..: České dráhy vypraví na EURO několik zvláštních vlaků :..

362.121 jede s rychlíkem po Novém spojení v Praze, foto: HonzinusPraha - České dráhy dnes představily ve spolupráci s Fotbalovou asociací ČR koncept dopravy fanoušků i hráčů na fotbalové mistrovství Evropy EURO 2012, které se bude konat letos v létě a kterého se čeští fotbalisté zúčastní. České dráhy vypraví nejdříve speciální vlak pro hráče a realizační tým, další dva vlaky v každém směru pak pojedou na jednotlivá utkání a budou určeny pro fanoušky. Železniční dopravě nahrává hlavně blízkost místa konání - zápasy se budou konat v polské Vratislavi. Na přepravě bude spolupracovat také nákladní dopravce ČD Cargo, který přepraví materiál fotbalového týmu.

Nejprve do Polska odjede fotbalová reprezentace, která pojede již 3. června z Prahy. Jejich vlak bude sestaven z vozu první třídy (řady Ampz), bistrovozu (ARmpee), jídelního vozu (WRmz), lůžkového vozu (WLABmz) a konferenčního vozu (SR). Vlaky pro fanoušky pak pojedou ve dnech 8., 12. a 16. června. První vlak pojede v trase Praha - Pardubice - Letohrad - Wrocław, druhý pak vyjede z Brna a pojede přes Vyškov, Přerov a Ostravu. Oba vlaky vyjedou přibližně v devět hodin ráno a do Wroclawi přijedou okolo 15 hodiny. Tyto vlaky budou sestaveny každý z deseti vozů, pravděpodobně se bude jednat o revitalizované vozy řady B. Jak uvedl mluvčí Českých drah Radek Joklík, bude se prodávat pouze šest míst do každého kupé, případné sedmé a osmé místo bude dáno do prodeje až při enormním zájmu cestujících.

Důležitým faktorem pro mnoho zákazníků bude také cena jízdného. České dráhy pro tuto příležitost připravily speciální nabídku SporoTiket EURO. Jízdenky se budou dát koupit pouze přes eShop ČD a budou pro ně platit zvláštní podmínky. Jízdenka bude zpáteční, nepřenosná a bude obsahovat v ceně i rezervaci místa. Cena zpáteční jízdenkyčiní z Prahy či Brna 799 korun, z Pardubic či Letohradu pak 699 korun a z Ostravy pouze 499 korun. Předprodej jízdenek startuje již příští týden, 20. března. Bližší informace naleznou zájemci na webu Vlakem na Euro.

Zdroje: České dráhy


Michal Jaroš Poslat mail autorovi | 16.3.2012 (18:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Jízdní řád

Další z regionu Polsko Česká republika (celá)


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
02.04.2012 (17:21)  
MZ: Aha, no jo, může to vlastně jet na Racibórz mimo Bohumín Vrbickou spojkou, na tu jsem docela zapomněl: ona se snad v současnosti využívá jen pro nákladní dopravu. V tom případě bez změny směru a to šíbování už na hlaváku místo Bohumína, který je na to zvyklý, je taky jasné.
Díky za připomenutí.
31.03.2012 (20:52)  
waikiki : a proč by to mělo jezdit přes Bohumín ?
31.03.2012 (16:46)  
Nevíte něco o trasování "moravské" soupravy na polském území? Já to nejspíš tipuju na úvrať a změnu mašiny na PKP(?) v Bohumíně, pak Chalupki-Raciborz-Kedzierzyn-Kozle-Wroclaw. Odpovídala by tomu i vcelku slušná jízdní doba z Ostravy do Wroclawi (3h17min), úsek Chalupki-Kedzierzyn je navíc elektrifikovaný a přes Katowice by to bylo mnohem delší.
Jen mi vrtá hlavou, že 5 vozů se přidává už na Ova hl. n. a Bohumín není vůbec uveden jako nástupní stanice - asi jen jako technická...
registrovaný uživatel M 
21.03.2012 (11:21)  
LOL
1.Tak at ho nikam nepise a koupi si normalne "open" jizdenku
2.Internet je vylozene posedly cisly obcanek. Nebo rodnymi cisly, ktere by nekam vypisoval jen blazen (a proto jsou rodna cisla vsech podnikatelu zcela volne pristupna v rejstriku:-))
21.03.2012 (0:35)  
Oto: už jsem to taky zjistil, že SporoTiket není vázaný na člověka. Ale při nákupu na eshopu ČD se to tak na první pohled tváří. Je to takové dost odrazující nehledě na to, že ne každému se chce psát číslo OP jen tak někam "do internetu".
20.03.2012 (18:47)  
bude se prodávat pouze šest míst do každého kupé, případné sedmé a osmé místo bude dáno do prodeje až při enormním zájmu cestujících

Koukám, koukám a prodávají se normálně po osmi. Na druhou stranu jsem nečekal, že se během prvního dne prodá tolik míst - teda alespoň z Prahy.
registrovaný uživatel Oto 
20.03.2012 (12:24)  
Trošku Offtopic ještě ke SporoTiketům - teď i spadla brada když jsem zjistil, že na eshopu ČD se ST Česko kupuje vázaný na osobu. Samozřejmě mluvím o tom bez In-Karty.

Proč proboha? Proč je nepřenosný, když už je nevratný. Nebetyčný rozdíl v jednoduchosti nákupu v porovnání s RegioJettem.


Obyčejný SporoTiket Česko z eShopu není vázaný na osobu jedoucí, jen na osobu, která ho bude vyzvedávat. Přičemž při vyzvedávání v automatu ani to ne (protože automat nechce doklad vidět, jen vyťukat jeho číslo). Na samotném vytištěném dokladu pak žádné číslo průkazu uvedené není a je to jízdenka zcela přenosná.

A ten z eShopu (což je pravděpodobně typický případ) není ani nevratný. Pokud ho nevyzvednete, automaticky vám ČD pošlou peníze zpět, snížené o 10%, minimálně 35 Kč (stejně jako při vrácení jiné neprojeté jízdenky).
registrovaný uživatel M 
20.03.2012 (2:21)  
mah - jo a kdyz pojedete na kole, tak jeste min!!!
19.03.2012 (21:59)  
Adam Štecher: Mně spíš zaráží informace, že z Letohradu stojí jízdenka 699 Kč
U takových vlaků to nejde brát podle kilometrů. Princip je takový, že když pojede někdo z Letohradu, z Prahy pojede prázdné sedadlo, takže to nesmí být moc výhodné. Navíc by se potom dalo výhodněji dojet z Prahy do Letohradu něčím jiným (i když na zpáteční cestu nevím nevím).

mah: Kdyz pojedeme autem ve 4 lidech, tak to mame za 350
To zřejmě máte, ale když pojedete ve 2 lidech (nemáte nikoho dalšího, kdo by jel s vámi), jste na 700, plus radosti s parkováním, a noční zpáteční cestu po fotbale bych si po těch polských silnicích asi v autě nedal, natož za volantem. Malého zájmu o vlaky na Euro bych se nebál.
19.03.2012 (19:02)  
Flexaretista: Pokud si kupujete Sporotiket pres internet, tak v pripade jeho nevyzvednuti vam cast penez vrati. (tj. i za ten na spatne datum, staci si ho nevyzvednout)
K tem cislum: Kdyz jsem jeste nemel In-kartu, tak byl trochu problem u pokladny v Praze na hlavaku vydat Sporotiket na cislo jineho dokladu (studentsky prukaz). Pritom (tehdy) nebylo nikde napsano jaky prukaz se ma pouzit...
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko