..: České dráhy opět nabízí středoškolská stipendia :..

750.701-5 ČD DKV Praha PJ Praha-Vršovice, foto: Martin Nezdara Praha — České dráhy pokračují v hledání talentů mezi studenty základních a středních škol. I letos nabízejí stipendijní program ČéDés, který si klade za cíl přivést do firmy nové provozní zaměstnance a je určen pro žáky 9. ročníků základních škol a studenty partnerských středních škol. Stipendisté zařazení do programu získají několik výhod – pravidelný měsíční finanční příspěvek, jízdné po ČR ve vlacích ČD zdarma nebo bezplatné ubytování v domově mládeže. Po dokončení studia ČD garantují absolventovi zaměstnání na dobu minimálně pěti let výměnou za nemožnost odchodu k jinému zaměstnavateli. Nejprve je však nutné odeslat přihlášku spolu s motivačním dopisem (do 28. 2. 2015) a uspět při ústním pohovoru i zdravotním vyšetření, což není vždy úplně snadné. Přihláška je ke stažení na webu Českých drah.

Zdroj: České dráhy


Dominik Jaroš | 5.2.2015 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
23.02.2015 (7:57)  
Pro 753006: A proč zkoušející dovolí dělat nějakého blba V06 šestkrát? V DKV Olomouc funguje jednoduché pravidlo 3x a dost, které má oporu v Ok2 a bez problému letěli i stipendisté. Prostě když je někdo lempl, tak tam nemá co dělat a jde po žních k Turkovi... A samozřejmě pěkně zacvaká to, co dostal. Prostě za blbost se platí. Ale aspoň u nás je to jen pár lidí, jinak většina toho, co došlo z ČéDésu byli velmi šikovní lidé a zkoušky dělali v pohodě. Ono je to taky o úrovni zkoušek... Je rozdíl dělat V06/V08 v Praze a v Olomouci...
registrovaný uživatel M 
19.02.2015 (1:31)  
Takze kdyz si 17lety koupi cokoliv (nebo to omezme treba na veci do 10000) na zaklade podpisu, tak je to neplatny pravni ukon? Co kdyz podepise prevzeti? Tak to tedy asi neprevzal.

Ja nikde nepsal ani slovko o tom, kdo se jak ma prihlasovat na stredni skolu a jestli k prihlasce na stredni skolu a souhlasu se stipendiem staci pouze podpis 15leteho. Ani veta, ani slovo, ani pismeno.
Psal jsem jen a pouze o tom, ze neni pravda (proste neni, tecka), ze by podpis byl neplatny.

Doporucuji google, clovek se dozvi veci a veci. Jak je to treba s majetkem nezletilych a vyznamovym zakladem spojeni zakonny zastupce.
17.02.2015 (14:45)  
topič

meritem věci pane JUDR Topič byla myšlenka M, jestli podpis žáka mladšího 18 let nějakého učiliště je platný na smlouvě zavazující odpracování nějaké určité doby pro České Dráhy v dospělosti ... výměnou za stipendium - a tonení.

Právní subjektivita vzniká narozením, ale právní odpovědnost za své činy je až od 18 let.

Tudíž podpis za nezletilého žáka musí učinit rodiče a ti jsou zodpovědní za to, jestli dospělý člověk, který má v tu chvíli právní odpovědnost do té práce k Českým drahám nastoupí, protože v době dospělosti již nastoupit nemusí a celý spor se odehraje mezi rodiči a Českými dráhami.

To že jsem někde kopíroval, doplňaval, měnil a mazal a vzniklo z toho to co jsem napsal jako bezvýznamnou omáčku a z čeho si děláte čurinu, však nic nemění na tom, že jde o vztah mezi rodičem a dráhou ... a Judr nejsem ...

TO SI ZDEJŠÍ PŘISPĚVATELÉ ZŘEJMĚ ÚPLNĚ NEUVĚDOMUJÍ
dopisovatel nebo člen ŽP topič  mail  
17.02.2015 (12:23)  
JUDr. Lukáš Hradecký: je trestně odpovědný, a může souložit na věci právní subjektivity
Jak se to prakticky provádí? To je nějaká nová, ještě nepopsaná forma sexuální úchylky?

Pane doktore, nepište zde prosím nesmysly, právní subjektivita fyzické osoby vzniká jejím narozením (početím) a zaniká úmrtím.
17.02.2015 (10:18)  
M

Pena, NE, můžete psát jak chete, prostě je to tak.

Do 18 let PROSTĚ nemá člověk právní subjektivitu, je to dítě. Tak zní zákon. To že má od 15 let občanku, je trestně odpovědný, a může souložit na věci právní subjektivity a odpovědnosti za svůj PODPIS, nic nemění ... v jiných státech občanku nemáte a jste odpovědný od 12 let. V Izraeli jsou běžné sňatky od 12 let dívky (musí být vyspělá)

Pokud v 15 podepíše spolupráci s ČD je tento akt právně neplatný a soudně nevymahatelný. Podepisují rodiče.

Stipendium není úvěr. Stipendium je třeba finanční podpora za dobré vzdělání. Tato finanční podpora, se však nikdy poté nevrací.

Ano sociální pojištění je jinak nazvaná daň, protože se počítá procenty z přijmu. Pojištění , kdyby to bylo pojištění by platili všichni (zhruba) stejné. (nezávislé na přijmu).

Přeji ČD, aby našli mnoho strojvůdců v nových řadách mladých, avšak výpadek budou muset řešit slovesnkými kolegy. Ta mzda je ovšem malá. Za takovou práci bych si představoval mzdu tak trochu někde jinde, než okolo 25.000,-Kč. ČD asi sází na lásku k práci.
16.02.2015 (22:29)  
Vzhledem k tomu, že jsem byl rovněž stipendistou, tak bych podnikové stipendium nezatracoval. Je pravdou, že můj případ je trošku jiný, protože jsem byl stipendistou pro jiného zaměstnavatele (velkou fabriku) a až na vysoké škole.

Ze svých zkušeností si troufám říct, že je všechno závislé jen na domluvě, v případě, že z jakýchkoli důvodů do práce nemůžete nastupit... Když se blížilo ukončení mého studia a s tím spojený i nástup do práce, požádal jsem o odklad z důvodu dalšího zvyšování své kvalifikace. Bylo mi vyhověno i přes to, že zrovna neměli potřebu absolventů Ph.D. studia. Po uplynutí 3 let se opět přiblížil můj nástup do fabriky... a opět jsem nenastoupil :-) Měla o mně zájem jedna výzkumná organizace, takže závazek za mně ráda zaplatila.

Chtěl jsem tím jen říct, že je vše o domluvě... a v případě, že se domluvit nejde, pak kvalitní odborníky v oboru se těžko hledá a existuje řada firem, které ten (pro ně) nepatrný závazek rády uhradí... kvalitní technicky vyučený (vystudovaný) člověk není skladové "zboží", když se ohlédneme jaké různé pavědy se na (nejen soukromých) školách učí a kolik chrlí "absolventů". Možná i právě proto existují stipendijní programy... samy společnosti si dneska musí zajistit (urvat) člověka s preferovaným zaměřením, než si jej všimne někdo jiný.

Toliko pohled mně, který jsem se stipendijního programu účastnil a dnes si musím vybírat podřízené... věřte mi, že je velice obtížné někoho najít, aby splňoval Vaše "technické" požadavky.
registrovaný uživatel Kakov 
16.02.2015 (17:05)  
Není někde chyba v systému, že střední školy (resp. dopravce) nabízejí jinou možnost provozní praxe "uvázaným" studentům na rozdíl od "neuvázaných"?

chyba je i není, záleží na úhlu pohledu, pokud mluvíme o tzv. učňovském školství, tak praxi poskytuje škola všem stejnou (obvykle stejně bídnou, omezenou zejména finančními možnostmi školy) vlastními silami, každý si může za určitých podmínek (firma/organizace musí mít osobu, která je proškoleným instruktorem, která se žákovi/žákům bude věnovat) sjednat praxi u firmy/organizace, která mu praxi zajistí na své náklady, takový člověk logicky má praxi trochu jinou, někdy lepší někdy horší, na tom není nic divného, ani špatného, většinou se ve firmě člověk naučí víc a i školám to velmi pomáhá......
dopisovatel nebo člen ŽP topič  mail  
16.02.2015 (15:12)  
Stipendista Daněček, který jiné nazývá tupci, píše, že bude maturovat. Doufám, že u matury z mateřštiny rupne, protože úroveň jeho písemného projevu po stránce syntaktické i gramatické je prachbídná.
registrovaný uživatel DJ 
16.02.2015 (14:57)  
... a proto stipendista Daněček píše na ŽP v době školního vyučování.
Nebo že by byl nemocen? Prázdniny v tento týden "jeho" škola nemá.
To je mi úroveň "smluvní" školy. :-)

Stipendijní strojvedoucí tedy mohou na stanoviště. A co stipendijní průvodčí? Ti už můžou sledovat štípání lístků? :-)

Není někde chyba v systému, že střední školy (resp. dopravce) nabízejí jinou možnost provozní praxe "uvázaným" studentům na rozdíl od "neuvázaných"?
Docela selektivní přístup.
Buď takový druh praxe smysl má a pak by měli mít možnost jej využít všichni studenti (tzn. i nestipendisté).
Anebo ten druh praxe smysl nemá...

Argumentace mladého p. Daněčka sklouzává k mylnému dojmu "u mě je to takto, takže to tak bude u všech".
registrovaný uživatel M 
16.02.2015 (11:23)  
Silenec:-))
Jen to (prispevek "ociteho" svedka) potvrzuje ten predpoklad, ze ty nejradikalnejsi komentare ohledne silenosti maji ti, kteri vubec nevedi, o cem pisou a ze ten program nejak funguje k oboustranne spokojenosti bez ohledy na tyto nazory...
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko