..: 110 let trati Olbramovice - Sedlčany :..

m 262.045Sedlčany - V sobotu 9.10. se konaly oslavy na místní trati Olbramovice-Sedlčany. Tato 17 km dlouhá odbočná lokálka se dožila právě 110 let. O kompletní organizační zajištění a provoz zvláštních vlaků se postaralo občanské sdružení Posázavský Pacifik. Celá akce byla velice dobře zorganizována a přes nepřízeň počasí přilákala velké množství lidí.

Jako první zamířil do Sedlčan z Benešova u Prahy M 262.045 s bufetovým vozem řady Bix (BalmBar), který byl vzhledem k časnému odjezdu obsazený spíše spoře. Parní vlak s 423.009 v čele, který o necelou hodinu později motorák následoval, přivezl do Sedlčan už daleko více cestujících. Ve stanici byl připraven doprovodný program, jako stánky s občerstvením a živá country hudba (z nákladního vozu). BalmBar byl odstaven před staniční budovou a bylo také možné využít občerstovacích služeb uvnitř. Během dne pak několikrát jel parní vlak do Olbramovic a zpátky, v 11 hodin jela i samotná M262 do Štětkovic a zpět. V této stanici taktéž při každé jízdě parního vlaku proběhlo pro cestující kratší představení sehrané četníky a zločinci v dobovém oblečení a uniformách z 30.let minulého století, například simulované přepadení služebního vozu ve vlaku, přestřelka mezi četníky a bandity a jeijich následné zatčení (zajišťovali členové klubu Četnická pátrací stanice Praha). O nesmírném zájmu o tuto akci svědčili nejen naplněné zvláštní vlaky, ale také až nevšední zájem místních občanů, kteří se i navzdory sychravému podzimnímu počasí přišli podívat na zvláštní dění na "jejich" lokálce. Průběh akce ovšem bohužel kazil přístup ČD, kdy nedošlo k původně naplánovanému nasazení motorových vozů řady m131 místo pravidelné řady 810 a především docházelo ve stanici Olbramovice k ujíždění přípojných vlaků na hlavní trati zvláštním vlakům ze Sedlčan.

Neoznačené foto autor.

obrázek č. 1 - m 262.045 krátce po příjezdu do sedlčan obrázek č. 2 - mlhavé podzimní ráno u kosovy hory a 423.009 obrázek č. 3 - odjezd parního vlaku z kosovy hory směrem na olbramovice obrázek č. 4 - m 262.045 míří do štětkovic obrázek č. 5 - m 262.045 se vrací do sedlčan obrázek č. 6 - polední parní vlak z olbramovic před sedlčany obrázek č. 7 - odpoledne na chvíli vysvitlo i slunce a nasvítilo m 262.045 v sedlčanech obrázek č. 8 - četníci chytili v olbramovicích zloděje příručního zavazadla obrázek č. 9 - 423.009 se vrací z oslav do domovského depa [foto czechdave]


OndraJ | 10.10.2004 (18:23)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Reportáže

Další z regionu ČR Středočeský

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko