..: Fotografie roku 2009 - hlasování :..

Zahajujeme hlasování v anketě Fotografie roku 2009!, foto: Payus Vážené dámy, vážení pánové. 1. února jsme vyhlásili další ročník ankety o fotografii roku. Obrátili jsme se na autory s výzvou, aby z tvorby, kterou prezentovali v galerii ŽelPage v roce 2009, vybrali podle svého uvážení ty nejpřitažlivější fotografie a nominovali je. Byli jsme vyslyšeni, a vy nyní můžete vybírat z 279 fotografií. Jsou rozděleny do 13 kategorií. Nejjednodušší volbu budete mít v kategorii Historické fotky pořízené před rokem 2000, kde jsou jen tři nominace. Čtyřicet tři nominací se pak uchází o vaši přízeň a vaše hlasy v kategorii Tuzemské elektrické lokomotivy. Pojďte si vybrat fotografie, které se vám nejvíce líbí, které vás zaujaly. Hlasování se uzavře v neděli 28. února 2010 ve 23:59 h.

V každé kategorii můžete vybrat jen jednu jedinou fotku. Pravidlo jednoduché, volba možná těžká.

Svůj hlas mohou dát jen a pouze registrovaní uživatelé, a to z přehledu nominovaných snímků. Pokud nejste registrovaní a chcete podpořit autora, jehož fotky se Vám líbí, registrujte se. Vyplnit registrační kartu vám zabere jen pár chvil. Hlasování prostřednictvím SMS není v tomto ročníku možné.

Autoři nemohou hlasovat pro své fotky.

Vážené dámy, vážení pánové, pojďte vybírat!


Redakce ŽelPage Poslat mail autorovi | 15.2.2010 (0:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky ŽelPage

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2      Zpráv na stránku:   
18.02.2010 (7:52)  
Jiří Hovorka: Za sebe mohu potvrdit, že jsem byl vyzván, jestli bych chtěl nominovat nějakou fotku právě v kategorii, kterou zmiňuješ. Bohužel jsem to nestihl, přečetl vzkaz po termínu.
editor nebo admin ŽP Chary  mail  
17.02.2010 (20:34)  
Jiří Hovorka: to, že některý správce napsal pod fotku "sepii nesnáším" a bez dalšího komentování výtek, se mi nějak moc nezdá, o jakou fotku šlo? Už vůbec by se mi nepozdávalo, kdyby to měl být jediný komentář k fotce spolu se třemi zamítavými hlasy a žádné další problémy by na snímku nebyly pojmenovány. Klidně mi soukromou cestou spolu s inkriminovanou fotkou sděl i jméno dotyčného správce, ať mohu celou věc prošetřit. Za celou dobu mého působení v komisi si nevybavuji případ, kde by se správce takto zachoval. Vybavuji si však nepočítaně fotek, kde autor dostal pracovně hospodárný komentář čistě popisující problém s tím, že když to umí, pojmenováním problému a návaznou vlastní editací se dobere lepšího výsledku. Pokud ne, stále jsou pod fotkou komentáře a nic mu nebrání se zeptat, co přesně a jak by asi tak mohl udělat. Leč, k mému velkému neúdivu se tak neděje, zcela v duchu úsloví o holém neštěstí.

Zrovna se dívám na stůl a leží tam nějaká fotka, která je dost podexponovaná a návod na srovnání je víc než přesný. Nemluvě o prvním komentáři, v němž se správce přímo ptá autora, zda je schopen se s výtkou a nápravou poprat. Hm ;-)
17.02.2010 (18:26)  
topiči stačí se podívat. Sám jsem k sobě dost kritickej. A navíc občas mě berou chuť některé komenty správců, zejména typu "sépii nesnáším". A nějaký koment nedostatku či rada na úpravu nic. Koho to zajímá, že správce má antipatii k určité formě fotek a tahá to do schvalovacího procesu, jiným se mohla líbit. Konkrétně u té samé fotky jsi se mi snažil pomoci, ale v tu dobu jsem si někam založil zálohu, takže jsem měl jen upravenou verzi... Ale už nalezeno :), tak až budu mít trochu volněji, pustím se do editu, který bude pro mě jeden z těch náročnějších (začátečnické chyby s novým přístrojem)

Nepatřím mezi ty maniaky, co ve všem volném čase (kterého je v současné době zoufale málo) lezou podél tratě. Tomu odpovídá i počet fotek, které mám příležitost udělat. Takže nějaké pracovní mechanismy nepřipadají moc v úvahu, na historická fota nemám věk ani žádné dědictví a nemodelařím a po výstavách moc nejezdím...
dopisovatel nebo člen ŽP topič  mail  
17.02.2010 (14:32)  
Jiří Hovorka: S Tvým laskavým dovolením bychom si pravidla soutěže stanovovali sami. Je milé, že si stěžuješ na málo fotografií ve dvou kategoriích a co kdybys třeba přispěl sám k rozšíření jejich počtu.
17.02.2010 (9:13)  
Vlad - Chápu, že u nových témat nemusí být hafo autorů, ale co takové pracovní mechanismy? Ty už tu nějaký ten rok jsou a je v nich taky zoufale malý výběr. Prostě, kde je málo přihlášených fotek, bych vyzval přihlášené autory k donominování další fotografie
16.02.2010 (16:45)  
Možná by se hodilo, aby kategorie, kde je málo autorů (tedy i málo nominovaných fotografií) byly rozšířeny o možnost nominovat 2 až 3 snímky. Toto rozšíření však udělat až po uzávěrce nominací, kdy budou jasné počty fotografií. Rozhodně by pro uživatele bylo příjemnější vybírat z více možností.

Třeba u modelové železnice bych hlasoval pro http://www.zelpage.cz/fotogalerie/ostatni/mod/mod006.html
registrovaný uživatel Sim 
16.02.2010 (15:03)  
Tak mam odhlasovano ... ale reknu otevrene, byl to nekdy docela vnitrni boj. A v nekolika pripadech jsem to proste z dvou nebo tri favoritu "vylosoval", toze jinak bych se rozhodoval jeste par dni.

Napadla me ale zajimava (az kacirska) myslenka, jak by se tohle dilema dalo resit - mit k dispozici u kazde kategorie rekneme tri body a na kazdem hlasujicim by bylo, zda by dal vsechny tri jednomu snimku, nebo je rozdelil mezi dva nebo tri...

... na stranu druhou, takhle je to organizacne podstatne snazsi a pritom funkcni - stejne vyhrat muze vzdy jen a pouze jeden snimek.
registrovaný uživatel Mr. T 
16.02.2010 (14:55)  
Pánové neberte to jako urážku. Nemám ny mysli technickou kvalitu snímků z těchto dvou kategorií. Tak jsem to nemyslel, pouze mám na mysli, že je tam bohužel málo zástupců, což je veliká škoda. Bylo by dobré se nad tím zamyslet a vyzvat autory, aby v letošním roce dodávali fotografie do galerie i v těchto katagoriích... Je jasné, že kategorie modely vzniká vždy v bojových podmínkách (sklo, osvětlení apod). Tak to prosím neberte, že bych někoho urážel to rozhodně ne...
16.02.2010 (13:27)  
xyz a další: Pánové, zapomínáte na jednu zásadní věc. Každý autor může nominovat pouze JEDNU fotografii z každé kategorie, čili i když např. Trainmaniak nebo p. Drahoš Švestka výrazně obohatili v FG. sekce modelů a historických fotografii, nominovat mohou JEDNU z každé kategorie.
15.02.2010 (22:32)  
Technická kvalita historického fota je dána technikou na kterou v té době autor fotil. Proto bych byl při srovnávání se současnou fotografii velmi opatrný.
Pokud se někomu fotky nelíbí tak prostě ať si je neprohlíží a nehlasuje. Tohle je dobrovolná soutěž, nikdo nikoho do ničeho nenutí. ;-)
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko