..: Vlak je pro Čechy nejbezpečnějším dopravním prostředkem :..

Desiro Classic dopravce RegioJet, Olomouc hl.n., foto: Juraj Kováč Praha — Podle průzkumu agentury SANEP považuje český národ za nejbezpečnější způsob dopravy železnici, kterou v těsném závěsu následuje letecká doprava. Naopak nejvíce se bojí cestovat autobusem. Železnice získala 33,1 % hlasů, letecká doprava přesně o procento méně. 9,4 % respondentů vybralo za nejbezpečnější dopravní prostředek osobní automobil, který je zároveň ze statistického hlediska nejrizikovější. Podle 4,6 % dotázaných je nejbezpečnější lodní doprava, a až na posledním místě se umístil autobus s 3,4 %. Zbývající respondenté volili jiné dopravní prostředky nebo neměli na danou otázku názor. Úspěch železnice v tomto průzkumu je asi následek její dlouhodobé tradice a velkého rozšíření oproti například dopravě po vodě.

Zdroj: Mediafax, SANEP


Matouš Vinš Poslat mail autorovi | 24.7.2010 (13:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Holoubek  mail  
30.07.2010 (10:08)  
Jistě ne nadarmo autor aktuality zvolil obrázek RegioJetu :-)...jinak souhlasím, taky se cítím ve vlaku zatím pořád nejbezpečněji ze všech prostředků (na plné čáře to u mě prohrává auto :-)). Akorát jednu výtku k bezpečnosti na železnici bych měl...když už jsem okolnostmi donucen nasednout do Bčka, Ačka a podobných šrotů, tak můj pocit bezpečí opravdu rapidně klesá :-)
editor nebo admin ŽP NIcKON  mail  
28.07.2010 (10:51)  
Vážení diskutující, důrazně připomínám, že diskuze nesouvisející s tématem článku, rozebírání malicherností či dokonce osobní útoky na kohokoliv, zejména jednotlivé redaktory či redakci jako celek sem nepatří! Příspěvky porušující tato pravidla jsou a budou mazány a proti těm, kteří se podobných věcí dopouštějí systematicky nebo z postranních úmyslů, může být zakročeno i jinak. Jste na soukromém serveru a o relevanci či oprávněnosti vašich komentářů rozhodují správci a komentátoři, na zveřejnění nemáte právní nárok.
26.07.2010 (13:51)  
Josef Petrák: Jo, děkuji za přání, už se mi to chýlí ke konci. A ten pán byl v Hradci u Stoda. Na konci perónu se tam chodí přes koleje. Klasicky, vyjel vlak z oblouku, pán se leknul, přidal, podklouzlo mu to na štěrku a už byl na zemi (na kolejích). A než se zase postavil.... Ale měl kliku :-)
26.07.2010 (10:45)  
M) Já bych to už nepitval nebo se zas dozvím o redakci něco, co jsem dosud netušil... Buďme rádi, že jsou zde i čtenáři nad věcí, co hledají souvislosti jen tam, kde jsou.

Honza P.) Tak to přeju příjemné ježdění na domažlické. A jen virtuálně můžu poděkovat za toho dědu, co jste mu vlastně zachránil život! Já už pomalu trhnu hrůzou, kdykoliv projíždím Kolín zastávku a Pardubice–Pardubičky, kdo si zas bude chtít zkrátit cestu a místo toho zkrátí život.
registrovaný uživatel M 
26.07.2010 (10:37)  
A kdyz tam bude fotka HUngarie, tak budete cekat clanek o Madarsku?
registrovaný uživatel jarodd  mail  
26.07.2010 (10:37)  
Český národ rád komentuje. To by nám šlo.
Jeden můj bezvýznamný komentář, ve kterém jsem si dovolil vyjádřit svůj bezvýznamný názor (jak troufalé - vinen - popravit ;0)) a co to způsobilo.

Nakonec se o sobě dozvím, že jsem ASI členem managementu ČD.

Samozřejmě opět očekávám záporné hodnocení mého příspěvku, jak jinak. Ale nebojte, dlouho sem zase přispívat nebudu. Těch co chválí je tu hodně a já si svůj názor radši nechám pro sebe. Jsou tu jedinci, kteří startují na první našlápnutí.

Jediné co budu sledovat dál (jako doposud), je fotogalerie, moje 3letá dcera bez ní nemůže být ;0)
25.07.2010 (22:12)  
J. Petrák - velice správně napsáno
SYN - správně to teď napsal Josef Petrák. A samozřejmě je to pravda o tom komfortu atd, ale to už jsme s diskusí úplně někde jinde. A když jsem teď jel třeba do děčína EC, tak jsem neměl žádně námitky-komfortní, rychlé, na čas, v Praze na hlaváku kafíčko a pralinky. Ale samozřejmě jak píšete za špatý komfort žel. dopravy obecně mohou ČD a komunismus (to že vůbec u nás existují bautzeny). A za pomalost je zase vina SŽDC a opět socialismus. Ale to už jsme opravdu někde jinde :-)
registrovaný uživatel Neonym  mail  
25.07.2010 (22:11)  
k tomuhle bych se rád vyjádřil. Já nejsem strojvedoucí a ani jinak nepracuji u železnice. Vlaky mám prostě rád jako dopravní prostředek. Když tu vidím článek o bezpečnosti železnic a vedle něj na obrázku vlak, který vypadá moderně, což většinou znamená i bezpečně, tak mi přijde vše v pořádku. A vůbec mě nenapadlo, že by to mohla být nějaká reklama na nějakého dopravce, nebo něco proti ČD. Stejně nemám, a bohužel ani dlouho mít nebudu, možnost použít jiného drážního dopravce, než ČD(trať 183), takže na to určitě článek nebude mít vliv. Kdybych měl k článku o bezpečnosti volit mezi obrázky šukafonu a tohodle, tak je jasné, co vypadá bezpečněji. Jediný moderní vlak ČD(City Elephant) by po nedávné nehodě mohl někomu připadat jako černý humor. Jinak opravdu nechápu, proč to někdo nemůže vnímat prostě tak, že na obrázku je vlak(píše se přeci o vlacích a ne o dopravcích), a ne že ten vlak patří nějaké společnosti atd, atd.
registrovaný uživatel SYN 
25.07.2010 (21:34)  
Davidus 135: Pokud prisuzujete vetsinovou zasluhu CD na bezpecnosti provozu vlaku u nas (na cemz se ovsem podileji evidentne i spousty jinych lidi - tech co ty trate projektuji, stavi, objednavaji, spravuji a taky plati) pak byste ovsem stejnou logikou mel priznavat vetsinovy podil CD na nepresnosti, nekomfortnosti a pomalosti zel. dopravy u nas. Nejde rict "zasluhy jsou nase" a zaroven "za chyby muzou akorat ostatni". Kdyz jedno, tak i druhe, ze?

Honza P.: No ano, dost me prekvapuje ze takova relativne bezpecnostne dulezita malickost jako magnetky je u nas dlouhodobe tak podcenovana. To ma nekdo propoctene ze se to malo vyplati? Vy (RJ) mate v tomto vyhodu ze u novych vozidel by je snad nebral jen silenec, ale vasemu mamutimu konkurentu v tomto smeru vycitam ze neni ochoten brat skoro zadna nova vozidla, misto toho dela same reko, a v jejich ramci na magnetky kasle. Skoda...
25.07.2010 (20:22)  
Davidus135) No já bych nemenší zásluhu přiřknul správci infrastruktury SŽDC, investorovi SFDI a MDČR za to, že naše infrastruktura je tak bezpečná, českým zákonodárcům, že máme dostatečně přísné předpisy zabezpečující bezpečnost provozu. Jsem rád, že havárie na železnici u nás nejsou tak časté jako třeba na indických drahách. ;)
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko