..: Lokomotivy Taurus dostávají pro fotbalové ME novou výzdobu :..

Ilustrační obrázek Vídeň - Letošní fotbalové Mistrovství Evropy pořádají společně Rakousko a Švýcarsko. Pro obě země to je jedna z nejdůležitějších událostí tohoto roku. Náležitě se na něj proto připravují i oba národní železniční dopravci: ÖBB a SBB. Při příležitosti evropského fotbalového svátku se plánuje posílení spojů a nasazení zvláštních vlaků během mistrovství, stejně jako zavedení zvýhodněných "fotbalových“ jízdenek. Vedlejší, ale o to viditelnější akcí jsou speciální nátěry na lokomotivách obou společností.

Re 460 SBB, Lak EURO 08Jak ÖBB, tak SBB připravily ve spolupráci s fotbalovým svazem UEFA lokomotivy se speciálním fotbalovým nátěrem. Rakouské dráhy ÖBB navíc postupně představují 16 lokomotiv v barvách účastnických zemí. Nosičem "fotbalového poselství“, jak nátěry nazývají samotné dráhy, budou typické lokomotivy Taurus řad 1016, 1116 a 1216, představující vlajkové lodě rakouských drah, stejně jako švýcarské lokomotivy řady Re460.

V současné době jsou u švýcarských drah v provozu dva stroje v barvách UEFA; u rakouských kolegů jeden Taurus v barvách UEFA a dvanáct národně laděných lokomotiv (Rakousko, Švýcarsko, Německo, Itálie, Řecko, Chorvatsko, Švédsko, Španělsko, Francie, Rusko, Polsko a Turecko). Dalším státem na řadě je Česká republika. "Naše" lokomotiva, 1216.226, byla již nasazena v provozu. Své první kilometry urazila v čele vlaků ÖBB-EC 162 Transalpin, EN 467 Wiener Walzer a odvezla také IC 748 z Vídně do Salzburku (snímek ji zachycuje před odjezdem z vídeňského západního nádraží). Přes celou lokomotivu se táhne velká státní vlajka, doplněná motivy skupinky fanoušků a mapou Evropy s vystupujícím obrysem Česka. Jedna strana má popisy české, druhá německé. Oficiální představení lokomotivy se plánuje v polovině února, avšak konkrétní datum nebylo mezi pořadateli zatím dohodnuto. Zbylé účastnické země se dočkají svých tématických lokomotiv nejpozději v březnu. Aktuálně se Taurus v českých barvách nachází v prostorách depa v Linci.

Ilustrační obrázek Taurus ÖBB, Lak EURO 08 ItálieOba železniční dopravci také chtějí v průběhu mistrovství výrazně posílit kapacitu souprav a nasadit posilové vlaky (ÖBB jich přitom planují přes dva tisíce). SBB i ÖBB také avizovaly informační kampaň před mistrovstvím a během jeho průběhu, především pro navštěvníky ze zahraničí. Na dopravu během šampionátu přispěla také UEFA částkou 10 miliónů €, jež bude využita k nabídce výhodných "Kombi-Ticketů“. Ty budou platné v den zápasu na cestu do a z místa utkání a budou zahrnovat i případnou cestu MHD.

Více informací o dopravě během EURA 2008: ÖBB, SBB

zdroj: Eisenbahn Kourier, ÖBB, SBB, iDNES.cz

Ilustrační foto: ÖBB, SBB, Josef Petrák


ANKU | 9.2.2008 (15:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Rakousko Švýcarsko


  1 2      Zpráv na stránku:   
10.02.2008 (9:55)  
Potrefená husa,vždycky nejvíc kejhá :D

P.S. je to myšleno na vás,ale vím že Chary se svým duvtipem a "intelektem" vše otočí....

Chary,jakto že jsi chyběl při volbě prezidenta? s těma hláškama by ses tam uplně mezi něma ztratil :D
registrovaný uživatel pekař 
10.02.2008 (0:22)  
Řešíte kraviny
editor nebo admin ŽP Chary  mail  
09.02.2008 (23:25)  
Georgo: obávám se, že ani jedno, tj. že zpráva o tom, že se budou natírat taurusy vyšla už před měsícem, ani to, že tohle je aktualitka přímo s fotkou toho "českého" nátěru, se Šiškovi do kšeftu moc nehodí ;-)
A Huffnaggel je taky asi trošku zklamanej, že mu ta zpráva z devátého ledna očividně unikla.
09.02.2008 (21:48)  
Dobré ráno Želpage! Tak už jste se probrali?
09.02.2008 (19:49)  
Emil Šiška: v čom je problém?
V skutočnosti, že http://www.zelpage.cz/zpravy/5682 vyšlo už 9.1. alebo vo fakte, že je zahrnuté aj autentické foto?....
registrovaný uživatel M 
09.02.2008 (18:52)  
A? Mas pocit, ze uz to neplati? Nebo kdyz se to dozvedel nekdo az dnes (porad 4 mesice pred Eurem), tak o neco prisel?
09.02.2008 (16:55)  
Ta rychlost zprávy,neuveřitelné :D
registrovaný uživatel M 
09.02.2008 (15:26)  
Ad Kombitickety - MHD bude vysoce pravdepodobne uz i v cene vstupenky na zapas, takze v tomhle nejakou vyhodu spatrovat asi nelze. Urcite ne pro fotbalove fanousky:-)
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko