..: Výběr šotoklubu - týdny 31 a 32 :..

Výběr šotoklubu Říkal jsem si, že před odjezdem na prázdniny (bez počítače a připojení) bych se mohl ještě mrknout na ŽP a zjistit, co je nového. Přihlásím se a vidím, že mám nepřečtenou zprávu. Přišla řada i na mě a já mám připravit výběr šotoklubu! (Tímto děkuji chuchichästlimu za nominaci pro následující výběr šotoklubu.) V tu chvíli jsem byl nadšen a zároveň plný obav, jak se s tím dokážu poprat. Přeci jen napsat článek a slovy zhodnotit práci zkušenějších autorů teprve v patnácti letech je velké sousto, ale zároveň skvělá příležitost.

Hlavou mně proběhly vzpomínky, jak jsem před asi 3 lety začal fotit – v té době mě ani nenapadlo, že se mi nakonec podaří publikovat fotku na ŽelPage a už vůbec ne, že bych mohl začít i vcelku pravidelně do galerie přispívat. Něco jsem se o focení a editaci naučil sám, něco poradili kolegové, ale editovat jsem se začal pořádně učit, až když jsem zkoušel publikovat na webech. To bylo radosti, když se první fotka setkala s úspěchem. Nakonec jsem zkusil i ŽelPage a po několika neúspěšných pokusech se povedlo. A od té doby publikuji výhradně zde. Ale ať to nezakecám. Za uplynulé dva týdny se tu objevila spousta pěkných snímků a nebylo snadné vybrat ty nejlepší. Své favority vám teď rád představím.

1142.691-3 + 1144.100-3

1142.691-3 + 1144.100-3, Küb - Eichberg, Rakousko, foto: ŠimonP První fotku pořídil Šimon v Eichbergu. Nákladní vlak zalitý měkkým ranním sluncem, kroutící se v obloucích známé, avšak velice krásné Semmeringbahn, mě ihned zaujal a okamžitě se mi zastesklo po Rakousku. Počasí přálo a pěkně nasvícenou scénu hezky doplnila hora ve stínu a mlha. Edit je zvládnutý na výbornou.

Detail fotografie


E 422.0003

E 422.0003, Tábor - Horky u Tábora, foto: R_206 Kapesní bobina na Bechyňce se parádně podařila zachytit autorovi R_206. Známé místo ozvláštnil novým pohledem a snímek je skutečnou pastvou pro oči. Nadhled v kombinaci s hezky nasvícenou scénou, zajímavou oblohou a panoramatem Tábora s Bobinkou a soupravou Elinky v hlavní roli. Konečně na Bechyňce opět jezdí (alespoň na čas) pořádné vlaky. Vzhledem k tomu, že je to naše první elektrizovaná trať, si to zaslouží. Co víc si na fotce přát?

Detail fotografie

750.308-9

750.308-9,Harrachov - Kořenov, foto: Petr Holub Nad poslední fotkou jsem váhal velice dlouho a rozhodl se až v neděli, kdy Petr Holub zveřejnil tento snímek. Nadhled, pěkná trať a krajina, zajímavý vlak, perfektní nebe a částečně nasvícená scéna dodávají snímku tu pravou hloubku. Dalo by se domýšlet, jaké počasí před nebo po pořízení fotky začalo panovat, naštěstí pro Petra však snímek vyšel skvěle. Petrovy editační schopnosti dobře známe a ani tento snímek není výjimka.

Detail fotografie


Novák David Poslat mail autorovi | 9.8.2016 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky ŽelPage

Další z regionu Rakousko Česká republika (celá)


registrovaný uživatel stoupa  mail  
09.08.2016 (20:08)  
Dekuji za výber, i kdyz ani tentokát tam nebyla fotka, která by mne zaujala (jiný kraj, jiný mrav) :-)

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko