jake dostal.
Hawkey_CZ
člen ŽelPage

Re: Vyjadření

Příspěvekod JTB » 16.05.2006 - 12:28:29

petr.03 píše:Važení,nevím proč tohle všechno,ale dost se mi zda,že se admini stranek zelpage snazi aby byli prispevatele jen blizky okruh,a vsichni ostatni maji smulu a muzou jen koukat.Ja sam jsem nedavno poslal nekolik fotek a vsechny mi byli zamitnuty nesmyslnym kvantem vymyslu.Nektery fotky byli sedive,ale vetsina byla focena v Praze,z vetsi dalky,tak se to nejak musi projevit.A jeste dalsi vec me docela stve.To jak vsichni hodnoti kvalitu fotek.Jestli je to presvicene,sede,tmave,zastavky apod.Za prve,pri darovani fotky jsme omezeni velikost 400 kB,takze fotka musi ztratit na kvalite.Doufam,ze se trosku umodri a pri zarazovani na web nebudou admini vyhazovat pekne fotky.[/b]

Uzavírání se do sebe se mi taky vůůůůbec nelíbí. Proto ten můj návrh. Jinak co se týká cenzury, tvoje fotky jsem neviděl, ale pokud byly zamítnuty pro technické výhrady, chyba není na straně cenzorů. Šedivost je zcela zbytečná a snadno odstranitelná chyba. Vůči cenzuře mám jisté výhrady, ale vytýkání evidentních nedostatků k nim nepatří.
JTB

hodnocení fotogalerie

Příspěvekod optus » 16.05.2006 - 12:43:52

Myslím, že tak jak psala „MAMČA RENATA“ by měla být ŽP především stránkou železničních fandů, což se poslední dobou nedá říci o fotogalerii na ŽP! Systém, který je zde zaveden je spíše systémem vhodným pro stránky fotografické. Několikráte jsem na toto téma vedl diskuzi s lidmi okolo ŽP (s cenzory). Ve fotogalerii na ŽP se dává více přednost fotografii jako takové (kompozice, barvy, šum, světlo –stíny, rušivé elementy, atd.) Nevím, zda některý z cenzorů dokáže ohodnotit také sám obsah fotky. Viz. komentář PERTRA.03.
Myslím, že například fotoserver DIGINEFF.CZ má systém celkem velmi rozumný. Fota jsou uváděna BEZ CENZURY. Limitem je 1 fotka za 3 dny a hodnotit mohou pouze ti, kteří mají uloženy alespoň 3 fotky. Co tak zajít na inspiraci sem?
optus

Re: Vyjadření

Příspěvekod jirka1302 » 16.05.2006 - 12:48:41

JTB píše:
petr.03 píše:Važení,nevím proč tohle všechno,ale dost se mi zda,že se admini stranek zelpage snazi aby byli prispevatele jen blizky okruh,a vsichni ostatni maji smulu a muzou jen koukat.Ja sam jsem nedavno poslal nekolik fotek a vsechny mi byli zamitnuty nesmyslnym kvantem vymyslu.Nektery fotky byli sedive,ale vetsina byla focena v Praze,z vetsi dalky,tak se to nejak musi projevit.A jeste dalsi vec me docela stve.To jak vsichni hodnoti kvalitu fotek.Jestli je to presvicene,sede,tmave,zastavky apod.Za prve,pri darovani fotky jsme omezeni velikost 400 kB,takze fotka musi ztratit na kvalite.Doufam,ze se trosku umodri a pri zarazovani na web nebudou admini vyhazovat pekne fotky.[/b]

Uzavírání se do sebe se mi taky vůůůůbec nelíbí. Proto ten můj návrh. Jinak co se týká cenzury, tvoje fotky jsem neviděl, ale pokud byly zamítnuty pro technické výhrady, chyba není na straně cenzorů. Šedivost je zcela zbytečná a snadno odstranitelná chyba. Vůči cenzuře mám jisté výhrady, ale vytýkání evidentních nedostatků k nim nepatří.

Já autory fotek dělím na několik kategorií (kromě rozdělení dobrý/špatný fotograf)
- co mají soudnost, pečlivě vybírají jak místo fotografování tak i zveřejňované snímky
- co mají soudnost, a proto své snímky raději veřejně nevystavují
- co nemají soudnost, považují se za mistry světa s "brakem", a kvůli svému ohodnocení z okolí vidí vše černě.
Samozřejmě se jedná o extrémní hodnocení, které by šlo dále zjemnit.

Prvním dvěma skupinám bych umožnil komentáře. Třetí skupinu bych snažil omezovat. Způsob omezování by se prováděl následovně.
Povolení komentářů všem, autor fotografie by však měl možnost problémové přispivatele u fotografie označit. Označení přispivatelé by byly pod větším dohledem správců fotogaleri. V případě velkého počtu negativního označení (navrhuji od 5 autorů fotografií a nebo 10 negativních hodnocení jednoho autora) by správce zrušil možnost hodnotit snímky a komentovat je.

Tento systém by nepoškodil slušné přispivatele.
Jiří Hovorka
jirka1302
vrchní přednosta stanice

Příspěvekod 864 uX-010(NL) » 16.05.2006 - 12:58:55

Není se čemu divit, že admini zakázali přispívat komentáře hodnotící fotografie, protože když nějakej blb (nevim o koho přesně se jedná), dá jen tak ze srandy 1 bod, případně si neodpustí hloupej komentář ve kterym neváhá poslat "někam" nejen autora snímku, ale i adminy a řadu dalších, tak se nedivím zákazu komentovat fotky, pokud jsme sami nějakou nevložili...
864 uX-010(NL)
staniční dělník

Re: ano...

Příspěvekod InterCity » 16.05.2006 - 13:29:30

Hawkey_CZ píše:
JTB píše:
Anonymous píše:vzali jste to za špatný konec, komentáře jste měli nechat a hodnocení omezit.

Ano, osobně si dovolím souhlasit. Spíš bych počtem fotek podmínil bodování, napsat komentář už je svým způsobem námaha a většina zamindrákovaných rasičů stejně jen klikne a zmizí. Naopak naprosto mimózní komentář doprovázející nízkou známku mě už několikrát utvrdil v tom, že příčina není v mé fotce, ale hlavě komentujícího.

Pokud by to bylo na mně, povolil bych komentáře a hodnocení alespoň oddělil. Jeden průměr by se počítal jen ze žlutých hvězdiček, druhý ze všech. Mě kritika nevadí a to ani taková, která má do oprávněnosti hodně daleko. Ale chápu, že to slabší nátury může hodně štvát a tudíž i takovéto rozhodnutí respektuju, ač se s ním úplně neztotožňuju.

No ja osobne si myslim, ze cely system organizovani galerie by chtel predelat. A jake je tedy podle me nejlepsi reseni:

1)Cenzura: zrusit cenzuru tak jak je dnes, u kazde fotografie by byla krome hvezdicek i zasktravaci moznost " Navhr k vyrazeni z galerie" a registrovani uzivatele by meli moznost sami rozhodnou zda chteji takovou fotku v galerii nebo ne. Pokud by bylo navrhu na vyrazeni vic jak 50% znamkujicich za 24h, fotka by byla smazana. Myslim, ze ZP ma natolik pocetny navstevy, ze by vliv pripadnych notorickych 0* a skrtacu byl nicotny. No a ve vysledku, pokud by fotka neprosla a byla snazana ... nikdo nemuze rict cenzorum ani slovo, rozhodlo tak treba 25 lidi a kdyz se takove mnoztvsi shodne, tak je asi neco opravdu spatne.

To již tady bylo, a prošla většina fotek, na podrobnosti se zeptej Nicka :wink:
InterCity
signalista

Fotky

Příspěvekod petr.03 » 16.05.2006 - 13:36:12

Jak uz jsem rikal dost se mi nelibi,co se stalo.To ze muzou hodnotit lidi,co maji vydano min. 5 fotek je nelogicke.To si mili cenzori muzou rici,ze nechaji umistit na web kazdemu autorovi 4 fotky a pak utrum.System Cenzoru bych urcite tady zrusil.Nerikam,ze vsech 10 fotek co jsem tento mesic poslal bylo nejake extra,ale urcite jedna,a ted budu smerovat k cenzure,ktera bude vedet o co pujde,a to parni lokotka s vlakem na dobris,mnou focena na odbocce za vranym,byla pekna.V tom miste se mi povedlo vice fotek.A libi se mi navrh na to,ze autor by si zvolil sam,kdo muze hodnotit.
petr.03

Příspěvekod Olda_K » 16.05.2006 - 13:38:45

864 uX-010(NL) píše:Není se čemu divit, že admini zakázali přispívat komentáře hodnotící fotografie, protože když nějakej blb (nevim o koho přesně se jedná), dá jen tak ze srandy 1 bod, případně si neodpustí hloupej komentář ve kterym neváhá poslat "někam" nejen autora snímku, ale i adminy a řadu dalších, tak se nedivím zákazu komentovat fotky, pokud jsme sami nějakou nevložili...

A jak poznáš blba, když mu zakážeš, aby se projevoval? Blbce můžeš akorát ignorovat - to jediné asi na něj platí.
Už vidím ty Drapy a spol., jak se tetelí blahem, když čtou tuhle diskuzi, která je vlastně kvůli nim. Tak co Drapo, napiš nám taky něco, ať se pobavíme! (Zkus to stihnout dřív, než ti to zakážou!)
Olda_K

Příspěvekod Milan 91 » 16.05.2006 - 13:41:01

864 uX-010(NL) píše:Není se čemu divit, že admini zakázali přispívat komentáře hodnotící fotografie, protože když nějakej blb (nevim o koho přesně se jedná), dá jen tak ze srandy 1 bod, případně si neodpustí hloupej komentář ve kterym neváhá poslat "někam" nejen autora snímku, ale i adminy a řadu dalších, tak se nedivím zákazu komentovat fotky, pokud jsme sami nějakou nevložili...
Máš sice pravdu, ale parta "srandistů" si tam tu svoji 0* klidně opět hodí. Foto se přece poškodí daleko více špatným hodnocením, než přiblblým komentářem, nad kterým se můžete jen "usmát". Je to velmi nespravedlivé, navíc když něco nějak ohodnotím, taky k tomu rád něco řeknu - pochválím či něco vytknu. Viděl bych to na KICK ze serveru pro méně vyvinuté jedince nejdříve třeba na pár dnů a při opakovaném porušení pravidel vyloučit na dobu neurčitou. Mě to například znechutilo velmi značně - foťák nemám ani v nejbližší době mít nebudu, navíc práce s grafickým programem a zkušenost "zastavit" vlak takovým způsobem, aby to vypadalo dobře a cenzoři to uznali - o tom se mi teprve zdá.
Navrhl bych jiné "síto" : 5 seriózních ZPRÁV. Pokud by se přes to někdo z hňupů dostal, mám plán B : VYLOUČIT (jak jsem již napsal). Sice to s fotkama nesouvisí, ale alternativa je to přijatelná a možnost represe existuje. CO VY NA TO ?
Milan 91
staniční dělník

Příspěvekod Glagol » 16.05.2006 - 13:58:19

Omezení komentářů obrázků se mi nelíbí.
Proč?
Některé extra kousky si zaslouží slovní pochvalu.
Nyní tato možnost mizí :(
Ještě jedna věc. To že netvořím fotky v kvalitě vhodné pro zp ještě neznamená že bych neměl výtvarný cit a soudnost. Tedy alespoň doufám. Čili proč bych nemohl hodnotit?
Při poslechu Beethovena také poznám že je to na 5* a neumím složit 9tou.
Glagol
staniční dělník

Uniká nám jedno...

Příspěvekod JTB » 16.05.2006 - 14:05:40

...zakázat/zrušit nick jde, jenže co udělá dotyčný? Založí ji jiný. Když se na to příjde, může se mu zabanovat IP adresa. Když se mu zabanuje IP, bude se logovat odjinud, jelikož problémoví jsou vesměs mladší přispěvatelé, budou se logovat ze školy, od rodičů z práce, od kamarádů...

Nehledě na to, že spousta lidí sdílí jednu IP, starají se o to lokální sítě nebo wifi hotspoty. A jiní mají IP pro změnu dynamickou. Zabanování Drapy by třeba odstavilo Railmana, který bydlí pár pater od něj a na barák mají jednu IP. A zase jiní mají IP dynamickou, jim by se nic nestalo a naopak jiný se stejným připojením by se občas nemohl zalogovat. Čili v represi to není. Jedině lze naopak přidělovat "pozitivní" práva. Přesto jsou ty systémy šíííleně komplikovaný a imho zbytečně. Já bych se spokojil s možností jako autor rozhodnout, zda ke své fotce nechám vyjádřit kohokoli nebo jen někoho. Za ty roky co se na netu pohybuju jsem si na různý blbečky zvyknul a nerozhdodí mě.
JTB

Re: Uniká nám jedno...

Příspěvekod petr.03 » 16.05.2006 - 14:10:39

JTB píše:...zakázat/zrušit nick jde, jenže co udělá dotyčný? Založí ji jiný. Když se na to příjde, může se mu zabanovat IP adresa. Když se mu zabanuje IP, bude se logovat odjinud, jelikož problémoví jsou vesměs mladší přispěvatelé, budou se logovat ze školy, od rodičů z práce, od kamarádů...

Nehledě na to, že spousta lidí sdílí jednu IP, starají se o to lokální sítě nebo wifi hotspoty. A jiní mají IP pro změnu dynamickou. Zabanování Drapy by třeba odstavilo Railmana, který bydlí pár pater od něj a na barák mají jednu IP. A zase jiní mají IP dynamickou, jim by se nic nestalo a naopak jiný se stejným připojením by se občas nemohl zalogovat. Čili v represi to není. Jedině lze naopak přidělovat "pozitivní" práva. Přesto jsou ty systémy šíííleně komplikovaný a imho zbytečně. Já bych se spokojil s možností jako autor rozhodnout, zda ke své fotce nechám vyjádřit kohokoli nebo jen někoho. Za ty roky co se na netu pohybuju jsem si na různý blbečky zvyknul a nerozhdodí mě.

S tímto souhlasim
petr.03
staniční dělník

PředchozíDalší

Zpět na Redakce ŽelPage