..: Vyrazte na Den železnice i vy Křížem krážem republikou :..

Soutěžní tým Křížem krážem Republikou, foto: archiv Křížem krážem Republikou Krnov — Poslední zářijová sobota je již tradičně dnem, kdy slaví svůj svátek železnice. Na tratě vyrazí zvláštní vlaky s historickými stroji, mnohá nádraží se ponesou v atmosféře oslav. Největší program čeká návštěvníky letos na nádraží v Chebu, kde proběhne takzvaný Národní den železnice. Ke Dni železnice však již 9. rokem neodmyslitelně patří také železniční cestovatelská soutěž Křížem krážem republikou. Sestavte i vy svůj tým a vydejte se v sobotu 24. září 2016 na unikátní 24hodinovou cestu za poznáním a novými přáteli. V loňském roce se této soutěže zúčastnilo na 90 týmů a nejšikovnějším kombinátorům vzdálenosti a bonusových bodů vloni stačilo k vítězství najezdit vlakem 1275 kilometrů.

Cíle akce:

  • Užít si 24 hodin cestování vlakem naplno!
  • Urazit vlakem co nejvíce kilometrů
  • Nasbírat co nejvíce bonusových bodů
  • Překonat sebe sama – únavu i cestovatelské hranice
  • Poznat nepoznané – navštívit zajímavá místa naší vlasti
  • Potkat se se stejně laděnými lidmi, poznat nové kamarády
  • Propagovat železniční dopravu

Soutěžní tým Křížem krážem Republikou, foto: archiv Křížem krážem RepublikouSoutěžní týmy cestují na Skupinovou víkendovou jízdenku Českých drah (dříve SONE+) za 679 Kč – tato jízdenka platí po celý den a navíc pouze v tento den pro 5 osob bez ohledu na věk.

Celá akce bude zahájena úderem půlnoci – vyrazit můžete z libovolné železniční stanice. Konec nastane přesně o 24 hodin později ve stanici vzdálené maximálně 100 km od stanice startovní. Vyhraje tým, který za celý den získá nejvíce bodů – body lze získat za projetou vzdálenost, návštěvu bonusových stanic a další soutěžní úkoly.

Logo soutěže Křížem krážem Republikou 2015, foto: archiv Křížem krážem RepublikouAkci pořádá skautský oddíl Krnovská Trojka. Hlavním partnerem akce jsou České dráhy.

Podrobné informace naleznete na webových stránkách akce, kde rovněž probíhá registrace soutěžních týmů, a také na facebookové stránce soutěže. ŽelPage je mediálním partnerem akce.

Návštěva kulturní památky, foto: Křížem krážem republikou Cestují i nejmenší…, foto: Křížem krážem republikou Důležité je cestu dobře naplánovat, foto: Křížem krážem republikou Cestují i rodiny s dětmi…, foto: Křížem krážem republikou Setkání týmů, foto: Křížem krážem republikou

Zdroj: Křížem krážem republikou


Michal Jaroš Poslat mail autorovi , Redakce ŽelPage Poslat mail autorovi | 17.9.2016 (12:44)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky

Další z regionu Česká republika (celá)


19.09.2016 (11:00)  
Mozek: Pokud chcete pět místenek, zadejte 2 dospělé a 3 děti - průvodčí vidí výslednou jízdenku a ne parametry, s jakými jste ji kupoval.
registrovaný uživatel Mozek 
17.09.2016 (20:13)  
A co víc, zmíněné ustanovení tarifu č. 255.2.1 není ani zaimplementováno v eshopu Českých drah. Při simulaci nákupu pro čtyři osoby nabízí eshop dvě skupinové víkendové jízdenky.
Naskýtá se tedy otázka, zda lze vůbec SVJ s touto výhodou přes internet koupit (třeba kvůli získání místenek zdarma).
13.09.2016 (20:23)  
Až do konce října se dá koupit SONE+ se slevou 200 Kč - když si seženete správné balení Toffifee.
13.09.2016 (13:32)  
Máte prosím někdo odkaz, zda i tento rok platí SoNe+ tento den bez omezení? V časopise ČD pro Vás o této akci informovali, ale bylo zde napsané něco ve stylu "na akci doporučujeme Skupinovou víkendovou jízdenku, která platí pro 5 lidí, z toho 2 mohou být starší 15-ti let". Třeba jsem se jen špatně díval, ale nikde nemůžu najít informaci o tom, že by tento rok zavedená akce opět platila.
13.09.2016 (16:49)  


Tato informace je jasně uvedena v SPPO a TR 10, stejně jako na webu ČD v odkazu, který je uveden v článku u zmínky o Skupinové víkendové jízdence.

Marketingové oddělení Českých drah tuto informaci bohužel asi nemá, proto jí ve svých periodicích nezmiňuje a pouze píše nicneříkající informaci "Využijte slevu na Skupinovou víkendovou jízdenku", takže čtenář očekává, že SVJ je tento den možno koupit se slevou, což pravda není.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko