..: Kolaps vlakové dopravy dnes ráno v Praze :..

Ilustrační obrázekPraha - Dnes v brzkých raních hodinách došlo ke krádeži telekomunikačního vedení v obvodu žst. Praha hlavní nádraží. Přesněji přímo na staveništi nedaleko Vinohradských tunelů, ketré spojují hlavní nádraží s nádražími ve Vršovicích a na Smíchově. Mluvčí SŽDC Pavel Hala uvedl, že se jedná již o druhou krádež podobného typu za uplynulých 24 hodin. Díky stavebním pracím jsou zabezpečovací kabely vedeny provizorně na povrchu, což do značné míry napomohlo samotnému zcizení. Nyní je již provoz obnoven. U postižených spojů se však zpoždění pohybuje v řádu desítek minut. Jedná se spíše o dálkové a mezinárodní vlaky.

Vlaky ze směru od Berouna a Plzně končily svou jízdu na Smíchově, spoje od Turnova a Hradce Králové ve stanici Praha-Vysočany. Dálkové a osobní vlaky od Českých Budějovic a Benešova byly mimořádně ukončeny ve Vršovicích. K další cestě do metropole museli cestující použít prostředky pražské MHD.

Aktuální zpoždění vlaků

Zdroj: iDNES.cz


Vítek_V | 23.9.2008 (10:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Praha


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
27.09.2008 (22:13)  
To Miroslav Zikmund:
Naprosto s Vámi souhlasím. Tak nějak by to mělo fungovat - a taky by to tak fungovalo, kdyby se ovšem našla aspoň špetka politické vůle.
26.09.2008 (21:50)  
Za tenhle bordel (slovy pana Topolánka "Augiášův chlév") nesou politickou odpovědnost ministři vnitra Ivan Langer a ministr spravedlosti Jiří Pospíšil.
Pokud se dokázala najít cesta, tedy právní konstrukce (to není totéž jako vykonstruovaný proces), jak popohnat před soud a podle zákona z roku 1852 odsoudit Ludmilu Brožovou-Polednovou za účast na procesu s Miladou Horákovu, kdy soud odůvodnil rozsudek mimo jiné větou "musela vědět ...", pak se MUSÍ (= spolupráce rezortů řízených oběma výše jmenovanými pány) najít právní konstrukce, jak pohnat před soud výkupčího ze sběrny a odsoudit ho pro trestný čin podle § 251, odst. 1) tr. zákona "podílnictví", protože výkupčí MUSEL vědět, že se jedná o věc pocházející z trestné činnosti a ve zkráceném trestním řízení dostane dva roky nepodmíněně (maximální výše trestu) i když bude mít čistý trestní rejstřík a k tomu náhradu škody (splatné do 3 dnů po nabytí právní moci rozsudku) pod výkonem rozhodnutí, což znamená, nebude-li zaplaceno, přijde exekutor, pokud možno čtvrtý nebo pátý den (ten čtvrtý se bude obstarávat exekuční rozhodnutí) ... vše za mediálního dohledu našich celoplošných TV.
Nepochybuji o tom, že den poté neudá nikdo ve sběrně ani kilo neplatných desetníků.
Když nebude odbyt kradeného, tak nebude kradené...
24.09.2008 (20:04)  
To Farkač Karel:
Vážený pane, Vaše představy o ochraně železnice jsou jaksi podivné. Dokážu si představit ochranu areálu automobilky v Solnici, který se nachází na cca několika hektarech a svojí produkcí si na ochranku dokáže vydělat. Nedovedu si představit ochranu tisíců kilometrů železniční sítě.

Pracuji v oboru, kromě mědi se dnes kradou i ocelová lana, měď už došla. Samozřejmě vše ostatní, co se dá zpeněžit.

Problém je skutečně v systému. Jen tak pro pořádek připomínám:

1.
Policie na severu Čech incidenty v 99 procentech řeší jako krádeže, NE JAKO OBECNÉ OHROŽENÍ.

2. Když už se o incidentu hovoří jako o obecném ohrožení (ústy ministra I.L.), je to jen proto, že se to stalo na exponovaném místě (Praha). Ročně v severních Čechách dochází k takovým situacím prakticky denně a nikdo o tom nemluví ani nepíše.

3. Jakým způsobem pracuje policie v těchto kauzách nebudu raději komentovat. Hlavně, aby škoda nebyla moc vysoká a aby nedošlo k diskriminaci pachatele. Hlavně všechno amortizovat. Náklady na vlastní opravu (mzdy, doprava) raději odečíst... Soudy pracují stejně, takže pachatel se Vám často směje do tváře (je-li chycen).

4. Sběrny ze všeho samozřejmě profitují. Když nemáš občanku nebo vezeš kradenou měď, koupím to od tebe za poloviční cenu. Měď jinak mizí velmi rychle a sběraři se bezelstně usmívají.
registrovaný uživatel KLF  mail  
24.09.2008 (17:18)  
U nás se krade bohužel vše co není minimálně dva metry pod zemí..a i tím bych si nebyl jistej:-)at to sběrny nevykupují a bude pokoj ne?.-)
24.09.2008 (14:22)  
Včera 23:15 - 23:45 při přepínání releovky do ESy 11 opět výpadek celého hl.n prostě odborníci nejmenované firmy od nemohli počkat 75 min když už nic nepojede.
24.09.2008 (10:00)  
to danovy poradce:

Podle informací, které nám řekl průvodčí v Ostravanu, měl tento vlak ve Vršovicích končit. A my měli přestoupit na pendl. Jenže ve Vršovících o žádným pendlu nikdo nevěděl, takže se všichni nacpali do osobáku z Benešova. Ten stál ve Vršovicích tak 10-15 minut, mezitím bez problémů Ostravan odjel na hlavák, kde jsem ho taky po svém příjezdu osobákem viděl stát..... Takže chaoz v organizaci ze strany zaměstnanců ČD. Cestujícím Ostravanu totiž bylo sděleno úplně něco jiného, než co se ve skutečnosti dělo....
24.09.2008 (9:49)  
Petr Nemec: Včera jsem jel z HK do Prahy na veletrh, chtěl jsem toho využít a projet se NS, jenže ve vysočanech mě nějakej PUDr vyhnal z vlaku, že si mám jet MHD, že vlak končí. Něco sice předtím z amplionu hlásili, ale bylo z toho jen rozumět, že na jízdenku lze asi pokračovat MHD. Tak jsem naštvaně šel do metra, ale tam o tom nic nevěděli a chteli po mě jízdenku na MHD. O důvodu výluky jsem se pak dozvěděl až odpoledne po telefonu od manželky, když to bylo v televizi ve zprávách. Takže pro cestující opravdu končily vlaky z HK už ve Vysočanech.
registrovaný uživatel Petr Nemec  mail  
24.09.2008 (8:26)  
Co sem to tak sledoval tak rychlíky Hradec - Praha jeli odklonem přes Libeň a Malešice do Vršovic. Nechápu, proč všude říkají, že vlak končil ve Vysočanech. Jestli v něm ale do Vršovic jeli lidi, jó, to nevím.
23.09.2008 (23:31)  
Zúčastneným sa čiastočne ospravedlňujem za premazanie, ale aj z nedorozumenia občas vznikne zbytočný flame...

mnauprsk: ako píše P_V, poslanecký návrh zákona bol schválený dnes s odmietnutím pozmeňovacích návrhov Senátu; do platnosti by mal vstúpiť k 1.1.2009, spoločne s novelou, ktorá umožní vstup do zberní polícii. Okrem identifikácie predávajúcich sa nebudú čiastky vyplácať v hotovosti, ale bezhotovostným prevodom, a určité položky majú byť na základe vyhlášky MŽP ČR úplne vyradené zo zberu.

Naopak politický kontext tej krádeže by som skutočne nehľadal :)
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko