..: Vlak srazil 2 dívky na přejezdu v Prostějově :..
731030, AK, ilustrační fotoProstějov - Dnes v půl třetí odpoledne srazila lokomotiva řady 731 dvě školačky na železničním přjezdu v Olomoucké ul. v Prostějově. Jedenáctiletá dívka byla na místě mrtvá, její stejně stará kamarádka je těžce zraněná a byla přepravena vrtulníkem do Fakultní nemocnice v Olomouci. Děvčata přebíhala přes přejezd, ke kterému se blížila motorová lokomotiva, která je zachytila a po kolejích vlekla dalších 15 metrů. Lokomotiva přejížděla z žst. Prostějov hl. n. na místní nádraží (trať 271 Prostějov - Chornice). Nehoda si vyžádá asi tříhodinovou výluku na trati. Podle mluvčího drah Aleše Ondrůje je provoz na trati přerušen a připravena je náhradní autobusová doprava.
Přejezd v Olomoucké ulici není chráněn závorami, ale zvukovou a světelnou výstražnou signalizací. "Podle svědků byla signalizace v okamžiku, kdy se blížila lokomotiva, v provozu. Dívky se zřejmě snažily ještě před lokomotivou přeběhnout," sdělila mluvčí prostějovské policie Alena Slavotínková. Dívky mířily ze sídliště do centra města.

zdroj: Novinky.cz, Impuls


CSPSV | 1.11.2006 (16:36)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky


  1 2 3 4 5 ... 9      Zpráv na stránku:   
17.08.2009 (8:46)  
Já jsem byl jejich spolužák obě to byly skvělý holky byly jsme dobří kamarádi. Tehdy 1.11.2006 tobyl strašnej šok když jsem to slyšel v televizi hned mi začaly volat spolužáci a spolužačky jestli to už vim. Potom na druhej den když jsem přišel do třídy všichni seděli ani nedutali po chvilce jsme si všichni začali teprve uvědomovat co se vlastně stalo. Někteří učitelé nás chápali, ale někteří jako kdyby se vůbec nic nestalo. Potom ti rozumní učitelé poprosili ředtele aby nás pustil domů a on to udělal nikdo se neradoval prostě jsme v tichosti odešli. Bylo to strašný. A potom ještě ten pohřeb no prostě hrůůza. Na tom přejezdu fakt už měli být dávno závory!!!!!!!!
registrovaný uživatel PZ 
02.11.2006 (22:26)  
860 003: Že těch jadernejch hlavic Česká Republika vyvíjí... K tématu. Na již zmiňovaném přejezdu na druhé straně nádraží - u kruhového objezdu na ulicích Tyršova/Kostelecká přibyly ještě další 2 závory. Takže jsou tam teď 4!!! Z každé strany 2. Nalevo i napravo. Tomu se říká totální zhovadilost...
02.11.2006 (17:43)  
S tím se nedá tak úplně souhlasit. Když jsou peníze na lety do vesmíru, atomové zbraně a já nevím co jěště, tak by měly být na opatření proti blbosti. Podle téhle logiky by na všech tratích stačilo telefonické dorozumívání, elektrická zařízení by nemusela mít kryty a nulování a podobně. Předpokládalo by se, že člověk je vychovaný a neomylný. Pak by to v životě vypadalo jako v silniční dopravě, kde záleží jenom na
"inteligenci" a "šikovnosti" řidiče. Žádná vazba mezi červeným světlem a autem a podobně. Tady je málo místa a je to na dlouhé vyprávění.
registrovaný uživatel Bovlk 
02.11.2006 (16:26)  
No ono je taky zajimave, jak o ruznych nehodach referuji media. Videl jsem treba clanek o jine nehode s titulkem "Nebezpecny prejezd si vyzadal dalsi obet". Prejezd blikal a cinkal, ovsem automobilista toho nedbal. A pak noviny pisi, ze je to nebezpecny prejezd. Kraviny delame vsichni, pamatuji si, jak jsem skoncil v nemocnici na pozorovani pote, co jsem delal na nejakem zapojeni, ktere melo i sitovou cast a ja byl liny ji dat do krabicky nebo omotat izolackou s tim, ze budu davat pozor. Daval jsem pozor sedm hodin, pak jsem si sahnul jednou rukou na fazi a druhou na nulak. Ovsem kdyby o tom psaly noviny, tak spravny titulek bude "Vlastni blbost zabila inzenyra" a ne "V siti je nebezpecne vysoke napeti." Opravdu to vnimam tak a hodne mi to vadi, ze zodpovednost je slovo, ktere se pomalu vytraci a clovek je za spatneho, kdyz o nem mluvi.

Na druhou stranu si trosku kladu otazku, jak moc se jedenactilete deti mohou vyznacovat skutecnou zodpovednosti. V tomhle veku je asi snadne se zamyslet a nepozorne nekam vkrocit.
02.11.2006 (16:03)  
EF - přesně tak... Není lepší a i levnější ty naše děti POŘÁDNĚ vychovávat??? Neustále tu omlouváte ta děvčata, že se může stát apod.. Ano, může. Ale nezlobte se na mě, v těhlech případech to je z 99% zaviněné ne špatným dnem, ale tím, že na všechna pravidla lidi zprominutím serou... Nejsem strojvedoucí, dělám ale teď řidičák na tramvaj... Vidím, jaká SVOLOČ se to pohybuje na těch silnicích, on ten automobilista / chodec vidí že jede tramvaj, ale přesto před ní klidně najede /začne přecházet. Však to ta tramvaj ubrzdí... Holt lidi jsou skutečně jako zvěř, ne všichni, to určitě ne, ale většina bohužel ano.. Je pravda, že kdyby Policie dělal svoji práci pořádně, tak určitě bude lépe, ale proč se ti lidé nechovají slušně už jen kvůli sobě, kvůli dobrému pocitu?? Je to o zodpovědnosti a tu češi jako národ moc nemají :(( Proto opakuji, je to smutné, co se stalo, ale vůbec mi jich není líto.
dopisovatel nebo člen ŽP Martin Grill  mail  
02.11.2006 (13:09)  
860 003: Tento obecně známý fakt jsme radši opomněli, bylo by to nošení dříví do lesa. Myslím si že termín "České Dráhy to opět nezvládly..." by se mohl pomalu stát klišé. Bohužel by takových opatření byly potřeba stovky, a na to nejsou peníze. Je to dobou...klesající inteligence si žádá blbuvzdotná řešení. Dříve byl člověk více odpovědný za svá rozhodnutí. A dnes? Jen čekám kdy někdo zažaluje dráhy za to, že fíra nezabrzdil rozjetého Hutníka před výstrahy nedbajícím civilem, jehož tělo posléze "posmykal po pražcach..."
02.11.2006 (12:18)  
Opět jste se vyznamenali. Není jediný hlas, že v tom místě mělo dávno být mimoúrovňové křížení a velmi nepříjemné zábrany vstupu na koleje, třeba akáty kombinované se šípkem. V tomto státě je zvykem hasit až když se něco stane, prevence žádná.
02.11.2006 (9:49)  
84: Trať je tam oplocená, ale chodí se i skrz díry, to máš pravdu.
Závory by pomohly těm nepozorným a zároveň by byly přeci jen jistou bariérou právě pro takové malé holky, ty závory nepodlézají. To dělají spíš kluci.
dopisovatel nebo člen ŽP Martin Grill  mail  
02.11.2006 (9:31)  
AK: A co takhle podchod nebo nadchod, a oplocená trať? A věř tomu že lidi si to budou zkracovat stále...závory tomu zabrání jen minimálně, ledaže by do nic zamyšlený člověk při čteni SMS naboural. Úmyslnému přeběhnutí, jako v tomto případě, by zabránila snad jen třímetrová betonová zeď.
02.11.2006 (8:46)  
A ještě jsem nenapsal, také tam přejeli spolužačku mojí sestry. Také tam jednou někoho přejela MUVka. To jen smrti, na které se pamatuji. Bylo jich však mnohem víc, vždy s o tom mluvilo.
Na tom přejezdu závory mají být.
  1 2 3 4 5 ... 9      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko