..: Kolega v nouzi :..

stoupa v ICE Hamburk - Berlín ještě v plné síle, foto: stoupa Berlín — Čas běží jako vítr, nicméně někdy jej předstihne osud. Své o tom ví náš dlouholetý redakční kolega, kamarád, spolupracovník a zpravodaj „zpoza kopečků“ Libor Zapletal, řečený stoupa, kterého pracovní cesty zavály do Berlína, kde žije dosud. Jenže než si začal užívat zaslouženého důchodu, do něhož nemá daleko, dostihla ho mozková příhoda, která mu s bezohledností sobě vlastní zasáhla do života. Povedlo se jí to až na druhý pokus, avšak našeho kolegu připravila o možnost normálně fungovat a zanechala jej na holičkách uprostřed cizí země. A protože je ŽelPage, potažmo internet jeho momentálně asi nejdůležitějším spojením se světem, o to víc jej zasáhlo, že byl prakticky ze dne na den ponechán téměř bez prostředků.

Stoupa, který v Berlíně žije sám, daleko od rodiny, se tak musel stěhovat do menšího bytu. Bohužel má ve svém aktuálním stavu omezené komunikační schopnosti. V současné době je tak zcela odkázán na podporu přátel, protože německé úřady se zatím nezmohly na účinnou pomoc. Kdy se tak stane a zda vůbec, není v současné době vůbec jasné. Proto jsme se rozhodli vyhlásit dlouhodobou sbírku, která by stoupovi umožnila aspoň základní spojení se světem – tzn. uhradila internet a mobilní telefon, případně umožnila nákup několika drobností, které by hodně potřeboval. Kdo si pamatujete Liborovy trefné glosy, vtipné články a zasvěcené komentáře založené na vlastních poznatcích a zkušenostech především z dob předrevolučních, ať už se týkaly ČSD, nebo DR, můžete se mu nyní odvděčit finančním příspěvkem, pokud možno pravidelným. Poslat měsíčně padesát korun mu pomůže více než jednorázově pětistovku.

QR platba - doplňte prosím svůj VS a částku, foto: qr-platba.cz/generatorVše bude probíhat na transparentním účtu našeho spolku formou mimořádných členských příspěvků, o transfer nashromážděných prostředků konečnému příjemci se postaráme. Přispívat můžete na účet číslo 2800097620/2010, vedený u Fio Banky. Nezapomeňte, prosím, uvést variabilní symbol odpovídající ID vašeho uživatelského účtu pro identifikaci dárce a specifický symbol 3904 (Liborovo ID), tím výrazně urychlíte cestu prostředků k cíli. Za pomoc k překlenutí krize, ke které se automaticky připojuje většina našeho týmu a kterou odhadujeme dle nynějšího stavu věcí asi na rok, předem (i Liborovým jménem) děkujeme.

Spolek ŽelPage


NIcKON Poslat mail autorovi , Trainmaniak | 4.3.2015 (23:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky ŽelPage

Další z regionu Německo Česká republika (celá)


dopisovatel nebo člen ŽP Rabín 
10.03.2015 (21:53)  
Stoupo, drž se... Bohužel ze svého blízkého okolí vím, o čem je řeč...
07.03.2015 (22:56)  
Díky za článek a za to, že se to povedlo. Kéž by Libor ještě někdy něco napsal...
registrovaný uživatel zdeněk  mail  
05.03.2015 (11:44)  
Do podobné situace se může dostat každý... A je obdivuhodné, že jste tuto akci zorganizovali. Snad mu aspoň trochu pomůžeme. Ať se mu daří, chlapákovi!
registrovaný uživatel Tommy  mail  
05.03.2015 (9:13)  
Ich habe bereits das Handy von Libor mit Guthaben aufgeladen und einen Einkaufsgutschein geschickt. Vor den Osterfeiertagen bekommt er einen weiteren Einkaufsgutschein geschickt.
I have already charged the phone Libor with the bank and sent a gift certificate. Before the Easter holidays he gets sent another gift certificate.
Už jsem nabitý telefon Libor u banky a poslal dárkový certifikát. Před velikonočními prázdninami se dostane poslal další dárkový certifikát.
dopisovatel nebo člen ŽP Zlámalík  mail  
05.03.2015 (8:37)  
Je to na cestě. Snad se Liborovi podaří překonat nejhorší.
registrovaný uživatel Etienne  mail  
05.03.2015 (7:15)  
"ID vašeho uživatelského účtu" - to je variabilní symbol pod mým e-mailem, čtyři číslice?
05.03.2015 (6:02)  
Kolegové, jak realizovat příspěvek někým, kdo není registrovaný na ŽP? Samozřejmě by mohl použít mé ID, ale to by mi připisovalo více zásluh, než mi patří. Ale zřejmě jiné cesty nebude, nebo se mýlím? Díky.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko