..: Ke stávce se připojí železničáři, vlaky nepojedou :..

Ilustrační obrázek Česká republika - Odborové sdružení železničářů podpoří generální stávku, kterou proti vládním reformám organizuje na 24.6. Českomoravská konfederace odborových svazů. Vlaky by se měly zastavit mezi 13. a 14. hodinou. Vedení ČD zatím informace od odborářů nemá. "Nevíme, jestli půjde o stávku symbolickou, nebo skutečnou, a jestli se tedy dotkne cestujících. Předpokládáme, že nám dají včas vědět, jak bude protest vypadat, a podle toho přijmeme další opatření" říká mluvčí ČD Ondřej Kubala. Stávku může definitivně potvrdit zasedání vedení OSŽ 9. června.

Podle místopředsedy sdružení Jiřího Kratochvíla železničářům zejména vadí plánovaná změna v systému penzí. "Ze 400 profesí, které na železnici existují, je značný počet profesí, kde si neumíme představit, že by ti lidé měli dělat do 65 let," říká Kratochvíl. Důvodem je prý značné psychické i fyzické vypětí u některých činností na dráze.

Kromě OSŽ budou jednat o účasti také další odborové svazy pracovníků na železnici, včetně federace strojvůdců. S protesty začnou učitelé už v pondělí 9.června, přidají se lékaři a zdravotníci. V úterý 24.června od jedné hodiny zřejmě nepojede ani metro a tramvaje.

"Musíme ještě dojednat technické detaily. Kdy se vlaky zastaví, do které stanice dojedou a podobně. Půjde ale o skutečnou stávku," dodává. První jednání s ČD má proběhnout tento čtvrtek, definitivní stanovisko by mělo být zveřejněno po jednání až 9.6.

zdroj: iDNES, Deník a ČT24. Spolupráce: Jan Hubáček


Adys Poslat mail autorovi | 31.5.2008 (11:32)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Jízdní řád

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 ... 9      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel jiclay 
16.06.2008 (18:02)  
"jen více takových Kožených" řekl profesor Švejnar
registrovaný uživatel jiclay 
16.06.2008 (18:01)  
"jen více takových Kožených" řekl profesor Švejnar, pitomci
registrovaný uživatel M 
05.06.2008 (13:35)  
A prumyslova vyroba za nej byla taky skvela...
05.06.2008 (11:34)  
Za svými slovy si plně stojím, i za ten jediný použitý vulgarismus. Rozhodně nikomu neupírám právo na odlišný názor.

Pokud vám moje reakce připadá příkrá, zkuste si představit, jak byste se tvářili, kdyby někdo prohlásil, že "za Hitlera bylo dobře, vždyť se začaly stavět dálnice!"

Obhajoba totalitního režimu, jehož dědictví jako koule na noze brání rozvoji české kotliny (aneb co myslíte, že zapříčinilo náhlý demografický zlom v 90. letech, díky kterému se můžeme těšit na armádu důchodců, jež nebude mít kdo živit?). Komunismus byl a je jako časovaná neutronová puma, která zdeformovala myšlení lidí, některých bohužel natrvalo.

A off-topic na ŽelPage to je jen zdánlivý: Na české železnici se totiž tohle myšlení projevuje stále velmi výrazně.
registrovaný uživatel M 
04.06.2008 (21:11)  
Na idnesu by vam nadali do pablbkovskych socek a komancu. Tady je to porad pomerne dost vecne...
04.06.2008 (20:08)  
Tak nevím,jestli jsem ještě na ŽELPAGE,kde se vyznává plurarita názorů a ti,kteří řeknou,že se dříve měli líp nikdo nenazývá kolaboranty a také se nepoužívají vulgarizmy. Spíše to vypadá jako bych byl na MF Dnes,tam bych takovou reakci očekával. Takže pac a pusu,KONČÍM.
registrovaný uživatel M 
04.06.2008 (15:25)  
Kdyz MJ pouzije slovo sracka, tak to uz je co rict. To je minimalne stejne tak zavazne, jako kdyby nadaval Marek Eben:-))
registrovaný uživatel stoupa  mail  
04.06.2008 (11:02)  
ad Vousáč:

Sním, či bdím? Když má někdo dluhy, nemůže utrácet a musí koukat, aby je splatil. Když se v období 98 - 06 úspěšně zadlužil stát, je třeba v první řadě snížit výdaje a to i ty tzv. mandatorní. (nemluvě o rzcapování se státní a veřejné správy).

Je mi líto, ale když mi ve fabrice pomocný dělník lkal, že si nemůže koupit "domácí kino", anóbrž jeho cena převyšuje jeho roční hrubý příjem a nikdo mu tudíž nepůjčí, nemohl jsem mu vyhovět. Krutější a pravdomluvnější kolegové mu řekli - měl ses lépe učit...

Stát hodnoty nevytváří, pouze bere peníze a dle své (z)vůle je přerozděluje.

A péče o mašinu? Ano i já jsem zastáncem a nezřídka vykonavatelem "profesní cti". Jistě je to těžší, když stroj nemají vlastní osádky. Tak to sklouzne do onoho "alespoň nezhoršovat stav". Tady jde ovšem o ekonomický diktát = maximalizace, resp. optimalizace využití strojů a osádek.
04.06.2008 (9:49)  
Vousáč:
Dobrovolná kolaborace vás a vám podobných s totalitním režimem je přesně ta příčina sraček, v nichž jsme dneska, a tím myslím zejména sračky přetrvávající v hlavách lidí.

Demografický problém, kolaps sociálního systému, krachy umělých státních molochů naprosto nepřipravených na normální nepokřivený trh, i vyčůranost těch, kteří se v chaotickém prostředí počátku 90. let stačili obohatit na úkor druhých, to všechno jsou přímé nebo nepřímé výsledky 40 let vlády lůzy.

"Životní postoj" typu "já jsem si hleděl svýho, mně nic nechybělo" je přesně to zaslepené omezené sobectví, které dodnes přežívá v myslích mnohých odborářů, komunistů a socanů, kteří ani tváří v tvář neúprosným faktům nepřipustí žádné způsoby, jakým by se daly neblahé trendy (na něž zase doplatí nová generace, ne oni) zvrátit.

Tahle bázlivá omezenost a malost je důsledkem systematického a dlouhodobého potlačování opravdových lidských kvalit na úkor bezpáteřnosti, úzkoprsosti, prospěchářství, podrazáctví, přetvářky a podobných vlastností "kádrů". Dobrá polovina národa tady ale má máslo na hlavě, takže jsou exdisidenti a bojovníci za svobodu opět odsouváni do ústraní.

Prostě ta stará, prohnilá, práchnivějící lokomotiva našeho státu, co sice před pár lety změnila kurz, je plná cestujících, kteří řvou, aby se na té mašině nic neměnilo, že sice spotřebuje 3× víc uhlí než moderní stroje, ale ještě pořád jede, podívejte se! Takže probůh jen žádnou novou lokomotivu ani vagóny! -- v téhle rachotině pojedou ještě naši vnuci a děti, my to za ně rozhodneme a těm pár kverulantům, co se právě v kabině strojvůdce radí, jak tu mašinu alespoň vyspravit, budeme házet klacky pod nohy, protože při radikální výměně stroje bychom si museli na chvilku vystoupit a tím by se naše zahnívající pohodlí dočasně snížilo!

Raději nakopejme ještě více uhlí, stáhněme trochu z kůže ty schopné, beztak nás neschopné jenom rozčilují!
04.06.2008 (8:11)  
Vousáč: Snížení daní nejbohatším a firmám může právě naopak vést k většímu výběru do státní "kasy".
1/ V ekonomii existuje "křivka ochoty odvádět daně". Zjednodušeně řečeno, když mají firmy výsokou daň snaží se systém nějak "ošulit". Naopak, když je daň do jisté míry nízká, podnikatel je zaplatí ochotněji a celkově může zaplatit i víc.
2/ Do zemí s nízkou daňovou sazbou se stěhují sídla velikých firem (tyto země jsou nazývané daňovými ráji). Ono té firmě je jedno, že platí jinde, hlavní je, že platí méně.

Vím, že to tady nepatří, ale ještě k těm "bohatým" (abychom udrželi železniční tématiku tak třeba podnikatelům na železnici). Jistí voliči levicových partají chtějí těm bohatším navalit vyšší daně protože jim prostě ten majetek závidí. Ale ve většině případů ti bohatší přišli k tomu majetku velice tvrdou prací, kdy pracují i 20 hodin denně. To ti co si ve svých socialistických závazcích odkroutí těch svých 8 hodin nevidí...
  1 2 3 4 5 ... 9      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko