..: Fotoreportáž z Rendezu :..

Ilustrační obrázekBratislava - Tradiční podzimní vyvrcholení slovenské letní sezony, totiž setkání historických vozidel v depu Bratislava Východ, kterému se neřekne jinak než Rendez, se letos odehrálo již o uplynulém víkendu. Po poněkud větrné noci se počasí umoudřilo a nad Bratislavou byl další tropický den. Tyto dvě skutečnosti nejspíš zapříčinily o něco nižší účast, než bylo obvyklé. Nicméně vlastnímu setkání to nijak neubralo na půvabu.

Kromě vozidel ze všech koutů Slovenska přijel i rychlík Kocourek s Albatrosem a Zeleným antonem z Prahy a královský expres z Budapešti. Pestrá mozaika festivalu uspokojila jak děti (jízdy na stanovišti, ukázka bojů obrněného vlaku), tak fanoušky (např. promítání videa).

Jízda pražským Albatrosem tentokrát nabídla účastníkům hned třídenní bohatý program. Cestou tam proběhla návštěva zkušebního okruhu. Blízkost rybníka během zbrojení lokomotiv vodou využila část cestujících k osvěžení. Na cestě zpět se do Kútov konala souběžná jízda Albatrosu s maďarskou soupravou a Zeleného antona s českou. Letos ale Albatros vyjede i na podzimní cestu, a to hned na týden začátkém září. Tentokrát vyjede u příležitosti svého 60. výročí a především na oslavy 125 let alpské trati přes průsmyk Gotthard. Pozvánka je na internetu k dispozici jen v němčině, nicméně na takovou akci si zájemci jistě cestu najdou.

soutezPo úspěšné zimní soutěži o nejlepší fotku roku 2006 jsme ve spolupráci s Klubem přátel lokálky připravili pilotní soutěž novou – o nejlepší foto z akce. Prvním námětem jsou jízdy u příležitosti 10. výročí muzeálního provozu na trati z České Kamenice do Kamenického Šenova, které se odehrají již tento víkend. Po akci bude týden otevřena možnost vkládání fotek z akce podobným způsobem jako do fotogalerie. V následujících dvou týdnech bude možné fotky hodnotit. Zároveň vybere nejlepší fotky porota složená ze správců galerie ŽelPage a zástupců organizátora akce. Vybrané fotografie budou odměněny drobnými cenami. Pokud se soutěž ujme, vznikne tak na ŽelPage možnost sestavit v partnerství s organizátory akcí veřejné výběrové galerie i z dalších zajímavých železničních akcí. Těšíme se na vaši účast.

text: ZHM

Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek

foto: Šílený Max

Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek

foto: Pavel Vlček


Ladislav Doškář | 22.6.2007 (10:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Reportáže

Další z regionu Slovensko (celé)


25.06.2007 (6:30)  
ještě detail,když už něco opisujete,tak prosím vás i u toho přemýšlejte.....

Tradiční podzimní vyvrcholení slovenské letní sezony

v půlce června,tak to opravdu nemá chybu....
23.06.2007 (6:10)  
Pozvánka na Gotthard je i v češtině a je tam už dost dlouho. Níže ji máte uvedenou.....

http://www.steamstoryagency.eu/cz/index.htm

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko