JTB píše:Fungovat by to sice mohlo a chápu, že ti cenzoři leží v žaludku, ale FG takhle funguje už skoro rok a za tu dobu si vydobyla elitní postavení, proč ho ničit? Já bych nechal, jak to je a jen upravil přístup ke komentářům a známkám podle svého návrhu. Nic revolučního, pokrok v mezích zákona.
Hawkey_CZ píše:JTB píše:Fungovat by to sice mohlo a chápu, že ti cenzoři leží v žaludku, ale FG takhle funguje už skoro rok a za tu dobu si vydobyla elitní postavení, proč ho ničit? Já bych nechal, jak to je a jen upravil přístup ke komentářům a známkám podle svého návrhu. Nic revolučního, pokrok v mezích zákona.
Tak lezi - nelezi, pro me se svet nezboril, ze mi par fotek neproslo. Jen mi vadi ze 3 lidi muzou se svym subjektivnim nazorem zamitnou neco co se muze treba dalsim 100 libit a zase obracene. A ve vysledku ... pokud by fotka byla opravdu tak spatna, tak 100 lidi ji zamitne taky, nemyslis?
JTB píše:Hawkey_CZ píše:JTB píše:Fungovat by to sice mohlo a chápu, že ti cenzoři leží v žaludku, ale FG takhle funguje už skoro rok a za tu dobu si vydobyla elitní postavení, proč ho ničit? Já bych nechal, jak to je a jen upravil přístup ke komentářům a známkám podle svého návrhu. Nic revolučního, pokrok v mezích zákona.
Tak lezi - nelezi, pro me se svet nezboril, ze mi par fotek neproslo. Jen mi vadi ze 3 lidi muzou se svym subjektivnim nazorem zamitnou neco co se muze treba dalsim 100 libit a zase obracene. A ve vysledku ... pokud by fotka byla opravdu tak spatna, tak 100 lidi ji zamitne taky, nemyslis?
To sice může být za určitých okolností pravda, ale kritéria jsou nastavena prostě takhle a já s nimi vlastně i souhlasím. Že k rozhodování cenzorů mám výhrady, to je věc druhá, ale systém je v zásadě správný. Myslím, že jen málo lidí se s cenzory hádá tak usilovně jako já a přesto je respektuju.
paolo3 píše:Lidi já Vím, že můj názor tak trochu nehraje roli, ALE.
Nemyslíte si náhodou, že tento tah vedl cenzory k tomu aby to bylo tak jak je? Kdo myslíte, že jim to navrhnul? Přiznám se jeden z nich jsem byl já. Ale bylo jich určitě více, nejenom já. Hold to asi většině lidí začalo lést krkem.
Hold ta sorta lidí co lezla té druhé krkem se nesnesou a udělal se tím tento radikální krok, který vyvolává další a další střety.
Chci jen říci, že stojím za cenzorou a za touto věcí mít to takto rozdělené, nevidím na tom nic špatného a pokud někdo jo, tak co mu brání nafotit pár pěkných fotek dát to sem když mu projdou je tam a zase může pokračovat, jde o to jestli ten člověk z té sorty lidí, dokáže vyfotit tu fotku aby prošla, neříkám, že ne. Držím mu naopak palce, třeba pak i změní názor na ostatní a bude to vidět z jiného úhlu.
PS: Změna v tom od kolika do kolika fotek se bude hodnotit a psát komentáře, je věc názoru a pak domluvy.
Dík.
petr.03 píše:Važení,nevím proč tohle všechno,ale dost se mi zda,že se admini stranek zelpage snazi aby byli prispevatele jen blizky okruh,a vsichni ostatni maji smulu a muzou jen koukat.Ja sam jsem nedavno poslal nekolik fotek a vsechny mi byli zamitnuty nesmyslnym kvantem vymyslu.Nektery fotky byli sedive,ale vetsina byla focena v Praze,z vetsi dalky,tak se to nejak musi projevit.A jeste dalsi vec me docela stve.To jak vsichni hodnoti kvalitu fotek.Jestli je to presvicene,sede,tmave,zastavky apod.Za prve,pri darovani fotky jsme omezeni velikost 400 kB,takze fotka musi ztratit na kvalite.Doufam,ze se trosku umodri a pri zarazovani na web nebudou admini vyhazovat pekne fotky.[/b]
JTB píše:petr.03 píše:Važení,nevím proč tohle všechno,ale dost se mi zda,že se admini stranek zelpage snazi aby byli prispevatele jen blizky okruh,a vsichni ostatni maji smulu a muzou jen koukat.Ja sam jsem nedavno poslal nekolik fotek a vsechny mi byli zamitnuty nesmyslnym kvantem vymyslu.Nektery fotky byli sedive,ale vetsina byla focena v Praze,z vetsi dalky,tak se to nejak musi projevit.A jeste dalsi vec me docela stve.To jak vsichni hodnoti kvalitu fotek.Jestli je to presvicene,sede,tmave,zastavky apod.Za prve,pri darovani fotky jsme omezeni velikost 400 kB,takze fotka musi ztratit na kvalite.Doufam,ze se trosku umodri a pri zarazovani na web nebudou admini vyhazovat pekne fotky.[/b]
Uzavírání se do sebe se mi taky vůůůůbec nelíbí. Proto ten můj návrh. Jinak co se týká cenzury, tvoje fotky jsem neviděl, ale pokud byly zamítnuty pro technické výhrady, chyba není na straně cenzorů. Šedivost je zcela zbytečná a snadno odstranitelná chyba. Vůči cenzuře mám jisté výhrady, ale vytýkání evidentních nedostatků k nim nepatří.
Hawkey_CZ píše:JTB píše:Anonymous píše:vzali jste to za špatný konec, komentáře jste měli nechat a hodnocení omezit.
Ano, osobně si dovolím souhlasit. Spíš bych počtem fotek podmínil bodování, napsat komentář už je svým způsobem námaha a většina zamindrákovaných rasičů stejně jen klikne a zmizí. Naopak naprosto mimózní komentář doprovázející nízkou známku mě už několikrát utvrdil v tom, že příčina není v mé fotce, ale hlavě komentujícího.
Pokud by to bylo na mně, povolil bych komentáře a hodnocení alespoň oddělil. Jeden průměr by se počítal jen ze žlutých hvězdiček, druhý ze všech. Mě kritika nevadí a to ani taková, která má do oprávněnosti hodně daleko. Ale chápu, že to slabší nátury může hodně štvát a tudíž i takovéto rozhodnutí respektuju, ač se s ním úplně neztotožňuju.
No ja osobne si myslim, ze cely system organizovani galerie by chtel predelat. A jake je tedy podle me nejlepsi reseni:
1)Cenzura: zrusit cenzuru tak jak je dnes, u kazde fotografie by byla krome hvezdicek i zasktravaci moznost " Navhr k vyrazeni z galerie" a registrovani uzivatele by meli moznost sami rozhodnou zda chteji takovou fotku v galerii nebo ne. Pokud by bylo navrhu na vyrazeni vic jak 50% znamkujicich za 24h, fotka by byla smazana. Myslim, ze ZP ma natolik pocetny navstevy, ze by vliv pripadnych notorickych 0* a skrtacu byl nicotny. No a ve vysledku, pokud by fotka neprosla a byla snazana ... nikdo nemuze rict cenzorum ani slovo, rozhodlo tak treba 25 lidi a kdyz se takove mnoztvsi shodne, tak je asi neco opravdu spatne.
864 uX-010(NL) píše:Není se čemu divit, že admini zakázali přispívat komentáře hodnotící fotografie, protože když nějakej blb (nevim o koho přesně se jedná), dá jen tak ze srandy 1 bod, případně si neodpustí hloupej komentář ve kterym neváhá poslat "někam" nejen autora snímku, ale i adminy a řadu dalších, tak se nedivím zákazu komentovat fotky, pokud jsme sami nějakou nevložili...
Máš sice pravdu, ale parta "srandistů" si tam tu svoji 0* klidně opět hodí. Foto se přece poškodí daleko více špatným hodnocením, než přiblblým komentářem, nad kterým se můžete jen "usmát". Je to velmi nespravedlivé, navíc když něco nějak ohodnotím, taky k tomu rád něco řeknu - pochválím či něco vytknu. Viděl bych to na KICK ze serveru pro méně vyvinuté jedince nejdříve třeba na pár dnů a při opakovaném porušení pravidel vyloučit na dobu neurčitou. Mě to například znechutilo velmi značně - foťák nemám ani v nejbližší době mít nebudu, navíc práce s grafickým programem a zkušenost "zastavit" vlak takovým způsobem, aby to vypadalo dobře a cenzoři to uznali - o tom se mi teprve zdá.864 uX-010(NL) píše:Není se čemu divit, že admini zakázali přispívat komentáře hodnotící fotografie, protože když nějakej blb (nevim o koho přesně se jedná), dá jen tak ze srandy 1 bod, případně si neodpustí hloupej komentář ve kterym neváhá poslat "někam" nejen autora snímku, ale i adminy a řadu dalších, tak se nedivím zákazu komentovat fotky, pokud jsme sami nějakou nevložili...
JTB píše:...zakázat/zrušit nick jde, jenže co udělá dotyčný? Založí ji jiný. Když se na to příjde, může se mu zabanovat IP adresa. Když se mu zabanuje IP, bude se logovat odjinud, jelikož problémoví jsou vesměs mladší přispěvatelé, budou se logovat ze školy, od rodičů z práce, od kamarádů...
Nehledě na to, že spousta lidí sdílí jednu IP, starají se o to lokální sítě nebo wifi hotspoty. A jiní mají IP pro změnu dynamickou. Zabanování Drapy by třeba odstavilo Railmana, který bydlí pár pater od něj a na barák mají jednu IP. A zase jiní mají IP dynamickou, jim by se nic nestalo a naopak jiný se stejným připojením by se občas nemohl zalogovat. Čili v represi to není. Jedině lze naopak přidělovat "pozitivní" práva. Přesto jsou ty systémy šíííleně komplikovaný a imho zbytečně. Já bych se spokojil s možností jako autor rozhodnout, zda ke své fotce nechám vyjádřit kohokoli nebo jen někoho. Za ty roky co se na netu pohybuju jsem si na různý blbečky zvyknul a nerozhdodí mě.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků