..: Reportáž z fotoakce "staré Tišnovky" ze dne 24.5.2008 :..

Ilustrační obrázekTišnovsko - Mezi místními dlouho omílané téma - fotoakci „Staré Tišnovky“ - vzal pevně do svých rukou Matthis Janeba z Nového Města, který se postaral o to, aby akce nezůstala jen snem. Prostřednictvím článku přes www.zelpage.cz a s pomocí svých známostí zorganizoval fotoakci na sobotu 24.5.2008. Na akci se přihlásilo okolo 10 zájemců a vše vypadalo perfektně...

Plánem však poněkud otřásla zpráva od hlavního organizátora Matthise Janeby, který se omluvil z rodinných důvodů, navíc odřekl i druhý řidič, který měl odvézt polovinu účastníků. Kromě toho počasí na sobotu neodpovídalo našim představám.

Ilustrační obrázek Nastala sobota, den „D“, hodina „H“, a já nečekaně zaspal. Popadl jsem v rychlosti „šotostroj“ a klíče od auta a s minutovým zpožděním dorazil do železniční stanice Tišnov, kde byl naplánován sraz na 8:45. Před staniční budovou již čekal Honza Balák, tedy bohužel spíš bohužel jenom on. Pomalu jsem si začínal dělat starosti, jestli z toho nebude jen dýchánek dvou místních „šotobláznů“ a s obavami vyhlížel po nádraží. Z druhého nástupiště odjel osobák od Brna (příjezd 8:33) a já nezahlédl nikoho podezřelého. Několik minut nato zmizel i osobní vlak od Žďáru a do Nového Města (odj. 8:41). Z nástupiště se pomalu rozprchli cestující a stále žádný „šotouch“. Rozhodli jsme se s Honzou počkat ještě na příjezd Pernštejnu (příjezd 8:47 od Brna) a rychlíku 674 (8:50 taktéž od Brna) v naději, že jen zaspali jako já.

Nebudu dále popisovat detaily, ale během chvíle jsme se sešli v celkovém počtu 8 fotografů. Nepřítomnost hlavního organizátora Matthise sice přinesla trochu chaosu, nicméně po seznámení jsme se dohodli na plánu fotoakce. Sehnal jsem i druhého řidiče a akce se mohla rozjet. První zastávkou byl viadukt na nové štrece v úseku Tišnov – Dolní Loučky (most Míru), kde jsme odfotili osobák v čele s brněnskou perlou Dášou, vezoucí netradičně s vozy Bdmtee i tmavězelený Ds. Ačkoli nebyl skoro žádný násvit, některé fotky se docela zdařily. Odfotili jsme zde ještě R 276 Slovan a jeden rychlík do Prahy a šup na starou tišnovku, úsek Prudká – Doubravník, kde se měla vyskytovat brněnská třídílná Regionova, brázdící víkendy po tišnovce již přes měsíc. V Prudké jsme ještě zastihli brejlovce se třemi bymáky a poté nastala týmová porada, po níž jsme vzali útokem doubravnickou hospůdku.

Zatímco si většina dávala do nosu a kochala se čerstvými úlovky, Pokerna s báglem plným jídla a oranžovou vestou se rozhodl jít naproti po kolejích do Borače Hememu, který se od nás oddělil již v Tišnově kvůli focení pro modely MSTS. Po obědě jsme se opět sešli a vydali se na poslední fotomísto do Nedvědice. Tam jsme nečekaně zastihli křižování jednoho z tišnovských lachtanů (714 + 3x B(D)tax) a regionovy, která se vracela od Žďáru do Tišnova. Mraky pomalu mizely a podle zákona schválností se objevilo sluníčko... Bylo totiž skoro 5 hodin odpoledne a čas na ukončení naší akce.

Rozloučili jsme se s Hemem, který se rozhodl vrátit do Žďáru z Nedvědice a taky s Trolejbusákem, který nasedl na Pernštejn, že za chvíli musí být v Brně. Zbytek nasedl do auta. Asi nám přálo štěstí a my předstihli Pernštejna právě v Tišnově, kde nastal definitivní rozchod. Myslím si, že i když se nejednalo o nějakou velkou akci s velkým „A“ a bohužel nebyl k vidění žádný výjimečný vlak, troufám si tvrdit, že jsme se všichni perfektně bavili (tedy nevím jak Heme, když šlapal celou štreku z Tišnova až do Prudké). Doufám, že se Vámi při další příležitosti opět sejdu a to i ve větším počtu.

pár dokumentačních fotek z akce:

Ilustrační obrázekIlustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek

Precla | 7.6.2008 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Reportáže

Další z regionu ČR Jihomoravský


registrovaný uživatel jax 
08.06.2008 (22:41)  
Precla: pěkný článek :-)
registrovaný uživatel KLF  mail  
08.06.2008 (22:06)  
Super,škoda že sem nebyl mám to z domu co by kolejí dohodil:-)Pěkný článeček.
07.06.2008 (22:20)  
Pěkná reportáž. Dobře zpracováno Preclo!
registrovaný uživatel 350 009  mail  
07.06.2008 (17:55)  
Precla: těch 13Kč z Nedvědice do Tišnova bych prosil :-D (T-busák)
registrovaný uživatel Precla 
07.06.2008 (14:39)  
Jiří z Adamova : Pýchl si do vosího hnízda :) Teď možná pár Tišnovákům stéká slza z oka, že od nového GVD Pannonia v Tišnově nestaví a pak uroní ještě větší slzu, když se na k-reportu dočte, že Pannonií po cca 50 letém provozu zruší, anebo skončí jako sezóní vlak.. :-( Víc toho asi najdeš na k-reportu. Taky sem četl ( kdo ví jestli pravda, nebo výmysli), že Pannonií nahradí R4xx, který ale nebude zajíždět tak daleko jako Pannonia.. Zkusil bych se opravdu poptat na krepu.
07.06.2008 (14:28)  
Dneska ráno, jsem si na tišnovské kolegy vzpomněl, projížděje skrze město Pannonií. Nevíte, jak vážné je to s jejím zrušením a čím (pokud vůbec) má být nahrazena? Z Vysočiny je to výborný noční spoj!
registrovaný uživatel heme 
07.06.2008 (9:50)  
Preclo, patří ti mé velké díky! I přes nečekané problémy si se s tím dokázal dobře poprat, těším se na další podobné akce.
07.06.2008 (9:29)  
Precla: Skvěle jsi to napsal. Však neboj, v červenci budou OPP čož se zase na 251čku vydají určitě zvučná jména šotoušů z ŽP tak snad nejenom ty, ale i další tato akce trochu nabudila k tomu podívat se na krásy Vysočiny.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko