Fotogalerie

Veřejné vzkazy, připomínky a návrhy

Příspěvekod samlep » 09.03.2006 - 13:56:38

InterCity píše:Mám pocit, že celá FG je teď nějaká divná. Např.: Schválená fotka má jen jedno "ANO" a je u ní napsané "čeká na schválení" http://www.zelpage.cz/admin/photo_comment.php?id=art002 Nebo: Fotka ukazuje zamítnuto jestliže je poměr ANO:NE 1:2 atd. Další takové http://www.zelpage.cz/admin/photo_comment.php?id=art000
http://www.zelpage.cz/admin/photo_comment.php?id=art005 Jak to? :?

To dělá i u ještě nezhodnocených newsek, když nějakou napíšu a zadám do vyhledávání její přesný název, zobrazí se i když se odhlásím.
380 - Nejhezčí lokomotiva ČD. :)
samlep
člen ŽelPage

Zmatky ve fotogalerii

Příspěvekod Garfield » 09.03.2006 - 15:34:12

InterCity píše:Mám pocit, že celá FG je teď nějaká divná. Např.: Schválená fotka má jen jedno "ANO" a je u ní napsané "čeká na schválení" http://www.zelpage.cz/admin/photo_comment.php?id=art002 Nebo: Fotka ukazuje zamítnuto jestliže je poměr ANO:NE 1:2 atd. Další takové http://www.zelpage.cz/admin/photo_comment.php?id=art000

Já už sem ty fotky hodnotil, tak doufám, že nebudu muset znova :-/
Garfield

Příspěvekod Chary » 09.03.2006 - 20:03:45

Řekněme, že zavedení novinky neproběhlo dle představ, zastavovalo nám to v poli a neotvíralo dveře. Ale oblíkli jsme si mundůry s nápisem Želpage a běháme kolem toho. Snad se to podaří rozjet správně ;-) Ministr informatiky nám dal termín do 20.3., jinak nám prý sebere server.
Chary
správce galerie

Re: Zmatky ve fotogalerii

Příspěvekod InterCity » 09.03.2006 - 20:08:11

Garfield píše:

Já už sem ty fotky hodnotil, tak doufám, že nebudu muset znova :-/

Už je to tak :D
InterCity
signalista

Příspěvekod Nick » 10.03.2006 - 00:14:24

InterCity píše:
Garfield píše:Já už sem ty fotky hodnotil, tak doufám, že nebudu muset znova :-/

Zbytecne obavy :wink:

Chary píše: ... Snad se to podaří rozjet správně ;-) ...

Kdyz zase firove nebudou mackat spatne cudliky a nebudou tim padem jezdit pod stridavinou s kontrolerem prepnutym na stejnosmer, tak to mozna trakcaky prezijou a nebude se to muset stahovat z trati zpet do stanice :D Jinak ty dvere jsou uz opravene a dokonce i zachody uz nezamrzaji :D
Nick
administrátor

Příspěvekod InterCity » 10.03.2006 - 09:20:43

Nick píše:
InterCity píše:
Garfield píše:Já už sem ty fotky hodnotil, tak doufám, že nebudu muset znova :-/

Zbytecne obavy :wink:

Dostal jsem mylné informace, že Chary. Ale posléze jsem se přesvědčil o opaku :wink:
InterCity
signalista

Příspěvekod Comar » 17.03.2006 - 12:18:30

mel bych jednu mensi pripominku k redakcnimu systemu fotogalerie.
pri vkladani fotky mi to vyhodilo chybu, ze fotka ma spatne rozmery. Problem byl, ze jsem to zjistil az po vyplneni formulare a uploadu fotky. Tim padem sem ji musel znovu v editoru otevrit, orezat/zmensit, ulozit, vyplnit formular, uploadovat.... abych potom zjistil, ze je moc velika (vic jak 250kB). takze vsechno jeste jednou!!!
mozna by nebylo spatne umistit informace o narocich na rozmery a velikost souboru na stranku jeste PRED uploadem (napr. na stranku, ze se zadava pocet vkladanych fotografii - admin/add_photo.php).
jinak se mi redakcni system velice libi.
Comar

Příspěvekod Duke123 » 17.03.2006 - 12:28:45

Zrovna jsem se chystal napsat něco podobneho jako Comar. Nahrál jsem foto a vyhodilo mi to chybu, že je větší jak 400kB (měla 402,8 (nedělej tu smajlika)). Dostupná je pouze informace, že to musí být jpg a 1024x768. Ale o limitu velikosti jsem se dověděl až po odesláni.
Duke123
generální ředitel

Příspěvekod Nick » 17.03.2006 - 13:08:16

Duke123, Comar: Potřebné info doplněno :oops:
Nick
administrátor

Ukládání fotek z fotogalerie

Příspěvekod George_L » 10.05.2006 - 06:59:50

Chtěl bych se pouze zeptat proč chce IE ukládat fotografie ve formátu BMP a nikoliv JPG, ve kterém byly uloženy. Člověk tak přichází nejen o původní jméno souboru, ale pak to "musí" konvertovat na JPG.
George_L
staniční dělník

Fotogalerie

Příspěvekod Garfield » 15.05.2006 - 13:25:26

Měl bych připomínku ohledně hodnocení fotografií.
Proč jste zvolili metodu, že uživatel, který nevložil do fotogalerie 5 fotek, nemůže komentovat? Tím nahráváte zmíněným "hodnotitelům" (Hnupik a spol.), kteří svoje hodnocení už neokomentujou vůbec.
Já taky ve fotogalerii nemám žádnou fotku, ale třeba mám na jiných stránkách (např. já konkrétně na eso.ts-web.info), ale tady třeba jenom hodnotím a občas i napíšu připomínku apod.
Zkuste se zamyslet, jestli jste zvolili nejvhodnější metodu.
Garfield

Komentáře

Příspěvekod Hrdý Pražák » 15.05.2006 - 16:06:26

Souhlasím.

Funkce komentáře by měla podle mě spočívat v obhajobě hodnocení. Nemyslím si navíc, že je pravidlem, že nefotící (já třeba nemám digitál a skenování fotku dost znehodnocuje) uráží autory. Osobně si nejsem vědom žádného napadení ani bezdůvodné kritiky fotky. Ale rozhodnutí samozřejmě respektuji a dále fotky nebudu hodnotit, jelikož mi to připadá bez možnosti komentáře nefér vůči fotografovi (pokud nejde o pětkovou fotku, kterou pouze pochválím nebo fotku, u které již všechny chyby byly nalezeny a je podle toho hodnocena).
Hrdý Pražák
výpravčí

Příspěvekod paolo3 » 15.05.2006 - 17:15:54

No já bych v tom viděl jasnou věc proč asi toto.
Někteří autoři už nejsou ochotni poslouchat, kecání lidí jako je FANDA, Hňupik, Pizzamen a další a další...
Je vidět, že fotografové se snaží fotit krásné fotky, ale když přijde nějaké takové individum a okomentuje to : "NIC MOC 1* , kolik máš ještě 854 v zimnim období? už mě to tu se*e. 4*" a podobně tak se moc fotografům nechce prezentovat. Proč taky...
paolo3
správce galerie

Příspěvekod Hrdý Pražák » 15.05.2006 - 18:03:44

paolo3 píše:No já bych v tom viděl jasnou věc proč asi toto.
Někteří autoři už nejsou ochotni poslouchat, kecání lidí jako je FANDA, Hňupik, Pizzamen a další a další...
Je vidět, že fotografové se snaží fotit krásné fotky, ale když přijde nějaké takové individum a okomentuje to : "NIC MOC 1* , kolik máš ještě 854 v zimnim období? už mě to tu se*e. 4*" a podobně tak se moc fotografům nechce prezentovat. Proč taky...

To je holt ztracený případ... Ten by vůbec fotky nemusel komentovat... Je pravda, že je těžké vyřešit, co s někým takovým, ale zeptám se, nevadí Ti víc, když pár lidí ohodnotí fotku za jedna bez komentáře (a možná by k tomu měli co říci)? Taková situace totiž teď bude pravděpodobně nastávat častěji...
Hrdý Pražák
výpravčí

Příspěvekod Garfield » 15.05.2006 - 18:27:00

Takhle ti tam tu jedničku stejně dá, jenom k ní nic nenapíše...
Garfield

Příspěvekod Payus » 15.05.2006 - 18:45:55

není přece podstatné,co kdo napíše...podstatné je podle mě to,že hodnotit * může každý...co je teda horší? když někdo napíše "nic moc" nebo beze slova dá fotce za 0? názor by mohl říct každý,ale tady ty omezení by měly být u hodnocení...at si někdo klidně napíše že to "stojí za h*vno",ale hlavně že nezmrví 3-5*hodnocení 0-kou...vím že tu jsou trotli,kteří si léčí mindráky,ale zakázat slova a naopak povolit hodnocení je spíš pro ně bič v ruce...a mám obavy,že těch nulek z některých budou vypadávat o to častěji...s opatřeními souhlasím,ale tady tohle bude mít asi opačný výsledek...
Naposledy upravil Payus dne 15.05.2006 - 20:15:32, celkově upraveno 1
proč kolo? protože pokud toho oči chtějí hodně vidět,musí toho nohy hodně našlapat ;-)
Payus
šotoklub

Příspěvekod paolo3 » 15.05.2006 - 18:48:31

Garfield píše:

To jo, ale nejsem sám koho to asi štvalo, kdyby mi dal 1* někdo kdo něco v už dokázal a vyfotil, ale když to udělá nějakej harant co si léčí komplex tak raději takto.
A třeba to donutí tyto lidi lépe fotit, aby jim fotky prošli...
paolo3
správce galerie

Příspěvekod paolo3 » 15.05.2006 - 18:49:37

Hrdý Pražák píše:

To je holt ztracený případ... Ten by vůbec fotky nemusel komentovat... Je pravda, že je těžké vyřešit, co s někým takovým, ale zeptám se, nevadí Ti víc, když pár lidí ohodnotí fotku za jedna bez komentáře (a možná by k tomu měli co říci)? Taková situace totiž teď bude pravděpodobně nastávat častěji...

Proto to je Teď jak je kouknu na žluté hvězdy na ty ostatní neberu zřetel.
paolo3
správce galerie

Příspěvekod paolo3 » 15.05.2006 - 18:51:47

Garfield píše:

Souhlasím, ale toto se přesně udělalo kvůli lidem co si tu ty midráky léčí.
Já tedy nemůžu mluvit za ŽP, ale myslím si, že to tak je.
paolo3
správce galerie

Příspěvekod InterCity » 15.05.2006 - 19:46:16

paolo3 píše:
Garfield píše:

Souhlasím, ale toto se přesně udělalo kvůli lidem co si tu ty midráky léčí.
Já tedy nemůžu mluvit za ŽP, ale myslím si, že to tak je.

Pár připomínek:
s hvězdama souhlasím, ještě bych ale pokročil dále a sice by se dělal odlišný průměr za všechny a další jenom ze žlutých hvězd. Ono se totiž v tom pak orientovat (když je hodnocení třeba 50) je velice těžké :?
InterCity
signalista

PředchozíDalší

Zpět na Redakce ŽelPage